Kunst voor kinderen

Voor aanvullende informatie over Villa Zebra, de workshops, tentoonstellingen e.d kun je op deze site terecht |  
Redactioneel door

Leuke tip voor de kerstvakantie

17 november 2004 Rotterdam, Zuid-Holland In het Museumpark in Rotterdam is de eerste kinderkunsthal ter wereld geopend: Villa Zebra. Voor kinderen om op een leuke en creatieve manier om met kunst in aanraking te komen. Er zijn tentoonstellingen, kinderateliers, laboratoriums en echte kunstenaars die je helpen bij het maken van filmpjes, muziek en schilderijen.

Tentoonstellingen

Er zijn het hele jaar door verschillende tentoonstellingen te zien. Op dit moment zijn de volgende tenootnstellingen in Villa Zebra: - Tentoonstelling Dag Licht!( t/m februari 2005); Hier is werk tentoongesteld van verschillende kunstenaars die allemaal een bijzondere fascinatie hebben voor licht. Kijken naar de donkere nacht, het vorige ochtendlicht, loop van een kraakheldere dag via de schemering de donkere avond weer in. - Elke zondag tot en met 19 december kan jong en oud samenwerken met één van de kunstenaars uit de tentoonstelling. Tussen 13:00 uur en 16:00 uur kun je zelf ontdekken wat zij met licht en donker kunnen doen. - Het kinderdagverblijf Bimbola laat werk zien over licht en donker van hun kinderen.

Workshops

Er zijn verschillende workshops te volgen in Villa Zebra, een kleine greep uit hun aanbod± - Woensdag en zaterdag kun je o.a. de workshops Lichtvangers en tekenen vanuit het donker volgen - Zondag zijn er de workshops Zondagkunstenaars, Fanfarekamers de Lichtkamers te volgen. Lichtvangers, het licht vangen in het donker, zelf ontdekken wat je met licht kan. Tekenen vanuit het donker, een spannende workshop waar je stil van wordt, waar je van gaat rollen en waarin je nachtdieren tegenkomt. Voor meer informatie over de andere workshops, kun je een kijke nemen op hun site, zie onderaan het artikel.

Villa Zebra is geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur, de verschillende workshops zijn op woensdag, zaterdag en zondag en alleen op afspraak. In de kerstvakantie is Villa Zebra ook open, behalve op Nieuwjaarsdag. De prijzen± 3 euro p.p. en tot 4 jaar gratis. De workshops kosten 6,50 euro.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-11-17 16:06:11 - 1880