Reis noSun te volgen via YouTube

Volg de vakantie in Tsjechië | Nieuws door

Online kijken naar vakantie Tsjechië

13 juli 2007 Enschede, Overijssel Reisorganisatie noSun zegt een nieuwe dimensie van reizen gevonden te hebben. Op YouTube plaatst het bedrijf filmpjes van een veertiendaagse reis naar Tsjechië die klanten momenteel maken. “Het is nu nog een test, maar wellicht gaan we dit in de toekomst vaker doen.”

Hoogtepunten van reizen worden al vaker door reisorganisaties op YouTube geplaatst, zegt Martijn Bonthuis, directeur van noSun. “Een filmpje van een reis die op een bepaald moment aan de gang is, maar dit is echt iets nieuws. Ons bedrijf wil gebruik maken van de kracht van een medium als YouTube.” Momenteel is er een vakantie te volgen van een groep vakantiegangers die tot en met 20 juli in Tsjechië verblijft. Door middel van video's, foto's en een weblog worden alle ins en outs van de reis wereldkundig gemaakt. Een primeur, aldus noSun.

Privacy

De privacy van reizigers wordt niet geschaad, zegt Bonthuis. “We hebben onze klanten vooraf geïnformeerd over dit initiatief. Niemand had er problemen mee.” Mochten ze dat wel hebben dan is er volgens de directeur wel een oplossing. “Als deelnemers bijvoorbeeld een bergwandeling maken, kunnen we bijvoorbeeld iemand alleen van achteren filmen. Onherkenbaar.” Het bedrijf uit Enschede spreekt over een nieuwe manier van reizen. Het filmen geeft een andere dimensie aan de vakantie. Bonthuis: “Het doel is om potentiële klanten een goede indruk geven van onze reizen. En ja, we willen hiermee natuurlijk ook graag nieuwe klanten trekken.”

Ceske Krumlov

Om de reis in beeld te brengen, gaat een medewerker mee. Die zorgt er voor dat de beelden en tekst op het internet verschijnt. Hoewel noSun op haar website belooft dagelijks filmpjes te plaatsen, staan er nog maar twee online. “Morgen gaan we naar Ceske Krumlov, hier ga ik een internetcafé opzoeken om daar de filmpjes van de afgelopen dagen alsnog te kunnen versturen”, zo luidt de oplossing op de weblog.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-07-10 15:10:20 - 98