Knuffelen met Mega Mindy

Plopsa Indoor | Redactioneel door

Vele Nederlanders bezoeken Belgische Plopsaparken

20 augustus 2007 Plopsaparken: ooit van gehoord? Vast wel, want deze attractieparken worden druk bezocht door Nederlanders. Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo verwelkomen meer bezoekers dan ooit. Er is ook een Nederlandse vestiging. In het nieuwe park is alles gericht op een dagje uit voor de hele familie, net als in de huidige Belgische parken.

Draaimolens, bootjes, achtbanen en rodelbanen vullen de attractieparken. Toch is elk Plopsapark weer anders. Eén ding hebben ze gemeen, in alle drie de pretparken spelen Studio-100 figuren een belangrijke rol. Bumba, Kabouter Plop, Mega Mindy, Piet Piraat, Samson en Gert en nog een hele reeks anderen vermaken de bezoekers. Kinderen kunnen knuffelen met hun favoriet en samen met hun ouders kijken naar shows van Samson en Gert.

Mega Mindy

Mega Mindy is één van de figuren die rondlopen in de Plopsaparken. Mega Mindy is een superheld. In het gewone leven draagt ze de naam Mieke en werkt ze als secretaresse bij een politiebureau. De secretaresse is verliefd op haar collega politieagent Tony, maar helaas ziet hij haar niet staan. Tony is stapelverliefd op Mega Mindy zonder te weten dat deze supervrouw in werkelijkheid Mieke is. Helaas mag Mieke haar identiteit niet onthullen, door een belofte die ze aan haar opa Fonkel heeft gedaan. Met de hulp van haar opa, die uitvinder is, verandert de gewone meid steeds in Mega Mindy. Een vrouw die voor niemand bang is en die de politie helpt bij het vangen van criminelen.

Eigen ding

De drie Plopsaparken onderscheiden zich elk op een andere manier. Plopsaland De Panne biedt zogeheten 'Nocturnes' - nachtmuziekstukken. Het park is dan extra lang open en de Studio-100 karakters spelen in hun shows. Rond 22.30 uur wordt de avond afgesloten met vuurwerk en muziek. Plopsa Indoor Hasselt is als enige van de drie Belgische varianten overdekt. Regen of zonneschijn, bezoekers kunnen altijd gebruik maken van de attracties. Het derde park, Plopsa Coo, ligt aan de voet van de beroemde watervallen van Coo. Gasten kunnen daardoor tegelijk genieten van de natuur. Verder is er ook een zandsculpturenfestival, met Mega Mindy en andere bekende personen van zand.

In 2010 opent het nieuwe Plopsapark: Plopsa Indoor Coevorden!
Laatst gewijzigd: 2011-05-25 13:55:51 · Gepubliceerd: 2007-08-17 13:42:39 - 31225