Creatieve jeugd gratis naar attractiepark

Downlaod een gratis toegangskaartje bij Recron | Nieuws door

Vijf attracties bedanken publiek voor steun in discussie rond verhoging BTW

2 oktober 2007 Creatieve kinderen mogen komende zaterdag voor niks naar binnen bij vijf Nederlandse attractieparken en musea. Met die actie bedanken de parken het publiek voor hun steun in de discussie rond de BTW-verhoging op attractieparken.

Walibi World, Attractiepark Slagharen, BillyBird Park Hemelrijk, Madame Tussauds en Museum Broeker Veiling laten kinderen tot 12 jaar gratis naar binnen indien ze in het bezit van het 'cultuurkaartje'. Voorwaarde is dat ze op dat kaartje tekenen of vertellen waarom de attractie zo leuk is.

Prinsjesdag

Op Prinsjesdag werd duidelijk dat de BTW-verhoging niet doorging. Het kabinet was van plan om de attractieparken meer belasting te laten betalen. Massale protesten van pretparken en hun bezoekers hielden het kabinet echter tegen deze vernieuwing in te voeren. “Het kabinet heeft met de keuze om de attractieparken in het lage BTW-tarief te houden laten zien dat ze beseffen dat de Nederlandse parken een deel van onze cultuur zijn. Om dit feit te benadrukken hebben de parken gekozen voor deze bijzondere actie”, aldus brancheorganisatie Recron.

Klas

Alleen kinderen profiteren van de actie van de pretparken. Wie een tekening maakt of een verhaal schrijft maakt bovendien kans op een andere prijs. “Elk park kiest een winnaar die met zijn of haar hele klas gratis mag terugkomen om nog eens te genieten van een dagje attractiepark.”

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-10-02 11:24:48 - 723