Ameland heeft schoonste strand

 
Nieuws door

Ook Den Haag en Bergen hebben schoon strand

6 oktober 2007 Ameland, Friesland Het strand van Ameland is vrijdag door stichting Nederland Schoon uitgeroepen tot het schoonste van Nederland. De stranden van Den Haag en Bergen kwamen als tweede en derde uit de bus.

Op Ameland wordt het beeld slechts vervuild door her en der aangespoeld zeewier met daarin enig zwerfafval, zo oordeelde de jury. ANWB-directeur, ook juryvoorzitter, overhandigde vrijdag de Gouden Wimpel aan de Amelandse wethouder Nico Oud. Het is de eerste keer dat Ameland de titel wint, wel was de tweede keer dat het Friese eiland genomineerd werd. In opdracht van stichting Nederland Schoon beoordeelden ANWB-inspecteurs afgelopen zomer alle 92 stranden in Nederland. Daarvoor bezochten zij alle stranden drie keer.

Wassenaar

Ook het strand van Den Haag, nummer twee, werd goed beoordeeld. “Scheveningen bewijst dat het mogelijk is om tijdens mooi weer grote bezoekersaantallen te verwerken en toch een schoon strand te hebben”, aldus het oordeel van de jury. Op het strand van Bergen troffen inspecteurs alleen wat zwerfvuil achter de strandhuisjes aan. Katwijk, Harlingen en Wassenaar hebben de vuilste stranden.

Laatst gewijzigd: 2014-07-14 12:21:23 · Gepubliceerd: 2007-10-06 08:02:49 - 835

Dit is interessant

1 reactie