1

Zorgboerderij De Zonne Hoeve

anna paulowna, Noord-Holland (1.86km)  -  Zorgboerderij De Zonne Hoeve biedt rust en ontspanning aan mensen en kinderen met een beperking. Paardrijden, dieren verzorgen, genieten van een boerenbroodmaaltijd: alles is mogelijk!

Museum Oud Anna Paulowna

breezand, Noord-Holland (3.85km)  -  Een ouderwetse koffiekamer, sigaren van toen en een kruidenierswinkeltje. In Museum Oud Anna Paulowna maak je kennis met het leven van toen! En er is van alles te beleven: van verkleedpartij tot prachtige fietstocht.

Floratuin Julianadorp

julianadorp, Noord-Holland (5.68km)  -  Tulpen in het voorjaar, dahlia's in het najaar en het hele jaar door bloembollen! In de Floratuin in Julianadorp wandel je door de showtuin en mag je bloemen plukken in de pluktuin.

Luister naar de verhalen van een eeuwenoude korenmolen

't zand, Noord-Holland (7.08km)  -  Klim naar molenzolder en kom erachter hoe het meel gemalen werd in Molen de Hoop. Blijf een kopje koffie drinken en koop meel om thuis wat lekkers mee te bakken! Bij de molen zijn 14 camperplaatsen, voor wie wat langer van de omgeving wil genieten.

Bikestore fietsverhuur

julianadorp, Noord-Holland (7.23km)  -  Huur een comfortabele fiets of e-bike bij de Bikestore in Julianadorp en verken de polder en de duinen. Rij door Den Helder en ontdek in de lente de uitgestrekte bollenvelden.

Indoor Ski Schagen

schagen, Noord-Holland (8.19km)  -  Vallen en opstaan... Op de indoorskibaan van Indoor Ski Schagen leert iedereen skiën of snowboarden in een veilige omgeving.

Museum De Turfschuur

kolhorn, Noord-Holland (8.26km)  -  Stap binnen in De Turfschuur en ontdek de geschiedenis van het prachtige landschap. Bekijk het museum voor de prachtige kunst van vroeger en nu. Heb je weleens zo'n mooie Romeinse vaas gezien?

Bowling Schagen

schagen, Noord-Holland (8.86km)  -  Stap in een wereld van LED-verlichting en smijt die pinnen van de baan. LED-bowlen bij Bowling Schagen is een hele belevenis!

Museum Slag van de Somme 1914-1918

schagen, Noord-Holland (9.08km)  -  Museum Slag van de Somme 1914-1918 is het enige museum in Nederland dat zich puur richt op de Eerste Wereldoorlog. Bezoek de vroegere kasteeltoren, bewonder wapens en uniformen uit de oorlog en leer meer over de felle strijd.

Regionaal Museum 1940-1945

schagen, Noord-Holland (9.1km)  -  Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor de kop van Noord-Holland en vooral het gebied rondom Schagen? Bekijk het in Regionaal Museum 1940-1945, te vinden in een oude kasteeltoren.

Leven als een Westfriese herenboer in 1900

schagen, Noord-Holland (9.17km)  -  Hoe leefden de Westfriese boeren in 1900? In het Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg is het verleden bewaard gebleven en stap je zo een boerenkamer van toen binnen. En kun je de mooiste rijtuigen bewonderen!

Strandhuisjes Julianadorp

julianadorp, Noord-Holland (9.48km)  -  Val in slaap bij het ruisen van de zee en ontwaak met de eerste zonnestralen op het strand. Een verblijf in de Strandhuisjes van Landal in Julianadorp is magisch!

Biesheuvel Knoflook

slootdorp, Noord-Holland (9.54km)  -  Ga je stinken van knoflook? Niet bij Biesheuvel Knoflook! Hier wordt verse knoflook geproduceerd met een frissere en zachtere smaak dan de gewone knoflook. Ga het eens proberen en volg een rondleiding door het familiebedrijf!

Zo hé, komt dát uit de zee?

callantsoog, Noord-Holland (9.55km)  -  Huh, lag dat zomaar op het strand? Bewonder de gekste vondsten en de mooiste schatten uit de zee in het sfeervolle Juttersmuseum Callantsoog.

Kunst- en natuurproject De Nollen

den helder, Noord-Holland (9.58km)  -  Verwonder je over de indrukwekkende sculpturen, bouwsels en schilderingen van kunstenaar R.W. van de Wint, die van De Nollen een groot kunstproject maakte.

Open Tuin Zonnehoek

hippolytushoef, Noord-Holland (9.82km)  -  Groene velden, perken vol bloemen en heerlijke zitjes. Dat is de Zonnehoek, een lusttuin om in te dwalen en je ogen uit te kijken.

Natuurgebied Uitlandse Polder

callantsoog, Noord-Holland (10.26km)  -  De Uitlandse Polder is teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat van ongeveer 400 jaar geleden. Hier komt veel bijzondere flora en fauna tot leven.

Duingebied het Zwanenwater

callantsoog, Noord-Holland (10.26km)  -  Vlak bij Callantsoog ligt het mooie duingebied het Zwanenwater. Wandel om de twee grote meren en ontdek orchideeën, vlinders, vogels en paddenstoelen.

Lekkeruitwaaien.nl

callantsoog, Noord-Holland (10.38km)  -  Lekkeruitwaaien.nl biedt stoere strandsporten aan tegen een betaalbare prijs. Kom lekker actief uitwaaien!

Fort Westoever

den helder, Noord-Holland (10.57km)  -  Fort Westoever is gebouwd rond 1825 om het net aangelegde Noord-Hollands kanaal te verdedigen tegen aanvallen op de haven van Den Helder. Dankzij de nieuwe bewoners is er tegenwoordig van alles te beleven op het fort en het omliggende terrein....

De KlimVallei

den helder, Noord-Holland (10.98km)  -  Klim door bomen, slinger aan touwbruggen en beland zonder kleerscheuren weer met beide benen op de grond. Natuurlijk zit je veilig vast tijdens een klimervaring bij De Klimvallei.

Bezoekerscentrum De Helderse Vallei

den helder, Noord-Holland (10.98km)  -  Bezoekerscentrum De Helderse Vallei is de toegangspoort tot het natuurgebied De Helderse Duinen. Kom kijken op de kinderboerderij of doe mee aan een van de natuurexcursies.

Pannenkoekenvallei

den helder, Noord-Holland (10.99km)  -  Schuif aan in de Pannenkoekenvallei voor een pannenkoek in vele variaties! Of geniet van een lunch of borrel op het terras bij dit gezellige pannenkoekenrestaurant.

Aquacentrum Den Helder

den helder, Noord-Holland (11.44km)  -  Aquacentrum Den Helder beschikt over een binnenbad, buitenbad, familieglijbaan en een uitgestrekte ligweide.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Restaurant Veer