Uitstapjes vlakbij Bibliotheek Purmerend

Waterlands Archief

purmerend, Noord-Holland (0.05km)  -  Vier kilometer aan archieven en tel daar nog maar een heleboel kaarten, prenten en kranten bij op! In het Waterlands Archief ligt de historie van het Noord-Hollandse Waterland besloten. Lees en verbaas je!

open op dinsdag, woensdag 

Gouwzee fietsroute

purmerend, Noord-Holland (0.23km)  -  Geniet van Hollandse polders, historische plaatsen als Volendam, Edam en Marken en vooral veel water. De Gouwzee-fietsroute is 48 kilometer en voert door de regio Waterland.

elke dag geopend 

Theater de Verbeelding

purmerend, Noord-Holland (0.25km)  -  Bij Theater de Verbeelding geniet je van dans, cabaret en toneel. Beleef een leuk avondje uit in Purmerend.

elke dag geopend 

Hertenkamp Bloemenbuurt boerderij

purmerend, Noord-Holland (0.52km)  -  Bezoek Hertenkamp Bloemenbuurt in Purmerend en geniet van de natuur met alle leuke dieren en planten!

elke dag geopend 

Markt Binnenstad Purmerend

purmerend, Noord-Holland (0.86km)  -  Iedere dinsdagochtend worden marktkramen gevuld voor de wekelijkse markt in de binnenstad in Purmerend.

open op dinsdag 

Best Escaperoom Purmerend

purmerend, Noord-Holland (0.91km)  -  Ontdek Best Escaperoom Purmerend en beleef een avontuur om nooit te vergeten met vele spannende uitdagingen die je hersenen laten kraken.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Filmhuis Purmerend

purmerend, Noord-Holland (0.91km)  -  Bekijk de beste films in Filmhuis Purmerend. De filmbeleving wordt compleet met een inleiding of andere extra's!

open op zondag, dinsdag, vrijdag en zaterdag 

Purmerends Museum

purmerend, Noord-Holland (0.94km)  -  De geschiedenis van Purmerend, die ontdek je in het Purmerends Museum! Het museum bevat een enorme collectie sieraardewerk, schilderingen, munten en nog veel meer.

's maandags gesloten 

Leeghwaterbad Spurd

purmerend, Noord-Holland (1.1km)  -  Leeghwaterbad Spurd is dé plek voor een frisse duik en heel veel waterpret. In dit zwembad van Purmerend zijn er diverse activiteiten en kun je komen zwemmen in de vier baden.

elke dag geopend 

Speeltuin de Speelkraam

purmerend, Noord-Holland (1.15km)  -  Op het terrein van Speeltuin de Speelkraam zijn er allerlei speeltoestellen te vinden waar kinderen mee kunnen klimmen, klauteren, glijden, muziek maken, bouwen en nog veel meer. Rust naderhand uit op de houten bankjes of een van de vele grasvelden!

gesloten, open van  2 april t/m 31 oktober, van 11:00 uur tot 17:00 uur 

Kinderboerderij De Ridder

purmerend, Noord-Holland (1.25km)  -  Het is een grote beestenboel op Kinderboerderij De Ridder. Op de oude stolpboerderij omringd door groene weilanden en een boomgaard wonen konijnen, schapen, pony's en nog veel meer dieren.

elke dag geopend 

Skatepark De Gors

purmerend, Noord-Holland (1.28km)  -  Aan de rand van het Leeghwaterpark vind je het uitdagende Skatepark De Gors. Daag jezelf uit met een skateboard of BMX en probeer de lastigste trucs.

elke dag geopend 

Markt Meerland

purmerend, Noord-Holland (1.43km)  -  Haal verse groente en fruit in huis op de wekelijkse markt bij Winkelcentrum Meerland. Iedere woensdag staan de marktkramen gevuld op je te wachten.

open op woensdag 

Tiener- en jongerencentrum Columbuzz

purmerend, Noord-Holland (1.58km)  -  Tv kijken, poolen, tafeltennissen, kletsen aan de bar of gamen: tieners en jongeren van 11 tot 18 jaar ontmoeten elkaar in Columbuzz. Doe je mee met de bootcamp, disco of graffitiworkshop?

open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Kinderparadijs

purmerend, Noord-Holland (1.71km)  -  Het Kinderparadijs is een ware avonturenspeelplaats waar kinderen hun handen uit de mouwen kunnen steken. Wat is nu mooier dan zelf een kampvuur maken? Wees klaar om vies te worden!

open op woensdag en zaterdag - soms geopend op zondag en vrijdag 

Bowling Split Purmerend

purmerend, Noord-Holland (1.84km)  -  Trek iets wits of fels aan want bij Bowling Split Purmerend bowl je met blacklights. Daarnaast is er een flitsende lasershow en chille muziek.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Oeverroute wandelen

purmerend, Noord-Holland (1.84km)  -  Geniet van de natuur en wandel langs de sloten, grachten en kanalen van Purmerend. De Oeverroute is een collectie verschillende wandelingen langs het water.

elke dag geopend 

Speeltuin De Spelemei

zuidoostbeemster, Noord-Holland (1.88km)  -  Kom lekker spelen in De Spelemei! Een gezellige buurtspeeltuin in Zuidoostbeemster.

gesloten, open van  1 maart t/m 31 oktober 

H20 Esports Campus

purmerend, Noord-Holland (1.88km)  -  Kom zelf gamen of kijk een esportswedstrijd bij H20 Esports Campus. Het Rabo Esports Stadium is de eerste in de Benelux en is maar liefst 12.000 m2!

elke dag geopend 

Markt Gildeplein

purmerend, Noord-Holland (1.92km)  -  Iedere vrijdag stallen de marktlui hun kramen uit op het Gildeplein in Purmerend. De hele dag haal je hier allerlei verse producten, bloemen, kleding en accessoires.

open op vrijdag 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Bibliotheek Purmerend