1

Uitstapjes vlakbij Landal Aelderholt

Natuurgebied Mantingerveld

mantinge, Drenthe (5.14km)  -  Struin over de zandpaadjes en de zandverstuivingen langs de mysterieuze jeneverbessen en ontmoet de schaapskudde op de grote stille heide. Natuurgebied Mantingerveld lijkt eeuwenoud, maar bestaat nog maar sinds 2017.

Jan Kruis Museum

orvelte, Drenthe (5.9km)  -  Jan Kruis was vooral bekend door zijn humoristische strip 'Jan, Jans en de kinderen'. In het Jan Kruis Museum zie je niet alleen zijn strips en werk als reclametekenaar, maar ook zijn prachtige portretten, schilderijen en illustraties.

Museumdorp Orvelte: historisch heden

orvelte, Drenthe (6.01km)  -  Ontdek een van de mooiste dorpen van Nederland. Loop rond in dit levensechte openluchtmuseum, bekijk de prachtige Saksische boerderijen en waan jezelf even in de goede oude tijd.

Het houten pad van Theodoor

orvelte, Drenthe (6.39km)  -  Ga op avontuur met varkentje Theodoor en volg het houten pad! Kruip dwars door het vossenhol, loop hoog langs de bomen en hoor de vogels fluiten.

Bosbad Noord-Sleen

noord-sleen, Drenthe (6.64km)  -  Verscholen tussen de bomen van het Drentse Coevorden ligt Bosbad Noord-Sleen. Voel zelf hoe lekker fris het water voelt!

Spabron Hesselerbrug

oosterhesselen, Drenthe (6.92km)  -  Ook zo toe aan een dagje of zelfs een paar dagen complete ontspanning? Kom tot rust in de sauna van Spabron Hesselerbrug en geniet van een ontspannende massage of een beautybehandeling.

Bosbad Zwinderen

zwinderen, Drenthe (8.44km)  -  Leef je uit op het pannavoetbalveld of glij van de glijbaan zo het water in! Bosbad Zwinderen is op warme dagen een heerlijk dagje weg voor het hele gezin!

Watersport op het strand van Drenthe

erm, Drenthe (8.57km)  -  Op het mooiste strand van Drenthe vind je volop gezelligheid en de leukste activiteiten voor jong en oud. Kom naar het Ermerstrand om te leren wakeboarden of om lekker te spelen in het water.

Kinderpret bij Ermerstrand

erm, Drenthe (8.57km)  -  Kinderen vermaken zich prima op het mooiste strand van Drenthe. Een heerlijke plek voor een kinderfeestje. En als het geen lekker weer is, is er binnen altijd nog de indoor speeltuin DOL-FIJN!

Museum van Papierknipkunst

westerbork, Drenthe (8.89km)  -  Met papier kun je meer dan je ooit dacht! Bekijk de miniscule knipsels uit de zeventiende eeuw, maar ook de nationale en internationale papierkunst van nu. Maak tot slot je eigen knipkunstwerk!

Shortgolf De Warrel

westerbork, Drenthe (9.75km)  -  Shortgolf is een golfvariant. Het wordt gespeeld op kleine golfbanen met negen holes. De baan ligt bij restaurant De Warrel. Shortgolf is zeer geschikt voor de beginnende golfer.

Pannenkoekboerderij De Snoepert

odoorn, Drenthe (11.06km)  -  Pannenkoekboerderij De Snoepert ligt op een mooie locatie vlakbij de Staatsbossen. Eerst de natuur in en daarna genieten van een lekker sappige pannenkoek. Vlakbij de Staatsbossen is pannenkoekboerderij De Snoepert te vinden. Na een fietstocht of...

Kabouterpad Odoorn

odoorn, Drenthe (11.18km)  -  In het kabouterbos is iedereen in slaap gevallen omdat de lieve heks Ipsewips een ongelukje had. Behalve de kabouterkinderen. Verzamel langs het kabouterpad ingrediënten in je zelfgemaakte toverzakje voor een nieuwe toverdrank.

Huifkarcentrum 't Hoefijzer

zwiggelte, Drenthe (12.38km)  -  De huifkarren bij Huifkarcentrum 't Hoefijzer zijn per uur te huur inclusief koetsier. Laat je rondrijden en ga ontspannen op pad met het gezin of familie. Ook leuk voor een kinderfeestje!

Van Gogh Huis Drenthe

veenoord, Drenthe (13.26km)  -  Het is alsof Vincent van Gogh zo terug kan keren in het huis in Nieuw Amsterdam/Veenoord. Op deze plek, waar de schilder twee maanden woonde, is nu het Van Gogh Huis ingericht. Neem een kijkje in zijn leefwereld!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Landal Aelderholt