De Wijnloods

zuiderwoude, Noord-Holland (0.11km)  -  Geniet van de lekkerste wijnen bij De Wijnloods. Vinoloog Ben van Leeuwen leert je de fijne kneepjes van het wijnproeversvak.

Fluisterboot varen in Waterland

broek in waterland, Noord-Holland (1.48km)  -  Broeker Bootverhuur verhuurt allerlei soorten bootjes. Zo kun je geheel op eigen houtje de groene en vogelrijke omgeving van Broek in Waterland verkennen.

Stal Oostwal

amsterdam, Noord-Holland (2.22km)  -  In de groene omgeving vlak bij Broek en Waterland ligt Stal Oostwal. Hier doen ze van alles om kinderen een leuke dag te bezorgen. Daar spelen niet alleen hun pony's een grote rol bij, maar ook stoere trialbikes.

Dagje zeilen met Carpe Diem op het IJsselmeer

monnickendam, Noord-Holland (2.82km)  -  Voor wie graag op het water vertoeft en geniet van het geluid van klapperende zeilen heeft Carpe Diem een perfect uitje. Pluk een zeildag op het IJsselmeer in een echte klipper of tjalk. Carpe Diem is gespecialiseerd in dagtochten.

Pannenkoekenhuis De Witte Swaen

broek in waterland, Noord-Holland (2.91km)  -  Bij Pannenkoekenhuis De Witte Swaen in Broek in Waterland eten gasten goedkoop en lekker! Kies uit maar liefst zestig verschillende soorten pannenkoeken.

Varen met De Korevaer

monnickendam, Noord-Holland (3.12km)  -  De Korevaer is een luxe zeilklipper, die de passagiers meevoert naar de mooiste havens op het IJsselmeer en de Waddenzee.

Bierderij Waterland

monnickendam, Noord-Holland (3.22km)  -  Proef biologische bieren bij proeflokaal en brouwerij Bierderij Waterland in Monnickendam. Kijk vanaf de balustrade de brouwerij in of volg een rondleiding.

Zeilen met De Zuiderzee

monnickendam, Noord-Holland (3.25km)  -  Zeil mee met De Zuiderzee, een echte traditionele zeiltjalk, en beleef een sfeervolle dag op het IJsselmeer!

Waterlandsmuseum de Speeltoren

monnickendam, Noord-Holland (3.29km)  -  Waterlandsmuseum de Speeltoren heeft het oudste met de hand bespeelbare - maar ook valste - carillon van de wereld. Luister naar dit wonderlijke klokkenspel, speel zelf een deuntje en duik in de interessante historie van Monnickendam en Waterland.

Museumhuis Huis Timmerman

monnickendam, Noord-Holland (3.32km)  -  Boven op het Oude Raadhuis van Monnickendam pronkt een monnik, symbool van de stad. Binnen pronkt de grote zaal met bijzonder goudleerbehang en is het interieur versierd met mooi stucwerk. Kom ook eens kijken achter de gevel van dit mooie Museumhuis.

Kijkhuisje Sijtje Boes

marken, Noord-Holland (5.22km)  -  Stap in het Kijkhuisje Sijtje Boes en bewonder de oorspronkelijke inrichting van een typisch Markens huisje, compleet met bedstedes. In het huisje worden ook enkele souvenirs verkocht.

Loop een Rondje Marken

marken, Noord-Holland (5.23km)  -  Loop een Rondje Marken over het wandelpad langs de kust van dit voormalige eiland. Aan de ene kant kabbelt het water, aan de andere kant zie je steeds weer een ander element van het eiland.

Klompenmakerij Marken

marken, Noord-Holland (5.33km)  -  In het pittoreske Marken vind je nog een echte klompenmakerij. In the Wooden Shoe Factory zie je nog ambachtelijke klompen en kun je meekijken hoe deze worden gemaakt.

Marker Museum

marken, Noord-Holland (5.69km)  -  Ontdek in de zes traditionele huisjes van het Marker Museum de bijzondere geschiedenis van het voormalig eiland Marken en stap het leven in van een vissersfamilie uit 1932.

Boerderij De StadsHoeve

amsterdam, Noord-Holland (6.06km)  -  Kom kijken bij boerderij de StadsHoeve, een boerderij onder de rook van Amsterdam. Even lekker uitblazen na de drukte van de stad. Op de stadsboerderij kun je je verjaardag vieren of je bruiloft organiseren.

Natuurgebied Ilperveld

landsmeer, Noord-Holland (6.24km)  -  Natuurgebied Ilperveld ligt in Landsmeer. Geniet van het prachtige veenweidegebied. In het voorjaar en zomer zijn er vaarexcursies of kun je zelf een bootje huren.

Palingsoundmuseum

volendam, Noord-Holland (7.01km)  -  De palingsound is goud waard! Elke Volendammer die zijn of haar keel opentrekt lijkt succesvol te zijn. In het Palingsoundmuseum hoor je er alles over.

Een Volendamse mix van uitjes

volendam, Noord-Holland (7.01km)  -  Ga op de foto in Volendamse klederdracht en geniet van heerlijke Volendamse likeuren. Maak typisch Volendamse dingen mee tijdens Volendam in de mix.

Partycentrum en bowling de Zedde

volendam, Noord-Holland (7.08km)  -  Ieder mens vermaakt zich tijdens een potje bowlen. Gezellig borrelen, terwijl de één strikes gooit, de ander niets raakt en de computer de scores registreert.

Veerpont Ilpendam-Landsmeer

ilpendam, Noord-Holland (7.15km)  -  Pontveer Ilpendam-Landsmeer staat bekend als 'het pontje van Ilpendam'. Elke dag vaart de pont heen en weer over het Noord-Hollands kanaal.

City Games

City Games

Nu met 10% korting Ben jij net zo goed in het oplossen van een moord als Sherlock Holmes? Ontdek het met de spannende Sherlock Holmes City Game! Een game vol puzzels, hersenkrakers en Britse humor die je door heel Nederland kunt spelen. Kies een stad en ga op avontuur.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Theetuin en Theeschenkerij 't Einde