Uitstapjes vlakbij Vakantiepark Mooi Oavelt

Hunebed bij Havelte

darp, Drenthe (1.5km)  -  Bij Havelte ligt een indrukwekkend hunebed. Het is het twee na grootste hunebed van Nederland en een topper in de hunnebedden bouwkunst.

IkeAir

frederiksoord, Drenthe (7.38km)  -  De luchtballonnen van IkeAir zijn relatief klein, maar dat maakt dat er veel tijd is voor gezelligheid en persoonlijke aandacht.

Stadsmuseum Steenwijk

steenwijk, Overijssel (7.47km)  -  Bekijk in het Stadsmuseum in Steenwijk een uitgebreide collectie voorwerpen die de geschiedenis van de stad tot leven brengen, zoals een keuken en kruidenierswinkeltje uit 1900.

Museum De Proefkolonie Frederiksoord

frederiksoord, Drenthe (7.59km)  -  Verpauperde gezinnen uit de stad verhuisden begin 19e eeuw naar de Koloniën van Weldadigheid. Een nieuw bestaan, noodgedwongen, op het Drentse platteland. Hoe zag hun leven eruit? Reis met hen mee in Museum De Proefkolonie in Frederiksoord.

Museumhuis Villa Rams Woerthe

steenwijk, Overijssel (7.76km)  -  Villa Rams Woerthe in Steenwijk was eens het woonhuis van een schatrijke familie. Nu mag iedereen ronddwalen door het schitterende interieur, versierd met schilderingen, enorme schouwen en gebrandschilderde ramen.

Hildo Krop Museum

steenwijk, Overijssel (7.76km)  -  Villa Rams Woerthe in Steenwijk bevat een prachtige collectie beeldhouwwerken van Hildo Krop. Deze kunstenaar werkte tientallen jaren voor de stad Amsterdam en ontwikkelde een heel eigen stijl in zijn vrije werk. De collectie bevat ook andere werken.

Bowlingcentrum Steenwijk

tuk, Overijssel (8.71km)  -  Combineer een potje bowlen met een gezellig hapje eten bij Bowlingcentrum Steenwijk. Kies bijvoorbeeld voor een 'gezelligheidsarrangement' met bitterballen of een uitgebreide barbecue of grill.

Drukkerijmuseum Meppel

meppel, Drenthe (9.7km)  -  In het centrum van Meppel staat een monumentaal gebouw dat in 1995 omgedoopt is tot het Drukkerijmuseum. Beleef de drukkunst vanaf de prehistorie.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Vakantiepark Mooi Oavelt