Uitstapjes vlakbij Scandinavisch Dorp

Wall House #2

groningen, Groningen (1.56km)  -  Aan de oevers van het Hoornse Meer in Groningen staat een bijzonder stuk architectuur: Wall House #2. Bewonder dit kleurrijke ontwerp van John Hejduk.

vandaag nog gesloten, geopend 2 april t/m 30 oktober, van 12:00 uur tot 17:00 uur 

Natuurgebied De Onlanden en de Onlanderij

eelderwolde, Drenthe (1.68km)  -  De Onlanderij is het beginpunt voor een bezoek aan het waterrijke natuurgebied De Onlanden vol riet, moerasbos, ruige hooilanden en wilde pony's. Hier dwaalt namelijk een kudde Exmoorpony's rond.

elke dag geopend 

Hoornse Plas

groningen, Groningen (2.13km)  -  Zwemmen, spelen, graven en zonnen: dé ingrediënten voor een heerlijke zomerdag bij de Hoornse Plas in Groningen.

elke dag geopend 

Wandelen op Landgoed Vennebroek

paterswolde, Groningen (2.16km)  -  Maak een mooie wandeling over Landgoed Vennebroek. In het najaar kunnen er wel tweehonderd soorten paddenstoelen worden ontdekt!

elke dag geopend 

Natuurspeeltuin Het Onland

groningen, Groningen (2.25km)  -  Water, zand en een kabelbaan vormen de ingrediënten voor een heerlijk speelavontuur in de natuur. Kom spelen bij Het Onland!

elke dag geopend 

Uitkijktoren De Onlanden

peize, Drenthe (3.13km)  -  Dichtbij de stad Groningen vind je het natuurgebied de Onlanden. Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het landschap met water, moerasbos en wilde Exmoor pony's.

elke dag geopend 

Het Helperzwembad

groningen, Groningen (3.29km)  -  De buurt rondom het Helperzwembad boft met het zwembad dichtbij. Lekker baantjes trekken en leuke zwemfeestjes voor kinderen.

elke dag geopend 

Helperzwembad

groningen, Groningen (3.29km)  -  Het Helperzwembad in Groningen is een sfeervol binnenbad voor het hele gezin. Trek baantjes, volg zwemlessen of speel gewoon lekker in het water. Meer dan dit, heb je eigenlijk niet nodig!

elke dag geopend 

Dickens Room

haren, Groningen (3.41km)  -  Bibliotheek Haren herbergt een speciale ruimte: de Dickens Room. Hier bevindt zich een enorme collectie boeken van en over de auteur Charles Dickens.

geopend op afspraak of bel +31 (0)50 533 9560 

Hortus botanicus Haren

haren, Groningen (3.48km)  -  De grootste botanische tuin van Nederland is te vinden in het Groningse Haren. Planten uit alle streken en landen groeien hier dat het een lieve lust is. Kom tot rust in de Chinese tuin en bewonder de mooiste bloemen in de Floriadetuin.

elke dag geopend 

Culturele klompen in Internationaal Klompenmuseum

eelde, Drenthe (3.56km)  -  Bezoek het grootste klompenmuseum van Europa. Een echt oer-Hollands uitje! Hier zijn wel 2.200 paar klompen te vinden.

vandaag nog gesloten, geopend 26 maart t/m 1 november, van 13:30 uur tot 17:00 uur 

Martiniplaza

groningen, Groningen (3.71km)  -  Martiniplaza is een luxe theater, een topsporthal en een evenementenhal voor beurzen. Hier komt cultuur tot leven!

doordeweeks geopend 

Ponyverhuur Stadspark

groningen, Groningen (3.87km)  -  Klim op de rug van een pony of kruip in een huifkar om het Stadspark in Groningen te ontdekken.

open op zondag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Openluchtzwembad De Papiermolen

groningen, Groningen (3.96km)  -  Zwemmen in een rijksmonument. Weten hoe dat voelt? Bezoek dan openluchtzwembad De Papiermolen in Groningen. De bijzondere architectuur van dit zwembad zorgt voor een unieke zwembeleving.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 4 september, van 07:00 uur tot 20:00 uur 

Nijsinghhuis Eelde

eelde, Drenthe (3.96km)  -  Het Nijsinghhuis is een prachtig Rijksmonument. Bekijk reusachtige schilderingen, zoals een sterrenhemel als plafond en een jungle vol olifanten op de muren om je heen.

's maandags gesloten 

Museum De Buitenplaats Eelde

eelde, Drenthe (3.99km)  -  Dwaal rond in Museum De Buitenplaats in het Drentse Eelde. Geniet in de museumtuin van de waterloopjes, de wijntafel en de rust of bewonder de beeldenexpositie in de tuin gedurende de zomermaanden.

's maandags gesloten 

Woonboulevard Groningen

groningen, Groningen (4.24km)  -  Woonboulevard Groningen bestaat eigenlijk uit twee boulevards vol winkels: Hoendiep en Peizerweg. Ideaal voor dagje meubels shoppen!

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag 

Monkey Town Groningen

groningen, Groningen (4.47km)  -  Kinderen leven zich als een echte aap uit in de indoor speeltuin van Monkey Town Groningen.

elke dag geopend 

De Waterburcht Bowling

eelde, Drenthe (4.65km)  -  Gasten kunnen bij De Waterburcht behalve een hapje eten ook een potje bowlen. Er zijn acht moderne banen beschikbaar.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Scandinavisch Dorp