1

Eerder geschreven over of gerelateerd aan Museumpark Orientalis

Rocken met Driekoningen

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Na december nog een feestje! Vier Driekoningen tijdens een Driekoningenfestival of loop mee in een traditionele optocht.

Welkom bij de Romeinen

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Duik in het Romeinse leven tijdens het Romeinenfestival in Museumpark Orientalis op zaterdag 4 en zondag 5 juni.

Dagje uit dit weekend!

archief oud artikel De herfst maakt ons niet somber, integendeel. Genieten dit weekend! Met films, mode en mooie verhalen in de Weekend Top 5!

Dagje uit dit weekend

archief oud artikel Regen of zon, er valt weer van alles te beleven. Test je krachten op de Spelen, maak een rondvaart of kijk kunst. Fijn weekend!

Reis door het heropende Orientalis

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Museumpark Orientalis is na een onverwachte sluiting nu toch weer open! Reis mee langs de wereldreligies: van moskee tot synagoge.

Bouw mee aan Orientalis

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Museumpark Orientalis vraagt de hulp van het publiek om nieuwe projecten te realiseren.

Máxima opent nieuw Orientalis

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Vandaag viert het vernieuwde Museumpark Orientalis de eerste, tijdelijke opening. Samen met Prinses Máxima!

Toekomst Orientalis onzeker

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  De toekomst van Orientalis blijft onzeker, totdat de nieuwe Gelderse coalitie een beslissing heeft genomen.

Chaos bij Orientalis

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Het is een grote financiële chaos bij Museumpark Orientalis. Dat meldt radioprogramma Argos.

Religie en humor onder één dak

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  De verhouding tussen religie en humor staat op scherp. Museumpark Orientalis doorbreekt de spanning met 'Religie en Humor'.

Weg dit weekend

archief oud artikel Veelzijdigheid, veelkleurigheid… Er is gewoon veel te doen in het weekend van 3 oktober. U hoeft alleen nog maar te kiezen!

Weg in eigen land

archief oud artikel Vindt u de benzine te duur of de vliegtax te hoog om het land te verlaten? Niet getreurd, genoeg te doen in Nederland deze zomer.

Dromedarisbaby toch een jochie

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  De dromedarisbaby die donderdagmiddag geboren is in Museumpark Orientalis blijkt toch een jongetje te zijn.

Weg dit weekend

archief oud artikel Een zonnig weekend wacht ons. Grijp de kans om naar één van de mooie tentoonstellingen te gaan, of bezoek de Huishoudbeurs.

Om stil van te worden

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Stilte, rust en bezinning horen bij alle religies op aarde. In Museumpark Orientalis, voorheen het Bijbels Openluchtmuseum, begon vrijdag 28 september de tentoonstelling 'Silentium'. De fotoserie 'Kloosterlingen' van Annie van Gemert is het...

Moslims schenken half miljoen voor Koranhuis

archief oud artikel nijmegen, Gelderland  -  Het Sultanaat in Oman maakt een half miljoen euro over naar Museumpark Orientalis. Met die subsidie kan het Nijmeegse museum het Huis van de Koran gaan bouwen. “De betrokkenen willen met dit initiatief laten zien dat er in Nederland volop kansen...

Veel te doen in meivakantie

archief oud artikel De meivakantie staat weer voor de deur. Van 28 april tot 6 mei organiseren vele musea in Nederland daarom extra activiteiten. Variërend van een kasteelbezoek, een code kraken bij Orientalis, leren over beren tot een workshop watermuziek: voor...

Jezus als indiaan

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Jezus als indiaan? Jazeker. Jezus was trouwens ook een Thai, een Makonde, een Zwitser, een Peruaan en een Palestijn. Al deze kerstgroepen uit de hele wereld zijn bijeen gebracht in het Bijbels Openluchtmuseum. Tijdens de winteropenstelling t/m 7...

Beestenboel in het Bijbels Openluchtmuseum

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Tijdens de Dierenweken, van 14 tot en met 29 oktober, staan de vele dieren uit het Midden-Oosten centraal. Waarom hebben dromedarissen bulten? Wat wordt er gemaakt van de vacht van Syrische geiten? Waarom hebben vetstaartschapen zo'n vreemde...

Bijbels Openluchtmuseum op 'interreligieuze' toer

archief oud artikel heilig landstichting, Gelderland  -  Vanaf 20 maart 2007 krijgt het Bijbels Openluchtmuseum een nieuwe naam, Museumpark Orientalis. Het openluchtmuseum heeft voor de nieuwe naam gekozen om het Rooms-Katholieke verleden voorgoed achter zich te laten, het wil in de toekomst nog meer...