De klassiekers onder de uitstapjes

Bezoek de Keukenhof |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De oude vertrouwde openluchtmusea op een rij

16 april 2009 Toerisme Landelijk Het is heerlijk om er weer op uit te trekken met de familie. Deze klassiekers doen het altijd goed als dagje weg. Laat je inspireren door de lijst met oer-Hollandse openluchtmusea!

De Keukenhof

LISSE - De Keukenhof is altijd leuk om eens een dagje naar toe te gaan. De Keukenhof is uniek in de wereld. Elke lente barst de Keukenhof van kleuren en geuren. Meer dan zeven miljoen bloembollen zijn met de hand gepland en zullen de grote variatie aan tuinen en tuinstijlen om toveren tot een uniek lentesprookje. Fantastisch om te beleven en te fotograferen.

Het Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum brengt de bezoeker terug in de tijd. Kinderen spelen weer als vanouds met tollen en hoepels. Daarnaast kunnen jongeren en ouderen zich omkleden in klederdracht. In het museumpark staan ruim honderd panden uit het voormalige Zuiderzeegebied. Een aantal van deze panden is van binnen en van buiten nog in originele staat. Zuiderzeemuseum is altijd een leuk uitstapje.

Boerenbondmuseum

GEMERT - Iets minder bekend, maar zeker geliefd onder de DagjeWeg.NL-bezoekers is het Boerenbondsmuseum in het Brabantse dorp Gemert. Het museum heeft bijna een heel dorp nagebouwd, die de sfeer en het boerenleven laat zien van rond 1900. Er zijn dieren, maar ook een dorpsplein, bakhuis, smederij, klompenmakerij. Ook de tuinen en de akkers zijn in stijl aangelegd. Even terug in de tijd bij het Boerensbondmuseum!

Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING - Museumpark Orientalis is een uitgestrekt openluchtmuseum. Het voorheen Bijbels openluchtmuseum toont de leefwereld van drie religies: het jodendom, het christendom en de islam. Deze godsdiensten hebben veel invloed gehad op het moderne Europa. Orientalis wil vooral een ontmoetingsplek zijn voor de diverse culturen en godsdiensten. Er zijn hier regelmatig leuke activiteiten te doen voor kinderen maar óók voor ouderen.

Paleis Het Loo

APELDOORN - Een onderverwacht leuk uitstapje is Paleis Het Loo. Het paleis heeft verschillende vleugels met elk een ander thema. Er zijn vaak interessante koninklijke tentoonstellingen. Maar Paleis Het Loo staat vooral bekend om zijn prachtige tuinen. Een kenmerk van de tuinen is de strakke symmetrische aanleg. In de tuinen zijn fonteinen, tuinbeelden en diverse bloemen te bezichtigen. In de stallen is een groot deel van de sledes, rijtuigen en automobielen te zien.

Aviodrome

LELYSTAD - Leer alles over de honderd luchtvaartjaren van luchthaven Lelystad. Aviodrome bevat een grote collectie aan historisch vliegtuigen. Voor echte vliegtuigliefhebbers is dit een geweldig uitje. Er is ook een vliegtuiglaboratorium waar verschillende vliegtuigvleugels worden getest én hier hoort men hoe het nu toch kan dat een zwaar vliegtuig kan vliegen in de lucht! Het openluchtmuseum beschikt over een op ware grootte nagebouwde luchthaven-stationsgebouw van Schiphol uit 1928. Hier is het ook mogelijk om een rondvlucht te boeken of om een luchtfoto te bestellen. Op het buitenterrein staat een vliegsimulator. Wie wil nu niet een kijkje nemen in een echte Boeing 747 Jumbojet! Voor de kinderen is er ook een kinderhoek aanwezig, waar bijvoorbeeld vliegtuigjes geknutseld kan worden.

Van klederdracht tot tulpenpracht: bekijk deze typisch Hollandse dagjes uit.

Laatst gewijzigd: 2018-10-11 10:19:55 · Gepubliceerd: 2009-04-15 14:21:53 - 3927