Oranje boven! Dit zijn leuke Hollandse uitjes

Doe inspiratie op voor een dagje uit | Nieuws door

Tulpen bewonderen of toch liever op de foto in klederdracht?

12 januari 2018 Toerisme Landelijk Van voetballegendes tot een bloemenzee van tulpen. Van heldendaden in de Tweede Wereldoorlog tot prachtig Delfts Blauw: Nederland heeft een hoop moois om trots op te zijn. Daarom zetten wij typisch Hollandse dagjes uit voor je op een rij. Ga op de foto in klederdracht of dompel je onder in de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Oranje boven!

Foto 1. Bewonder echt Delfts Blauw porselein- en aardewerk tijdens de Royal Delft Experience. Foto: Royal Delft Experience.

Delfts Blauw, ik hou van jou

DELFT - Het is de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de zeventiende eeuw: de Koninklijke Porceleyne Fles in Delft. Hier beschilderen de meester-schilders het alom bekende Delfts blauwe porselein nog volledig met de hand. Beleef dit authentieke productieproces van dichtbij in de Royal Delft Experience en bewonder wonderschoon keramiek. Tip: de brasserie met historische binnentuin is perfect om in stijl na te genieten. Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg € 3,- korting per persoon op de Royal Delft Experience. Kinderen tot twaalf jaar gratis entree.

Wat zou jij doen in WOII?

OVERLOON - Je eigen leven op het spel zetten om anderen te redden, zou je dat doen? In de tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog in Oorlogsmuseum Overloon stap je in de levens van zowel NSB'ers en verzetsstrijders als slachtoffers. En je vindt er de grootste collectie militaire voertuigen van Nederland. Lees hier de recensie van de redactie over Oorlogsmuseum Overloon. Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en ga met 15% korting naar Oorlogsmuseum Overloon.

Hier aan de kust, de Haagse kust

SCHEVENINGEN - Lang gelee plaatste Jacobus Pronk in 1818 het allereerste badhuis van Scheveningen aan zee. Een populaire badplaats was geboren. Tweehonderd jaar later gaat het Scheveningen nog steeds voor de wind. En om dat te vieren is er in 2018 extra veel te doen in Scheveningen en Den Haag. Feest aan Zee brengt het hele jaar door familievriendelijke festivals, nostalgische tentoonstellingen en een vleugje romantiek naar de kust. Dompel je onder in de rijke geschiedenis van Scheveningen!

Nederland in een notendop

ARNHEM - In de Canon van Nederland doorloop je vijftig belangrijke hoogte- en dieptepunten uit onze Hollandse historie. In vogelvlucht maak je eeuwen aan geschiedenis mee; van jagers in de Steentijd tot Jan Modaal in de Tweede Wereldoorlog. De Canon is in het Nederlands Openluchtmuseum te beleven en is opgebouwd als een soort interactieve filmset waar je doorheen kunt lopen. Op die manier zie je niet alleen heel veel geschiedenis, maar maak je het zelf ook mee.

Meer oer-Hollandse uitjes:
Foto 2. Wat een pracht, een grachtenpand vol klederdracht! Foto: Het Klederdrachtmuseum.
Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:03:37 · Gepubliceerd: 2017-03-31 16:13:25 - 4413