Oranje boven! Dit zijn leuke Hollandse uitjes

Doe inspiratie op voor een dagje uit | Redactioneel door

Tulpen bewonderen of toch liever op de foto in klederdracht?

12 januari 2018 Toerisme Landelijk Van voetballegendes tot een bloemenzee van tulpen. Van heldendaden in de Tweede Wereldoorlog tot prachtig Delfts Blauw: Nederland heeft een hoop moois om trots op te zijn. Daarom zetten wij typisch Hollandse dagjes uit voor je op een rij. Ga op de foto in klederdracht of dompel je onder in de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Oranje boven!

Foto 1. Bewonder echt Delfts Blauw porselein- en aardewerk tijdens de Royal Delft Experience. Foto: Royal Delft Experience.

Delfts Blauw, ik hou van jou

DELFT - Het is de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de zeventiende eeuw: de Koninklijke Porceleyne Fles in Delft. Hier beschilderen de meester-schilders het alom bekende Delfts blauwe porselein nog volledig met de hand. Beleef dit authentieke productieproces van dichtbij in de Royal Delft Experience en bewonder wonderschoon keramiek. Tip: de brasserie met historische binnentuin is perfect om in stijl na te genieten. Boek via DagjeWeg.NL Tickets. Ruim € 1,- korting!

Wat zou jij doen in WOII?

OVERLOON - Je eigen leven op het spel zetten om anderen te redden, zou je dat doen? In de tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog in Oorlogsmuseum Overloon stap je in de levens van zowel NSB'ers en verzetsstrijders als slachtoffers. En je vindt er de grootste collectie militaire voertuigen van Nederland. Boek via DagjeWeg.NL Tickets en krijg 15% korting + gratis consumptie.

Historie van Holland

ARNHEM - Oud-Hollandse boerderijen, ambachten en spelletjes. Je ziet het allemaal in het Nederlands Openluchtmuseum. Pak de nostalgische tram voor een historisch ritje, ontdek waarom zoveel boeren in de vorige eeuw de oversteek naar Canada maakten en ontdek interieurs door de jaren heen in het 'Tilburgs straatje'. Op het Kindererf zijn er leuke dingen te doen voor kinderen. Exclusief: 25% korting op de entreeprijs.

Beleef Nederland in vogelvlucht

AMSTERDAM - Vlieg als een vogel over Nederland! Bij THIS IS HOLLAND sla je je denkbeeldige vleugels uit en bekijk je Neerlands glorie vanuit de lucht. De ervaring in deze unieke Flight Experience is uniek en levensecht. Zweef over tulpenvelden, vlieg over een kudde grazende schapen en bewonder Nederlandse steden van bovenaf. Vlieg virtueel mee over Nederland! Boek via DagjeWeg.NL Tickets.

Ontdek de historische driehoek

VESTINGDRIEHOEK - De Vestingdriehoek bestaat uit vijf prachtige plekken die je kunt bezoeken: Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel, Slot Loevestein en Fort Vuren. Verken dit historische stukje Nederland met de veerboot of met een wandel- of fietsroute. Van een authentiek vissersdorp tot musea vol spannende verhalen uit de Gouden Eeuw. Onderweg kom je van alles tegen! Pittoreske dorpjes, prachtige vestingen, een kasteel: de Vestingdriehoek is een bijzonder en kostbaar stukje Nederland.

Samen naar de Zaanstreek

ZAANDAM - Groene huisjes, oeroude molens en een kijkje in de keuken van Albert Heijn en Verkade. Hollandser dan de Zaanse Schans wordt het niet! In het Zaans Museum kom je alles te weten over dit wereldberoemde stukje Nederland en hoe de mensen hier vroeger woonden. Tip: koop de Zaanse Schans Card, waarmee je toegang krijgt tot de ambachtshuisjes, het Zaans Museum en koekjes- en chocoladefabriek de Verkade Experience.

Meer oer-Hollandse uitjes

Foto 2. Wat een pracht, een grachtenpand vol klederdracht! Foto: Het Klederdrachtmuseum.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-17 16:01:23 · Gepubliceerd: 2017-03-31 16:13:25 - 7761