Hollandse Top 5

Meer Hollandse uitjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Paling eten, varen door Giethoorn of genieten van Goudse kaas

30 augustus 2015 Toerisme Volendam, Noord-Holland Ga eens een dagje weg in eigen land. Eet een palinkje in de haven van Volendam, maak een mooie puntertocht door Giethoorn of bewonder de molens van de Zaanse Schans. Nederland heeft prachtige parels die iedereen een keer gezien moet hebben!

Foto 1. Geniet van een prachtig uitzicht over 't IJ. Foto: Pannenkoekenboot Amsterdam.

1. Volendam

Een paling eten in de haven, daarna op de foto in typische Volendamse klederdracht en ondertussen goed kijken of Jan Smit of Nick & Simon ergens lopen. Volendam is dé toeristische trekpleister van Nederland, en dan niet alleen voor buitenlanders. De beste manier om Volendam en omgeving te ontdekken is met een FreeMover. Dat is een soort elektrische step met vier wielen. Met de FreeMover ontdek je al rijdend over landweggetjes en bruggetjes de mooiste plekjes van Edam en Volendam. De tocht duurt ongeveer twee uur.

2. Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Holland's Venetië genoemd en staat bekend om het water, de bruggetjes en de punters (Nederlandse gondels). De meeste huizen zijn hier gebouwd op eilandjes, die alleen via bruggetjes te bereiken zijn. In Giethoorn staan de auto en de fiets ook nog vaak in de garage, Giethoorners pakken meestal de punter. Probeer zelf ook eens een punter of rondvaartboot. De boten zijn te huur bij Restaurant de Rietstulp. Met een vaartocht ontdek je de mooiste plekjes van Giethoorn. Er zijn ook fietsen, aquabubbles en fluisterboten te huur.

3. Zaanse Schans

De Zaanse Schans is geen officiële plaats, maar een buurtje in Zaandam. Hier gaat iedereen terug in de tijd. Schattige groene huisjes, houten bruggetjes en de typische molens: Nederlanders kan het bijna niet. Er is hier een bakkerijmuseum, de enige verfmolen ter wereld en een klompenmakerij. Huur een scooter bij Scooter Experience en ga mee met de Molentocht. De route gaat door de Zaanstreek, waarbij de Zaanse Schans natuurlijk niet mag ontbreken. Laat die haren maar wapperen en vergeet geen foto's te maken!

4. Amsterdam

"Geef mij maar Amsterdam. Dat is mooier dan Parijs!". Amsterdam is al jaren een hotspot voor toeristen. De musea, de pleinen, maar vooral de grachten zijn een echte toeristentrekker. De unieke zeventiende eeuwse grachtengordel staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een rondvaart is een echte must om de grachten te ontdekken. Aanrader is een tochtje met de Pannenkoekenboot over 't IJ. Geniet van een prachtig uitzicht over het moderne deel van Amsterdam en eet de lekkerste pannenkoeken! Tip: boek nu je tickets via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang 10% korting.

5. Gouda

Zachte jonge kaas, brokkelige oude kaas, schimmelkaas: Nederlanders zijn echte kaaskoppen. De bekendste kaasstad van Nederland is Gouda. In de zomermaanden is er hier elke week een kaasmarkt. Boeren in klederdracht komen naar de Markt om hun kaas te wegen en met handjeklap te verkopen. Neem in de winter eens een kijkje bij 't Kaaswinkeltje. De lekkerste boerenkaas uit de omgeving van Gouda is hier te krijgen. Kaas die nog steeds volgens de oude tradities op boerderijen rondom Gouda wordt gemaakt.

Tip: op zoek naar een leuk dagje uit met korting? Kijk op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Varen door Giethoorn. Foto: De Rietstulp © Luc van Erkelens.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-02 08:46:25 · Gepubliceerd: 2012-08-29 08:19:16 - 12794