Muiderslot - 17e-eeuwse tuinen: arrangementen.

Arrangementen Muiderslot - zeventiende-eeuwse tuinen

Bekijk de activiteiten van Muiderslot - zeventiende-eeuwse tuinen. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Sfeervol vergaderen op een kasteel Muiden »

Muiden Het Muiderslot is een prachtig middeleeuws kasteel, gelegen aan de monding van de Vecht. Het is rond 1280 door graaf Floris V gebouwd.
Het Muiderslot is de ideale locatie voor uw zakelijke bijeenkomsten tot 100 personen.

Een productpresentatie, vergadering of training in de sfeervolle Ridderzaal, een kick-off meeting in het Waterschild en voor kleine vergaderingen zijn de Slotkeuken, Bisschopskamer of Slotkapel geschikte ruimten. De bijeenkomst kunt u naar wens afsluiten met een borrel, maar ook met een diner in de Ridderzaal of bij mooi weer een walking dinner op het Slotplein.

Onze locatie beschikt over internet (wifi in de Ridderzaal en Taveerne, een vaste verbinding in het Waterschild), beamer & scherm en flip-over.
Tevens bieden we onze gasten bij ontvangsten buiten openingstijden parkeergelegenheid op ons terrein (maximaal 40 autos op het theaterbastion).

Ook voor een klein gezelschap huurt u de prachtige Ridderzaal. Voor arrangementen overdag of s avonds mogelijkheden voor verhuur.

Capaciteit Ridderzaal     
- vergadertafels: maximaal 80 personen
- theateropstelling: maximaal 100 personen

Beschikbaarheid en prijzen van 1 november t/m 31 maart:
rondleiding door het kasteel op aanvraag mogelijk
- 09.00 - 13.00 uur: 1.250,-
- 13.00 - 17.00 uur: 1.250,-
- 09.00 - 17.00 uur: 2.000,-

Avondontvangsten, het hele jaar:
- 19.00 - 24.00 uur: 3.500,- (indicatie, inclusief rondleiding door het kasteel)

De Prinsenkamer is eventueel beschikbaar tegen meerprijs in aanvulling op de Ridderzaal.

Reserveringen:
Saskia Wakker, 0294 256273
Roeland van der Mijn, 0294 256266
Vineyard catering, 0346 590988

Trouwen op een echt kasteel Muiden »

01-12-19 - 31-12-20 Wat is er romantischer dan trouwen op een echt kasteel?

In de stijlvolle Ridderzaal of in de meer ingetogen Slotkapel vindt uw huwelijksvoltrekking plaats. De Ridderzaal biedt plaats aan maximaal 100 gasten, de Kapel aan maximaal 30 gasten.

Houdt u er wel rekening mee dat deze ruimtes alleen buiten openingstijden van het museum beschikbaar zijn. Dit betekent dat in het hoogseizoen, van 1 april t/m 31 oktober, de mogelijkheden beperkt zijn. Voor de Kapel zijn uitzonderingen binnen de openingstijden mogelijk.

Voor meer informatie: neem contact op met Saskia Wakker (0294 256273) of Roeland van der Mijn (0294 256266).

Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam Muiden »

01-04-17 - 31-12-20
Het Muiderslot wordt ook wel Amsterdam Castle genoemd. Waarom is dat eigenlijk? Het kasteel en de handelsstad Amsterdam hebben al eeuwen een bijzondere band. Van 1 april t/m 31 oktober 2017 vertelt het Muiderslot het verhaal van deze verstrengelde geschiedenis in de tentoonstelling Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam.

De band tussen het Muiderslot en Amsterdam ontstond al in de dertiende eeuw bij graaf Floris V, de bouwheer van het Muiderslot. In die tijd kregen schippers op vertoon van hun schippersbrief een officieel afschrift van het tolprivilege van graaf Floris V doorgang over de Vecht. Dit tolprivilege is het oudst bekende document waarin het dorpje Amestelledamme aan de Amstel voor het eerst in schrift wordt genoemd. Het geldt daarom als de geboorteakte van de stad. Om dezelfde reden speelt het document letterlijk een sleutelrol in de tentoonstelling. Graaf Floris V staat als bouwheer van het Muiderslot en als eerste burgervader van Amsterdam aan het begin van een geschiedenis tussen twee eeuwenoude bondgenoten. De tentoonstelling Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam maakt duidelijk waarom we vandaag de dag nog steeds van Amsterdam Castle spreken.

TENTOONSTELLING GEWAPEND MET SCHOONHEID Muiden »

01-04-18 - 31-12-20
mposante kastelen, glimmende harnassen en dodelijke wapens worden vaak automatisch in verband gebracht met mannen. De tentoonstelling Gewapend met schoonheid gaat juist in op de vaak onzichtbare machtsmiddelen van de vrouw. Welke middelen konden en kunnen vrouwen gebruiken om hun invloed aan te wenden? Bezoekers worden over deze vraag aan het denken gezet aan de hand van themas als diplomatie, sociale netwerken, het huwelijk, de vrouw als moeder, vrouwelijke schoonheid en mode & sieraden.

Bekende vrouwen uit de Hollandse geschiedenis zoals Jacoba van Beieren, Maria Tesselschade, Belle van Zuylen en Aletta Jacobs komen tot leven middels historische objecten. Zij zijn of waren voor velen een inspiratiebron, een rolmodel. Omdat wij deze iconische vrouwen nu vooral kennen van hun geromantiseerde levensverhalen is er in de tentoonstelling ook plaats voor literatuur, film en kunst. De mythe versus de werkelijkheid. Bezoekers kunnen het rolmodel in zichzelf ontdekken tijdens een bijzondere workshop op zondag 3 juni 2018 (vooraf reserveren verplicht).

Het Muiderslot heeft ook drie hedendaagse Nederlandse kunstenaressen gevraagd hun visie op macht en vrouwen te geven (Ella Siekman, Jenny Ymker en Isabelle van Zeijl). Zij maken speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk, waarin zij spelen met het historische verhaal over sterke vrouwen en waarin zij het thema vrouw en macht vandaag interpreteren. Ook bezoekers worden uitgedaagd om hun visie op de rol van de vrouw sinds de Middeleeuwen te geven.

De tentoonstelling vindt plaats in het themajaar 2018
Sterke Vrouwen.

Opdracht Slot op Slot Muiden »

08-04-20 - 31-12-20 Muiderslot: opdracht Slot op Slot
Dat het Muiderslot wegens de coronacrisis gesloten is, betekent niet dat er niets te doen is. Ontdek het kasteel vanuit je eigen thuis quarantaine. Dat kan via Instagram en Facebook waar regelmatig filmpjes, fotos, recepten en doe-opdrachten worden gepost. Ook biedt het Muiderslot  thuisonderwijs aan: elke week wordt een opdracht op de site gezet.  Zo kan je bijvoorbeeld een tijdreis door de geschiedenis van het Muiderslot maken. Op de website vind je de eerste twee opdrachten: Opdracht week 1 en Opdracht week 2. De mooist gemaakte opdrachten winnen een prijs. Meer informatie op de website.

Kamperen op het kasteel Muiden »

03-07-20 - 12-09-20
Altijd al eens een nachtje willen slapen op het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland?

Dat kan! In de pruimenboomgaard van het Muiderslot kun je deze zomer kamperen. Zo beleef je het kasteel en de geschiedenis eens op een hele andere manier. Tent, matrasje en stoeltjes staan klaar, je hoeft alleen je slaapzak n maatje mee te nemen. Het arrangement is namelijk voor 2 personen per tent. 

Hoe ziet zon nachtje kamperen eruit?
Na sluitingstijd van het museum (vanaf 18 uur) ontvangen we je met een welkomstdrankje. Met een rijk gevulde picknickmand kun je aansluitend lekker eten in de kasteeltuinen. Een gids neemt je daarna mee op een avondtour door het verlaten kasteel. De avond sluit je af met genieten van de zonsondergang en verhalen rond het kampvuur. Dan ga je lekker slapen in een tentje onder de sterrenhemel. De volgende dag geniet je van een kasteelontbijt en wie durft, kan een duik nemen in de Vecht. Om 10 uur is de check-out.

Praktische informatie
Kosten: Een arrangement voor 2 personen is 99 euro per persoon per nacht. Dit is inclusief welkomstdrankje, picknickmand, kasteeltour door gids, kasteelverhalen bij het kampvuur en een ontbijtje. Neem je eigen slaapzak mee. Als  je wilt zwemmen / douchen in de Vecht, neem dan ook een handdoek mee. Toiletten en een bar zijn aanwezig op het terrein. Het is niet toegestaan eigen drank en/of drugs mee te nemen.

Wanneer 
Kamperen kan tussen 3 juli tot en met 12 september 2020 op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.  Er is per avond een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus boek op tijd!

Reserveer snel je plekje!


arrangement toevoegen