Slot Loevestein: arrangementen.

Arrangementen Slot Loevestein - Op avontuur in de geschiedenis

Bekijk de activiteiten van Slot Loevestein - Op avontuur in de geschiedenis. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Stadswandeling door Brielle Brielle »

23-12-19 - 31-12-20
Culturele stadswandeling onder leiding van een gids.
 
Onder deskundige leiding wandelt u door het historische centrum van Brielle. Misschien merkt een bezoeker het nauwelijks, maar Brielle ligt op een eiland: Voorne. Voorne is n van de Zuid-Hollandse Eilanden, de laatste jaren uitstekend ontsloten door de Calandbrug en de Spijkenisserbrug. Vr pakweg 1900 was Voorne echter een gesoleerd gebied, waarvan Brielle het bestuurlijk centrum vormde. Nog altijd laat dit verleden in Brielle zijn sporen na. Zo is er een verhoudingsgewijs groot voorzieningenniveau voor een gemeente met "maar" 16.500 inwoners. Er is een kantongerecht, een bibliotheek, een theater, een streekarchief, een museum, en ga zo maar door. Het Brielse stadhuis is een opvallend gebouw, waarvan de gevel in 1790 is ontworpen door de architect Johannes van Westenhout. Deze Briellenaar van geboorte heeft ook gewerkt aan onder andere het (voormalige) gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag en het Gouvernementshuis in Breda.

Duur: 1 uur. 4,50 p.p.

Te combineren met een rondleiding in de Catharijnekerk 3,50 p.p.

Arrangement met stadswandeling Vesting Grave Grave »

12-12-18 - 31-12-20
Ontdek de nog onontdekte geheimen van de vestingstad Grave. Wandel door haar historische binnenstad. Eet in haar gezellige Brabantse restaurants en slaap in een gezellig familiehotel in Velp. 
 
Het arrangement bestaat uit:
- Welkomstdrankje
- Een overnachting in een tweepersoons kamer
- Een Brabants ontbijt
- Een 3-gangen diner in een restaurant in de vestingstad (keuze uit - Hollandse keuken, Chinese keuken, Internationale keuken, steengrillen of de Italiaanse keuken.
- Beschreven stadswandeling Grave.

 
Voor informatie en boekingen kunt u recht bij VVV-Grave (0486 - 475300) of motel Koolen (0486 - 472387).

Vesting Dagarrangement Hulst »

23-12-19 - 31-12-20
Hulst is lid van de vereniging van Nederlandse vestingsteden en heeft, net als de andere vestingsteden, met het oog op de dagtoeristen een Vesting arrangement samengesteld. Er is zoveel te ontdekken in deze historische steden, dat een daguitstap zeker de moeite waard is. Uiteindelijk kan er door de VVV Zeeland altijd een dag naar uw wens worden ingevuld.
En van de mogelijke programmas vanaf de wallen.
12.30 uur
Een stevige lunch volgt in n van de talrijke etablissementen die de bourgondische Vestingstad rijk is.
13.30 uur
De fietsen staan klaar bij het VVV kantoor(te huur) en de Staats Spaanse linies Route wordt gereden. Voormalige forten en oude linies zijn de overblijfselen van een jarenlange strijd tussen de Noordelijke (Staatse) en de Zuidelijke (Spaanse) Nederlanden. De Staas Spaanse Linies route is verkrijgbaar op het VVV kantoor. U kunt er ook voor kiezen uw eigen fietsen mee te brengen.
15.30 uur
De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden in Vestingstad Hulst.
Info en Boeking:
VVV Zeeuws Vlaanderen, locatie Hulst
Steenstraat 37
4561 AR Hulst
Tel: +31 114 315221
email: hulst@vvvzvl.nl

Start Zomertijd, start Soep op Zondag Nieuwegein »

26-03-17 - 31-12-20 Soep op zondag

Met ingang van de maand maart start het Dorpshuis Fort Vreeswijk met een nieuwe activiteit "Soep op zondag"
Elke laatste zondag van de maand staan vrijwilligers voor de gasten klaar om in de vernieuwde keuken, de Bunker, een heerlijke maaltijdsoep te bereiden.
Tussen 15.00  uur en 17.00 uur kan een ieder die wil, binnenlopen voor zo'n heerlijke kop soep geserveerd met een broodje. De kosten daarvan bedragen 2,50.

Met deze nieuwe activiteit willen wij ook de verbinding leggen tussen het Dorpshuis als wijkvoorziening en het Fort als historische en culturele plek.

De eerste soep op zondag is op zondag 26 maart, start van de zomertijd.

Dorpshuis Fort Vreeswijk, Fort 1, 3433 ZZ Nieuwegein

Rondleidingen op het fort Vught »

01-12-19 - 31-12-20
Sinds 1985 bestaat de Stichting Fort Isabella Kazerne die zich tot doel heeft gesteld de cultuurhistorie van het terrein te onderzoeken en hier meer bekendheid aan te geven. Sinds 2014 is het nieuwe bestuur van de stichting actief om deze rijke cultuurhistorie ook te betrekken bij de plannen van de herontwikkeling van het terrein. De stichting doet dit onder meer door middel van rondleidingen en publicaties.

Ook de jeugd vormt hierbij een belangrijke doelgroep: al vele basisscholen hebben een bezoek gebracht aan Fort Isabella, waarbij de leerlingen worden genformeerd over de belangrijke rol van het fort in de afgelopen 400 jaar. Stichting fort Isabella Kazerne verzorgt rondleidingen voor u als groep en ook als individu bent u welkom!

Voor boekingen en informatie: info@fortisabellakazerne.nl

 
Kanotocht over de Linge Leerdam »

01-04-19 - 31-10-20

Deze vestiging bevindt zich aan de Rand van De Middeleeuwse Glasstad Leerdam. Gelegen tussen Royal Leerdam Glasfabriek en het Hofje van Mevrouw van Aerden ligt onder de schaduw van de fraaie stadswallen, het paviljoen PrikkeLinge. In dit uniek gelegen pand met terras aan de Linge bevind zich ook onze Verhuur en Ticketoffice voor kanos, fietsen en rondvaarten. 

Uw fiets of kanotocht start vanaf dit punt gelegen aan de rand van het voor het voor shopping-liefhebbers zeer aantrekkelijke centrum. U vind in een van de vele winkeltjes een keuze uit streekproducten en met name het glas is hier uitstekend vertegenwoordigt. Maar ook voor diegene die liever een terrasje pikken en een biertje drinken met een stukje kaas, uiteraard Leerdammer zijn er vele mogelijkheden. 

Kano- en fietsverhuur De Betuwse Stromen (geen postadres), Veerstoep 2, 4142 LA Leerdam

Het startpunt van uw kanotocht over de Linge of uw fietstocht langs de Linge. U huurt een kano voor een dag of dagdeel. Wij beschikken over een groot aantal kajaks en Canadese kanos in diverse modellen en uitvoeringen. U kunt een kanotocht starten vanuit 3 locaties; Enspijk, Leerdam en Geldermalsen. Bij een combitocht vaart u met de kano naar een vooraf afgesproken punt en fietst u terug. 

Mountainbike clinics & tochten Naarden »

01-01-18 - 01-01-21 Onderleiding van gediplomeerde mountainbike instructeurs en gidsen verzorgen wij leuke mountainbike clinics en tochten. Als uitvalsbasis hebben wij het middeleeuwse stadje Naarden, mooi gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Een prachtig natuurgebied wat tot aan Rhenen loopt.

Wij organiseren regelmatig clinics en tochten waar u zich voor kunt inschrijven in onze activiteiten agenda. 

Mountainbiken is ook leuk als groep of bedrijfsuitje en goed te combineren met onze andere outdoor activiteiten zoals: GPS speur en wandeltochten, handboogschieten en shoot out.

Wij kunnen ook vergaderruimte, koffie en de totale catering laten verzorgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Stadswandeling Grave Grave »

01-12-19 - 31-12-20
Onze gidsen leiden u enthousiast rond en vertellen u over de rijke historie die deze vestingstad in zich heeft. De bijzondere gebouwen hebben ieder een eigen verhaal waar de gids zijn of haar persoonlijke anekdotes aan toevoegt. Daarnaast is het mogelijk, op aanvraag een bezoek te brengen aan de St. Elisabethkerk, de onderaardse gang, de gildekamer of aan het KazemattenMuseum.  
De rondwandeling duurt minimaal anderhalf uur. In overleg is een kortere variant mogelijk. 
Onze gidsen zijn te boeken bij de Tourist Informa

Rondleiding en relaxen op zondag Diemen »

05-05-19 - 31-12-20
Relaxen op zondag
Zondag, relaxdag. En daarvoor ben je bij Paviljoen Puur bij Kustbatterij bij Diemerdam aan het goede adres. Elke zondag kun je bij ons terecht voor een lazy lunch of ontspannen borrel. Terwijl de kinderen door het hoge gras struinen of op ontdekkingstocht gaan langs de verlaten bunkers, geniet jij met een superdeluxe sandwich en een goed glas wijn van de zon op ons gezellige terras of met een goedgevuld borrelplateau bij de knusse houtkachel in het paviljoen.

Historische wandeling
Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Fort Diemerdam? Historische Kring Diemen organiseert op zondagen van mei tot oktober om 15.00 uur een wandeling. De wandeling duurt een uur en deelname is gratis. Trek bij wisselvallig stevige schoenen aan. 

Suite en Breakfast Slot Loevestein Poederoijen »

01-12-19 - 31-12-20

Voormalige commandeurswoning in gebruik als erfgoedlogies

Overnachten in de vesting van Slot Loevestein is een bijzondere belevenis. Als u door de toegangspoort de vesting betreedt, wordt u direct opgenomen in de historische sfeer. Het straatje met de soldatenhuisjes, de taveerne, imposante kastanjeboom en het uitzicht op het kasteel herinneren aan vroeger tijden. 's Nachts gaat de vestingpoort dicht en kunnen gasten in verbluffende rust en stilte gaan genieten van een rondwandeling over de verdedigingswal of de schitterende sterrenhemel. Een uitgebreid ontbijt met ambachtelijke ingredinten wordt s morgens geserveerd in de luxe keuken, het terras of zelfs op de kamer gebracht. Het ware afsluiting van een onvergetelijk verblijf.

Kamers
De Suite & Breakfast beschikt over drie kamers. Twee modern ingerichte en luxe suites bevinden zich op de eerste verdieping en bieden een prachtig uitzicht op het 650 jaar oude kasteel. Vanaf de officierskamer kunt u zelfs op de rivier kijken.  De derde kamer is de commieskamer op de begane grond.

Fotografie: Marcel Kppen

Nieuwe Real Life Game Loevestein Bezet! Poederoijen »

23-12-19 - 31-12-20 Ga mee terug naar zaterdagavond 9 december 1570 en help Herman de Ruyter om Slot Loevestein in te nemen en de rijkdommen van de kasteelheer buit te maken.Tijdens deze nieuwe Game Loevestein Bezet kruipen jij en je collegas in de huid van vrijheidsstrijders, (goed) gelovigen en vechtjassen. Lukt het jullie door goede samenwerking met elkaar en het oplossen van verschillende puzzels om uit de handen van de Spanjaarden te blijven en de rijkdommen te verdelen?

De Real Life Game is te spelen met 8-24 personen (2 groepen gelijktijdig mogelijk) in 75 minuten. Geschikt voor 16 jaar en ouder. 

Ontdek Fort Voordorp als congreslocatie Groenekan »

20-08-18 - 31-12-20 Fort Voordorp, ontdek deze locatie voor uw bedrijfsfeest of congres! Mail of bel ons voor alle mogelijkheden.

Een sleutel voor Slot Loevestein Poederoijen »

20-12-18 - 31-12-20
Een sleutel voor een slot, dat heeft iedereen wel. Maar een sleutel voor Slot Loevestein, dat is iets heel anders! Iedereen die ons museum bezoekt, krijgt een persoonlijke sleutel waarmee zelfstandig het kasteel en de vesting verkend kunnen worden, en waar op talloze plekken presentaties kunnen worden bezocht en spellen kunnen worden gespeeld. In iedere ruimte van het kasteel zijn bovendien zaalfolders beschikbaar.

Loevestein is ook een archeologische site. Met de persoonlijke sleutel kan de expositie Opgegraven worden bezocht. Hier zijn sporen te vinden van de vroegere bewoners. Zij vertellen verhalen over het leven in de voorbije eeuwen. Alle presentaties en verhalen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

1001 bommen & granaten
Slot Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende eeuws soldatendorp. Dit verhaal vertellen we met de presentatie 1001 bommen & granaten.

Speciaal voor kinderen wordt het verhaal Hugo4Kids verteld, waarbij kinderen zelf in de boekenkist mogen zitten. Ze kunnen zich ook verkleden tot ridder of jonkvrouw in de kelder van het kasteel.

Een nieuwe vergadercultuur Poederoijen »

Poederoijen Personeelsfeest, receptie, diner, vergadering of zakelijke presentatie, in Slot Loevestein ontvangt u uw gasten altijd in stijl.
Het middeleeuwse kasteel en de 17e eeuwse vesting met de unieke ligging in een natuurgebied is de perfecte setting voor ieder evenement. Door een combinatie van zalen is Slot Loevestein geschikt voor evenementen tot 350 gasten. Er zijn 100 eigen parkeerplaatsen (met mogelijkheid om op te schalen naar 250 parkeerplaatsen) en een aanlegsteiger voor diverse boten.

Op Slot Loevestein vergadert u als u even wilt ontsnappen, even wilt uitzoomen. In onze stijlvol ingerichte ruimtes kunt u zich beter concentreren. De perfecte locatie om te vergaderen, te brainstormen, concepten te bedenken, of die grote deal uit te onderhandelen.
Tussendoor kunt u even uitwaaien in de prachtige omgeving, het land tussen Maas en Waal.

Of u combineert de vergadering met een culinaire invulling, overnachting of diverse activiteiten zoals een rondleiding door het kasteel, een workshop boogschieten, schermen, of zelfs schapen drijven.

Historisch kruistochtenspel Megen »

01-12-19 - 31-12-20 Het schilderachtige vestingstadje Megen ligt aan de Maas tegenover Maasbommel en Appeltern, waarmee het door veerdiensten is verbonden. Het heeft twee kloosters, het Minderbroeders klooster en een slotklooster van de Clarissen. De Gevangenpoort, pittoreske huizen en een middeleeuws stratenpatroon zijn behouden.

Beleef de vesting met een historisch kruistochtenspel!
Na aankomst in het pittoreske vestingstadje Megen, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, wordt u ontvangen met koffie/thee. We vertellen u kort over de omgeving en haar geschiedenis. Daarna volgt de uitleg van het spel. Er staat een middeleeuwse kar klaar met materialen voor de verschillende veldslagen. U ontvangt een toog gehuld om in de sfeer te komen. De groep wordt in tween gesplitst. Op verschillende plaatsen in Megen worden (behendigheid)spellen met een middeleeuws karakter tegen elkaar gespeeld.  Minimale deelname: 10 personen.

Deze middeleeuwse spellentocht is geschikt voor alle leeftijden, maar door de kinderkopjes geplaveide straten, niet rolstoelvriendelijk. Het is een avontuurlijke en speelse dag die zeer geschikt is voor vrienden, verenigingen en families. Gezellig afsluiten op met een lekker bitterballetje en een borrel, een lunch of diner is een aanrader. We regelen het graag.

Reserveren is mogelijk via VVV Oss:
Tel.: 0412-633604
Email: info@vvvoss.nl

Trouwen op Slot Loevestein Poederoijen »

12-12-18 - 31-12-20
De mooiste dag van uw leven
In het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Hij heeft toen nooit kunnen vermoeden dat eeuwen later het kasteel het toneel zou zijn van vele bruiloften. Slot Loevestein is een officile trouwlocatie en er mag overal in de vesting getrouwd worden, zowel binnen als buiten. Vaak wordt het ja-woord gegeven in onze eigen Kapel. Ja ik wil klinkt in deze ruimte nog plechtiger.

Na de ceremonie is het tijd voor bubbels & bruidstaart. Onder het genot van een feestelijk glas prosecco neemt het bruidspaar de felicitaties in ontvangst. Daarna is het tijd om de taart aan te snijden met een echt zwaard! Als het bruidspaar vervolgens fotos gaat maken, neemt een van onze gidsen de gasten mee voor een rondleiding door het kasteel. Zij vertelt enkele van de vele verhalen die de dikke muren van het slot met zich meebrengen. Aansluitend serveren wij het diner wordt in ons mooie Arsenaal. Het bruidspaar kan kiezen uit verschillende buffetten, barbecues of een sitting dinner. Na het diner kan het feest losbarsten in de Zael van het kasteel. Een swingende band of hippe DJ, feestelijke drankjes en hapjes zorgen voor een onvergetelijk slot van de dag. Als het boeket gegooid is, neemt het bruidspaar afscheid en loopt naar de bruidssuite, die ook binnen de vestingmuren is gelegen, voor een prinsheerlijke overnachting.

Uiteraard is dit slechts een voorbeeld van hoe de dag er uit zou kunnen zien. We horen heel graag jullie eigen wensen en geven deze ook invulling om er voor te zorgen dat jullie echt de dag van je leven op ons mooie slot mogen beleven.

Escape Room Slot Loevestein Poederoijen »

01-12-19 - 31-12-20
Een betere locatie is haast niet denkbaar. Op de plaats waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond is een escape room gebouwd. Vanaf nu kan iedereen proberen om uit Slot Loevestein te ontsnappen. Een unieke combinatie van vrijetijdsbesteding van nu in de historische omgeving van toen. De escape room staat in het teken van grenzen en vrijheid.

Hoe is het om als vrije geest gevangen te zitten en aan alle kanten beperkt te worden? In het gedachtegoed van Hugo de Groot worden grenzen verkend: de grenzen van tolerantie, van vrijheid van meningsuiting n persoonlijke grenzen.

Enerzijds is het dus een spannend, uitdagend en onvoorspelbaar ontsnappingsspel. In de duistere vertrekken van het middeleeuwse monument worden gasten op de proef gesteld, terwijl de klok genadeloos doortikt. Bezoekers moeten binnen de tijd alle raadsels, geheimen en puzzels oplossen om te ontsnappen uit de cel. Maar anderzijds biedt een escape room op zon unieke locatie nog veel meer. Het thema vrijheid van meningsuiting is sinds een aantal jaar zeer actueel. Met de escape room willen we bezoekers van deze tijd, zowel jong als oud, de ervaring laten ondergaan van wat het betekent om daadwerkelijk opgesloten te zijn omdat je een eigen mening hebt. Een mening die kan afwijken van de mening van een ander, maar daarmee niet fout of goed is. 

Let op: De escape room gaat op 22 maart 2020 definitief sluiten. 

Boeken kan via www.escapeloevestein.nl. 

arrangement toevoegen