Slot Loevestein: arrangementen.

Arrangementen Slot Loevestein - Op avontuur in de geschiedenis

Bekijk de activiteiten van Slot Loevestein - Op avontuur in de geschiedenis. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Trouwen op Slot Loevestein Zaltbommel »

Zaltbommel De mooiste dag van uw levenIn het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Hij heeft toen nooit kunnen vermoeden dat eeuwen later het kasteel het toneel zou zijn van vele bruiloften. Slot Loevestein is een officile trouwlocatie en er mag overal in de vesting getrouwd worden, zowel binnen als buiten. Vaak wordt het ja-woord gegeven in onze eigen Kapel. Ja ik wil klinkt in deze ruimte nog plechtiger.Na de ceremonie is het tijd voor bubbels & bruidstaart. Onder het genot van een feestelijk glas prosecco neemt het bruidspaar de felicitaties in ontvangst. Daarna is het tijd om de taart aan te snijden met een echt zwaard! Als het bruidspaar vervolgens fotos gaat maken, neemt een van onze gidsen de gasten mee voor een rondleiding door het kasteel. Zij vertelt enkele van de vele verhalen die de dikke muren van het slot met zich meebrengen. Aansluitend serveren wij het diner wordt in ons mooie Arsenaal. Het bruidspaar kan kiezen uit verschillende buffetten, barbecues of een sitting dinner. Na het diner kan het feest losbarsten in de Zael van het kasteel. Een swingende band of hippe DJ, feestelijke drankjes en hapjes zorgen voor een onvergetelijk slot van de dag. Als het boeket gegooid is, neemt het bruidspaar afscheid en loopt naar de bruidssuite, die ook binnen de vestingmuren is gelegen, voor een prinsheerlijke overnachting.Uiteraard is dit slechts een voorbeeld van hoe de dag er uit zou kunnen zien. We horen heel graag jullie eigen wensen en geven deze ook invulling om er voor te zorgen dat jullie echt de dag van je leven op ons mooie slot mogen beleven.

Een nieuwe vergadercultuur Zaltbommel »

12-12-18 - 31-12-19 Personeelsfeest, receptie, diner, vergadering of zakelijke presentatie, in Slot Loevestein ontvangt u uw gasten altijd in stijl. Het middeleeuwse kasteel en de 17e eeuwse vesting met de unieke ligging in een natuurgebied is de perfecte setting voor ieder evenement. Door een combinatie van zalen is Slot Loevestein geschikt voor evenementen tot 350 gasten. Er zijn 100 eigen parkeerplaatsen (met mogelijkheid om op te schalen naar 250 parkeerplaatsen) en een aanlegsteiger voor diverse boten. Op Slot Loevestein vergadert u als u even wilt ontsnappen, even wilt uitzoomen. In onze stijlvol ingerichte ruimtes kunt u zich beter concentreren. De perfecte locatie om te vergaderen, te brainstormen, concepten te bedenken, of die grote deal uit te onderhandelen.Tussendoor kunt u even uitwaaien in de prachtige omgeving, het land tussen Maas en Waal. Of u combineert de vergadering met een culinaire invulling, overnachting of diverse activiteiten zoals een rondleiding door het kasteel, een workshop boogschieten, schermen, of zelfs schapen drijven.

Een sleutel voor Slot Loevestein Zaltbommel »

20-12-18 - 31-12-19 Een sleutel voor een slot, dat heeft iedereen wel. Maar een sleutel voor Slot Loevestein, dat is iets heel anders! Iedereen die ons museum bezoekt, krijgt een persoonlijke sleutel waarmee zelfstandig het kasteel en de vesting verkend kunnen worden, en waar op talloze plekken presentaties kunnen worden bezocht en spellen kunnen worden gespeeld. In iedere ruimte van het kasteel zijn bovendien zaalfolders beschikbaar.Loevestein is ook een archeologische site. Met de persoonlijke sleutel kan de expositie Opgegraven worden bezocht. Hier zijn sporen te vinden van de vroegere bewoners. Zij vertellen verhalen over het leven in de voorbije eeuwen. Alle presentaties en verhalen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.1001 bommen & granatenSlot Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende eeuws soldatendorp. Dit verhaal vertellen we met de presentatie 1001 bommen & granaten.Speciaal voor kinderen wordt het verhaal Hugo4Kids verteld, waarbij kinderen zelf in de boekenkist mogen zitten. Ze kunnen zich ook verkleden tot ridder of jonkvrouw in de kelder van het kasteel.

Suite en Breakfast Slot Loevestein Zaltbommel »

Zaltbommel Poederoijen

Voormalige commandeurswoning in gebruik als erfgoedlogies

Overnachten in de vesting van Slot Loevestein is een bijzondere belevenis. Als u door de toegangspoort de vesting betreedt, wordt u direct opgenomen in de historische sfeer. Het straatje met de soldatenhuisjes, de taveerne, imposante kastanjeboom en het uitzicht op het kasteel herinneren aan vroeger tijden. 's Nachts gaat de vestingpoort dicht en kunnen gasten in verbluffende rust en stilte gaan genieten van een rondwandeling over de verdedigingswal of de schitterende sterrenhemel. Een uitgebreid ontbijt met ambachtelijke ingredinten wordt s morgens geserveerd in de luxe keuken, het terras of zelfs op de kamer gebracht. Het ware afsluiting van een onvergetelijk verblijf.

Kamers
De Suite & Breakfast beschikt over drie kamers. Twee modern ingerichte en luxe suites bevinden zich op de eerste verdieping en bieden een prachtig uitzicht op het 650 jaar oude kasteel. Vanaf de officierskamer kunt u zelfs op de rivier kijken.  De derde kamer is de commieskamer op de begane grond.

Fotografie: Marcel Kppen

Een sleutel voor Slot Loevestein Poederoijen »

20-12-18 - 31-12-19
Een sleutel voor een slot, dat heeft iedereen wel. Maar een sleutel voor Slot Loevestein, dat is iets heel anders! Iedereen die ons museum bezoekt, krijgt een persoonlijke sleutel waarmee zelfstandig het kasteel en de vesting verkend kunnen worden, en waar op talloze plekken presentaties kunnen worden bezocht en spellen kunnen worden gespeeld. In iedere ruimte van het kasteel zijn bovendien zaalfolders beschikbaar.

Loevestein is ook een archeologische site. Met de persoonlijke sleutel kan de expositie Opgegraven worden bezocht. Hier zijn sporen te vinden van de vroegere bewoners. Zij vertellen verhalen over het leven in de voorbije eeuwen. Alle presentaties en verhalen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

1001 bommen & granaten
Slot Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende eeuws soldatendorp. Dit verhaal vertellen we met de presentatie 1001 bommen & granaten.

Speciaal voor kinderen wordt het verhaal Hugo4Kids verteld, waarbij kinderen zelf in de boekenkist mogen zitten. Ze kunnen zich ook verkleden tot ridder of jonkvrouw in de kelder van het kasteel.

Een nieuwe vergadercultuur Poederoijen »

Poederoijen Personeelsfeest, receptie, diner, vergadering of zakelijke presentatie, in Slot Loevestein ontvangt u uw gasten altijd in stijl.
Het middeleeuwse kasteel en de 17e eeuwse vesting met de unieke ligging in een natuurgebied is de perfecte setting voor ieder evenement. Door een combinatie van zalen is Slot Loevestein geschikt voor evenementen tot 350 gasten. Er zijn 100 eigen parkeerplaatsen (met mogelijkheid om op te schalen naar 250 parkeerplaatsen) en een aanlegsteiger voor diverse boten.

Op Slot Loevestein vergadert u als u even wilt ontsnappen, even wilt uitzoomen. In onze stijlvol ingerichte ruimtes kunt u zich beter concentreren. De perfecte locatie om te vergaderen, te brainstormen, concepten te bedenken, of die grote deal uit te onderhandelen.
Tussendoor kunt u even uitwaaien in de prachtige omgeving, het land tussen Maas en Waal.

Of u combineert de vergadering met een culinaire invulling, overnachting of diverse activiteiten zoals een rondleiding door het kasteel, een workshop boogschieten, schermen, of zelfs schapen drijven.

Trouwen op Slot Loevestein Poederoijen »

12-12-18 - 31-12-19
De mooiste dag van uw leven
In het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Hij heeft toen nooit kunnen vermoeden dat eeuwen later het kasteel het toneel zou zijn van vele bruiloften. Slot Loevestein is een officile trouwlocatie en er mag overal in de vesting getrouwd worden, zowel binnen als buiten. Vaak wordt het ja-woord gegeven in onze eigen Kapel. Ja ik wil klinkt in deze ruimte nog plechtiger.

Na de ceremonie is het tijd voor bubbels & bruidstaart. Onder het genot van een feestelijk glas prosecco neemt het bruidspaar de felicitaties in ontvangst. Daarna is het tijd om de taart aan te snijden met een echt zwaard! Als het bruidspaar vervolgens fotos gaat maken, neemt een van onze gidsen de gasten mee voor een rondleiding door het kasteel. Zij vertelt enkele van de vele verhalen die de dikke muren van het slot met zich meebrengen. Aansluitend serveren wij het diner wordt in ons mooie Arsenaal. Het bruidspaar kan kiezen uit verschillende buffetten, barbecues of een sitting dinner. Na het diner kan het feest losbarsten in de Zael van het kasteel. Een swingende band of hippe DJ, feestelijke drankjes en hapjes zorgen voor een onvergetelijk slot van de dag. Als het boeket gegooid is, neemt het bruidspaar afscheid en loopt naar de bruidssuite, die ook binnen de vestingmuren is gelegen, voor een prinsheerlijke overnachting.

Uiteraard is dit slechts een voorbeeld van hoe de dag er uit zou kunnen zien. We horen heel graag jullie eigen wensen en geven deze ook invulling om er voor te zorgen dat jullie echt de dag van je leven op ons mooie slot mogen beleven.


arrangement toevoegen