Vesting Bourtange: arrangementen.

Arrangementen Vesting Bourtange: een dagje weg vol geschiedenis!

Bekijk de activiteiten van Vesting Bourtange: een dagje weg vol geschiedenis!. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Groepsbezoek aan de vesting Bourtange Bourtange »

01-02-22 - 31-12-22 Bourtange, een klein grensplaatsje in Zuidoost Groningen in de bosrijke gemeente Westerwolde, was ruim 300 jaar geleden n van de belangrijkste vestingen in het noorden. In 1851 werd de vesting ontmanteld, de wallen en poorten geslecht en een groot deel van de grachten gedempt. Thans is men er in geslaagd de vesting te reconstrueren naar de tijd van 1742, toen de vesting haar grootste omvang had.

De oorspronkelijke schans was een gebastionneerde vijfhoek, opgeworpen in 1593, in opdracht van stadhouder Willem Lodewijk van Nassau, op een zandrug in het grote Bourtanger moeras, gedurende de Tachtigjarige Oorlog. Later is de vesting vergroot. Door het omringende moeras is het niemand ooit gelukt de vesting in te nemen. De Spaanse stadhouder Verdugo probeerde het tevergeefs tijdens de Tachtigjarige Oorlog en ook Bommen Berend (Bisschop van Munster) deed in het rampjaar 1672 vergeefse moeite. Als u Bourtange bezoekt, komt u via de Vriesse of Munsterse Poort aan op het schilderachtige marktplein met zijn veertien, 300 jaar oude lindebomen. U waant zich eeuwen terug in de tijd!

De onderdelen van uw dagje Bourtange:
1 Rondleiding door de gehele vesting met gids
2 Film over de geschiedenis
3 Terra Mora, de vesting in het moor
4 Baracquen, museum bodemvondsten
5 Kapiteinswoning
6 Synagoge met wisselexposities

Groepen vanaf 15 personen:
- Rondleiding 3,00 per persoon
- Bezoek alle musea 5,50 per persoon
- Bezoek 1 museum 3,00 per persoon

Groepen tot 15 personen:
- Rondleiding  45,00
- Bezoek alle musea 5,50 per persoon
- Bezoek 1 museum 3,00 per persoon

Boeken kan via info@bourtange.nl

arrangement toevoegen