Nederlands Vestingmuseum: arrangementen.

Arrangementen Nederlands Vestingmuseum

Bekijk de activiteiten van Nederlands Vestingmuseum. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

RONDLEIDING HISTORIE EN NATUUR Culemborg »

14-02-21 - 31-12-21
Elke 1e zondag van de maand (april t/m september) verzorgen onze gidsen een boeiende rondleiding over de natuur en historie van Werk aan het Spoel. Zij vertellen het verhaal vanuit hun eigen kennis en passie voor de geschiedenis en natuur. Dit maakt elke rondleiding bijzonder en zeer de moeite waard!
 
Het Spoel kent een rijke historie en er is dan ook genoeg te vertellen. Nog voor het ontstaan van het fort was er een sluis om de polders te ontwateren, stonden er molens en herbergen. Het Spoel is de enige plaats aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar echt is gevochten. Opvallend is de Kogelvanger, een hoge muur in het weiland en een overblijfsel van de schietbaan die de Duiters hier aanlegden in de Tweede Wereldoorlog.
 
Ook de natuur is prachtig. Als je geluk hebt kun je bij de gracht zelfs ijsvogels spotten!
 
GA MEE!

1e zondag van april t/m september
vertrek om 14.00 uur, verzamelen voor het Forthuis
3,- voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar gratis.
Kom je met 6 personen of meer? Meld je dan even aan.

Back2history / GPS-speurtocht »

Naarden Naarden Back2history is een leuke speurtocht door de middeleeuwse Vestingstad Naarden. Je krijgt van ons een fotoboekje met unieke oude foto's en een GPS ontvanger. In de GPS staan waypoints (lokatie punten), bij ieder waypoint hoort een oude foto met de betreffende informatie over deze bijzondere plek. Als extra optie is een bezoek aan de oude kanonkelders en het toevoegen van leuke opdrachten mogelijk. Door deze opdrachten maak je er met twee teams een leuke gezellige wedstrijd van.

Back2history is leuk als familie, team of bedrijfsuitje en is goed te combineren met een ander sportieve activiteit  zoals boogschieten of steppen bij Vesting Adventure.

Prijs 39,50 inclusief 2 personen met 1 gps ontvanger en fotoboek.
extra personen 7,50 p.p

Bedrijfsuitje in de Vesting! Naarden »

Naarden
Het Vestingmuseum biedt u een cultureel, gezellig, actief en uniek bedrijfsuitje. 

U denkt waarschijnlijk: Een museum is hier toch helemaal niet geschikt voor!? Zie hier het bewijs, de voordelen en waarom u hier uw bedrijfsuitje zou moeten organiseren:

Een bedrijfsuitje bij het Vestingmuseum biedt u een culturele, gezellige, actieve en unieke ervaring! Het Vestingmuseum biedt meerdere uitjes in n, een boottocht, een rondleiding, het laten afvuren van een kanon en de workshop kanonnier! Het is mogelijk om een borrel en/of barbecue in of op het museum te organiseren. De borrel kan zowel binnen als buiten georganiseerd worden. Door het uitje werkt u aan het saamhorigheidsgevoel binnen het bedrijf, aan een gezellige sfeer binnen het team, het ontspannen door middel van een hapje en een drankje en leert u over het samenwerken in vroegere tijden. U kunt ook met uw gezelschap de Vestingstad intrekken om heerlijk te eten en/of te borrelen. Met fantastische eetgelegenheden en gezellige cafs kunt u uitstekend terecht in Naarden-Vesting. Kortom kom met uw bedrijf naar het Vestingmuseum en beleef een uniek bedrijfsuitje dat u zich nog lang zal herinneren!

Wilt u meer informatie over prijzen, duur etc. dan kunt u ons bereiken via de mail op: info@vestingmuseum.nl of via de telefoonnummer: 035-6945459.

Wist u dat u het Vestingmuseum ook helemaal af kan huren? Kijk voor informatie op de pagina bedrijfsdag.

Waterliniegolf op Bastion Turfpoort Naarden Naarden »

01-01-21 - 31-12-21
Op Bastion Turfpoort, tussen de kogelvangers, bovenop de kazematten en zelfs in de duistere luistergang, speel je "Waterliniegolf", een mooi maar oh zo pittige variant op Boerengolf. 

De hoogteverschillen zijn groot, de bal is klein en de stick geen gewone golfstick en de collega's of familieleden zitten je op de hielen! 
De drill-sergeant Van Beveren heeft elke hole wel commentaar op de nieuwe rekruten.

Waterliniegolf kan elke dag dat het museum open is gespeeld worden. 
De kosten bedragen 4,00,- (+ de entree voor het museum, Museumkaart is geldig) en je hebt er een uur plezier van! (behalve als je je balletje kwijtraakt natuurlijk).
 
Ook leuk en te boeken voor groepen, in combinatie met een rondleiding, rondvaart en/of kanonschot + borrel, lunch, vergadering. 
Voor deze combinaties belt u met 035-6945459 of mailen naar info@vestingmuseum.nl

Bezoek het Vestingmuseum in Naarden Naarden »

19-01-21 - 31-12-21 Het verleden van Naarden is in het Vestingmuseum nog steeds te zien. Ontdek het verhaal in de ondergrondse kazematten, wandel tussen kogelvangers en groene wallen, drink koffie in een kanonremise, geniet van het uitzicht.

Elke eerste zondag van de maand kan je met een kanonnier in uniform uit 1825 meewandelen over en door het bastion Turfpoort.

Gedurende het seizoen kan op zaterdag en zondag meegevaren worden met de legergroene museumboot op een door de vestinggracht. De schipper heeft mooie verhalen en wijst je op de bijzondere plekken in de vesting die je alleen maar vanaf het water kan zien.

Kinderen kunnen tijdens een verjaardagsfeestje op zoek naar een schat.

BOERenMARKT bij het Nederlands Vestingmuseum Naarden »

21-06-17 - 31-12-21
De BOERenMARKT met gratis toegang vindt plaats elke derde woensdag van de maand tussen 10.00 tot 16.00 in het Vestingmuseum. 
Data: 21 juni/ 19 juli / 16 aug / 20 sept / 18 okt / 15 nov en 20 dec 2017. 

Een kleine impressie van de producten:

Vlees komt van de Gasconne runderen van de boerderij in Eemnes, die een prachtig leven hebben gehad en biologisch zijn opgegroeid. Aangevuld met ander biologisch vlees van varkens en kippen. 

Kaas en zuivel komt van boerderijen uit Nederland. Heerlijk is de biologische Kefir voor de darmflora. 

Chocolade is huisgemaakt. Patisserie is gluten- en lactosevrij verkrijgbaar. Zalm wordt huisgerookt en er is altijd vers gebakken kibbeling. Biologische aardappels en uien uit de Flevopolder, aangevuld met groenten en fruit. Het desembrood is gemaakt van oergranen, aangevuld met natuurlijke ingredinten. 

Olijfolie komt van kleinschalige olijfgaarden uit Itali en Griekenland.
Jams zijn bereid met seizoensproducten. De Atelier-winkel van de boerderij heeft handgebonden decoraties en accessoires

Met andere woorden, de mooiste, de geurigste n de lekkerste biologische producten!

Adres: 
BOERenMARKT bij het Nederlands Vestingmuseum, Westwasstraat 6 in Naarden-Vesting.
Van 10.00 tot 16.00 uur. 
Parkeren is gratis en vanaf Bastion Nieuwmolen is het maar 250 meter lopen. 

Varen over de vestinggracht Naarden »

01-04-20 - 31-12-21 Tussen april en eind oktober kan je varen rond Naarden. De legergroene patrouilleboot van het Vestingmuseum heeft plaats voor 18 passagiers en een deskundige schipper. De boot vaart elke zaterdag en zondag en ook regelmatig door de week en valt op afspraak te boeken voor groepen. Kijk voor meer details op de website van het museum of bel 035-6945459. Geniet van wal en gracht en zie de vesting op haar mooist!

Overnachten op Fort Bakkerskil Nieuwendijk »

01-12-19 - 31-12-21 Vroeger was slapen in een fort een kille en koude beproeving. Maar sinds Fort Bakkerskil gerestaureerd en gemoderniseerd is ervaar je het als een luxe overnachting in een rustige omgeving.
Nu is dit Rijksmonument een Erfgoedlogies. De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over een badkamer en centrale verwarming.
Omdat er meerdere kamers zijn, is het ook ideaal voor familieweekends. Door de ligging vlakbij de Biesbosch en de Vesting3hoek is het een ideale uitvalbasis voor wandel-, fiets-, vaar- en autotochten, met een heerlijk koffie- en thee-terras.

Bed & Breakfast Fort Bakkerskil
Kildijk 143, (zie routebeschrijving)
4255 TH  NIEUWENDIJK            
info@bakkerskil.nl
06-45934892
            
Routebeschrijving:
Vanaf A27 afslag Werkendam, richting Werkendam. Bij de rotonde
Links (Grote Waardweg), 1e weg links (Krouwerskade). Aan het einde weg rechts volgen tot aan het fort.

Navigatiesysteem instellen op:
Plaats: Werkendam, straat: Krouwerskade kruising Schenkeldijk.
Dan weg rechts volgen tot aan het fort.

Audiotour in Nederlands Vestingmuseum Naarden »

19-01-21 - 31-12-21 Met financile bijdragen van Het Prins Berhard Cultuurfonds en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft het Nederlands Vestingmuseum de audiotour als stenen konden spreken ontwikkeld. De audiotour leidt je over het bastion en door de kazematten en vertelt je alle bijzonderheden over de vorm en functie van de vestingwerken van Naarden. De audiotour is gratis beschikbaar bij de entreekassa in het Nederlands en Engels.

Hapje en drankje bij Bar het Fort De Kwakel »

15-06-20 - 31-12-21
Op Fort bij de Kwakel vind je Bar het Fort dat ruimte biedt voor diverse activiteiten. 

Het gezellige caf is dagelijks geopend voor een hapje en een drankje. 
Voor een tosti, bittergarnituur of portie sat ben je hier aan het goede adres. 

Fort bij De Kwakel is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, en geclassificeerd als werelderfgoed.


arrangement toevoegen