Wandelroute 's-Gravelandse Buitenplaatsen: arrangementen.

Arrangementen Wandelroute 's-Gravelandse Buitenplaatsen

Bekijk de activiteiten van Wandelroute 's-Gravelandse Buitenplaatsen. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Fort bij Spijkerboor open op Zomerse zondagen Westbeemster »

23-06-19 - 31-12-22 FORT BIJ SPIJKERBOOR OPEN OP ZOMERZONDAGEN

Natuurmonumenten en de vrijwilligers heten iedereen welkom op Fort bij Spijkerboor! Fort bij Spijkerboor is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam en heeft bijzondere verhalen. In juni, juli en augustus is het fort alle zondagen open.

Fort bij Spijkerboor open tussen 11-16 uur op zondagen in juni, juli en augustus. Je kunt het fort bezoeken en met een rondleiding meegaan. Boek vooraf online je plek bij de rondleiding, ze zitten snel vol!

Tijdens de rondleiding laten de gidsen je de kookketels, munitiekamers en het draaikoepel-geschut zien. Of je verkent het fort op eigen gelegenheid en ontdekt onder welke omstandigheden zo`n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Bovenop het fort heeft u een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de imposante dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!

Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk. Stel je voor dat dat allemaal onder water werd gezet, de inundatie!

In het fortcaf kun je even zitten met koffie, thee of Beemster vruchtensap. Met koek of taart.

Meer informatie en online boeken voor entree en/of rondleiding op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor . Online boeken kan tot 10u in de ochtend op de open dag, daarna alleen nog op het fort zelf. Let op, vol = vol. Het fort is open op alle zondagen van 23 juni t/m 25 augustus.

Kosten rondleidingen (dat is inclusief entre):

 • leden 5,-
 • kinderen van leden 4,-
 • kinderen van OERRR 4,-
 • niet-leden volwassenen 8,-
 • niet-leden kinderen 7,-
 • Je kunt ter plekke lid worden en de korting meteen gebruiken!

Wat kun je doen bij Fort Kijkuit? Kortenhoef »

01-04-19 - 31-12-22
Bezoek het informatiepunt in het voormalige kruithuis en kom meer te weten over de geschiedenis van het fort, de bijzondere natuur in de omgeving en over fiets-, wandel-, en vaarroutes. Vanaf het uitzichtpunt heb je een weids uitzicht over de Horstermeerpolder, natuurgebied de Wijde Blik en molen Gabril. In de fortgracht zie je met een beetje geluk vogels als kuifeend, fuut en de ijsvogel. Verspreid op het terrein staan picknicktafels. Er is een aanlegplek voor bootjes.

Openingstijden
Het fortterrein is van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Van april tot en met oktober is het fort elke eerste zondagmiddag van de maand geopend van 12.00 - 16.00 uur. Zie de Agenda voor meer informatie.

GeoTour: Bezint eer ge begint Kortenhoef »

01-01-21 - 31-12-22
Op Fort Kijkuit ligt een puzzel cache verborgen. Niet zo moeilijk te vinden, maar let op! Het venijn zit m in de staart. Dus bezint eer ge begint

In het verleden werd het fort zorgvuldig verborgen voor de vijand. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie moest het verdedigingswerk de steden in Holland en Utrecht beschermen. Tegenwoordig kent het fort haar eigen geheim. Steek de fortgracht over en ga op zoek naar de cache! Wie kan hem vinden en de puzzel oplossen?

Heb je de cache gevonden? Vul het logboekje in en dan begint het eigenlijk pas! De puzzel moet weer netjes in elkaar gezet worden voor de volgende cacher. Mocht dat echt niet lukken kijk dan in de gebruiksaanwijzing.

Het is zeker de moeite waard om even rond te kijken op het fort. Bezoek het Kruithuis met informatie over de geschiedenis van het fort, de bijzondere natuur in de omgeving en over fiets-, wandel-, en vaarroutes. Vanaf het uitzichtpunt heb je een weids uitzicht over de Horstermeerpolder, natuurgebied de Wijde Blik en molen Gabril.

Faciliteiten: picknickbanken, toilet.

Openingstijden: De cache is alleen bereikbaar tijdens openingstijden van het fort. Dat is doorgaans van maandag t/m vrijdag en bij speciale openingsdagen in het weekend.

Maak een account aan www.geocaching.com en ga op zoek!

Openstellingen Abcoude »

03-02-22 - 30-09-22
Fort bij Abcoude is op zaterdag, zondag en donderdag open. De poorten zijn open van 10:00 tot 17:00 uur. Dankzij de inzet van de poortwachters kan Natuurmonumenten de openstelling realiseren.

Regels op Fort bij Abcoude
De openstelling kan alleen gerealiseerd worden als de bezoekers zich  aan de regels op het fort houden:
 • Honden aan de lijn, poep opruimen
 • niet fietsen,
 • op de paden blijven,
 • afval mee naar huis nemen
 •  geen vuur en versterkte muziek
 • geen priv-feestjes
Daarnaast is het belangrijk dat kinderen tot 12 jaar worden begeleid door een volwassene.

Openingstijden
Zaterdag, zondag en donderdag van 10:00 tot 17:00

arrangement toevoegen