Wandelen vanaf Vesting 't Genneperhuis: arrangementen.

Arrangementen Wandelen vanaf Vesting 't Genneperhuis

Bekijk de activiteiten van Wandelen vanaf Vesting 't Genneperhuis. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Cryptische fotofietstocht door Gennep Gennep »

04-03-19 - 31-12-21
Houdt u van puzzelen, speuren en rustig fietsen in een mooie omgeving? Dan is de cryptische fotofietstocht van VVV Gennep zeker iets voor u!

Bij het startpunt haalt u een grote envelop op met daarin en blad met detailfoto's, crytische omschrijvingen, een plattegrond van gemeente Gennep en een envelop met verdere info.

De fietstocht is zowel geschikt voor de toerist als voor de mensen die bekend zijn met de regio Gennep. De fietsroute is ongeveer 35 kilometer lang.

Speurtocht door Gennep Gennep »

Gennep
VVV Gennep heeft een leuke speurtocht gemaakt rondom het Ellen Hoffmannplein, het mooiste plein van Gennep.

Kinderen kunnen bij VVV Gennep, om de hoek bij het Ellen Hoffmannplein, een blad met vragen en een kleurplaat ophalen. Voor slechts 2,50 zijn er ook stiften te koop. Beantwoord de meerkeuzevragen en kleur de bijbehorende vakjes op de kleurplaat in. Wanneer alle vragen beantwoord zijn, is ook de kleurplaat klaar. Wanneer alles goed is ingevuld, kan bij VVV Gennep een snoepzakje opgehaald worden als beloning.

Veel plezier met deze spannende speurtocht in Gennep!

Excursie: wandelen, fietsen of huifkartocht Ellewoutsdijk »

01-01-21 - 31-12-21
Ben jij op zoek naar een leuk, inspirerend uitje in de natuur voor een grote groep vrienden, familie of collegas? Kom eens naar Zeeland! Speciaal voor jou maken wij een groepsexcursie op maat.

De Zeeuwse natuur verrast je elke keer opnieuw. Er is ontzettend veel te zien! Van vogels zoals de lepelaar, bruine kiekendief, grote stern en grutto tot planten zoals zeekraal of klein schorrenkruid. En waar anders dan in Zeeland maak je kans om een zeehond of bruinvis in de Oosterschelde te zien?

Groepsuitje op maat!
Hieronder vind je de opties en wat je kunt doen. Vul op onze website jouw wensen in en wij nemen zo snel mogelijk contact op om het groeps- of bedrijfsuitje af te stemmen voor een unieke belevenis in de Zeeuwse natuur.

- Zuidkust van Schouwen (proefexcursie, wandelen of fietsen)
- Verdronken Land van Zuid-Beveland (wandelen of fietsen)
- Zuid-Beveland: Zwaakse Weel, Fort Ellewoutsdijk, Heggengebied, Middelplaten (wandelen of fietsen)
- Zwaakse Weel en Heggengebied (wandelen, fietsen of met de huifkar)

WAAR & WANNEER
Wanneer: Op aanvraag
Waar: Fort Ellewoutsdijk

Fort Buitensluis deze zomer open voor publiek Numansdorp »

01-04-18 - 31-12-21
Net als vorig jaar stelt Stichting Fort Buitensluis het fort op gezette tijden gratis open voor belangstellenden. Tijdens de winter hebben onze vrijwilligers bergen werk verzet, waardoor weer nieuwe dingen onder de aandacht worden gebracht.
Op zaterdag 14 april is de landelijke start van het fortenseizoen. Men kan die dag grenzeloos genieten van het uitzicht over het Hollands Diep richting de andere forten van de Stelling van Willemstad en een smaakexplosie beleven met streekproducten.
Naast de schuttersputten en een schuilplaats uit WO1 is sinds kort een schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog afgegraven en te bezichtigen. In de vitrinekasten zijn weer nieuwe, op het fortterrein gevonden voorwerpen tentoongesteld.
Op de wandelroutes kom je het trekpootje tegen, waarmee je jezelf door de gracht overzet naar de andere oever. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het kruitmagazijn, waarin de zendamateurs van de Hoeksche Waard aan het uitzenden zijn.
Je kunt ook terecht voor rondleidingen met gids en voor een rondvaart over het Hollands Diep met het landingsvaartuig. In het hoofdgebouw kan je een film over het fort bekijken.
Daar zijn ook consumpties verkrijgbaar.
In de maanden april en mei is in het gemeentehuis van Cromstrijen een gratis expositie over
het fort. Daar wordt veel uitgelegd over de historie van Fort Buitensluis en er wordt een
doorkijkje gegeven naar de toekomstplannen.
Tijdens het seizoen van 1 april tot 1 oktober is het Fort Buitensluis gratis toegankelijk op elke
2e en 4e woensdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur en elke 3e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur. Buiten deze openingstijden is het fortterrein gesloten.
Fort Buitensluis vind je aan de Fortlaan 10 te Numansdorp. Kom het liefst op de fiets, want de parkeerruimte is beperkt. Trek laarzen of stevige (wandel) schoenen aan en verken de alweer vernieuwde wandelroutes.

Trouwen in de vesting Weesp »

01-02-21 - 31-12-21
De gemeente Weesp biedt vele locaties om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan zoals het stadhuis, diverse schepen en kerken. Wie trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, wil maar n ding: een romantische en onvergetelijke dag zonder zorgen! Met hoogtepunten waaraan u nog jaren met intens genoegen terugdenkt. Weesp vormt daarom een perfecte achtergrond voor de start van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Op de website vindt u informatie over de mogelijkheden van een huwelijk/geregistreerd partnerschap in Weesp.

Erik Andriesse - Dode Dierentuin Vijfhuizen »

19-03-17 - 31-12-21 In Erik Andriesse Dode Dierentuin vereeuwigt de legendarische schilder de ontembare natuur: een mysterieus gezelschap van zonnebloemen, amaryllissen, vogelskeletten en apenschedels bevolkt de Genieloods van het fort.
 
De Dode Dierentuin
In de jaren 70 en 80 is Andriesse onderdeel van  een generatie kunstenaars die zich opnieuw richt op de schilderkunst vol energie, met verf en kwast in de handen. In politiek en klimatologisch turbulente tijden, toen en vandaag, confronteert hij ons met de kracht van de natuur. Maar in zijn werk ligt ook een mogelijke toekomst: een vervreemdende realiteit waarin dieren en planten terug naar ons kijken, en een door de mensheid verwoeste aarde allang verlaten hebben.
De virtuoze kunstenaar overlijdt op 35-jarige leeftijd, maar heeft dan al naam gemaakt. Oud-Stedelijk directeur Wim Beeren is groot liefhebber en het Van Goghmuseum organiseert in 1988 een solotentoonstelling. Maar Erik Andriesse toont zijn werk ook op ongewonere plekken, waaronder twee forten. Tegenwoordig is zijn oeuvre vertegenwoordigd in diverse museale en private collecties. Uit de laatste groep presenteert het Kunstfort een selectie van zelden getoond werk. Spectaculair is het iconische werk De Dode Dierentuin dat jarenlang in dierentuin Artis heeft gehangen.
 
Openingstijden:
Ma, di, woe 10.00-17.00 uur
Vr, zat, zon 13.00-17.00 uur

Fitsessie Vianen »

19-01-21 - 31-12-21
Het doel van deze fittrainingen is onder persoonlijke begeleiding te werken aan je conditie en spierkracht op te bouwen waardoor je lichaam sterk en in shape komt. Daarnaast is het gewoon leuk om met een groep mensen te trainen op deze leuke locatie. Na de training kan er afgesloten worden met een kopje koffie of thee.

De fitsessies zijn iedere zaterdag van 9.00 tot 10.00 uur op het Fort in Everdingen. Een mooier moment van het weekend kun je je niet wensen.

Voor inlichtingen kun je terecht bij:
Carla Wingelaar 06-41431607 of Elly van Wijngaarden 06-22046729

Kom en doe mee!!

Indicatie van de kosten: 7,00 per les (bij 10 deelnemers).

Koken op een fort Oudeschild »

Oudeschild Venlo Gennep Groenlo IJsselstein Op forten werd gekookt in gietijzeren ketels,
O Cuisine kan dmv Dutch Ovens laten beleven hoe dat is gebeurd.
Door een mobiel systeem kan dit op elke gewenste plek, enige voorwaarde is dat het buiten moet.
Deze beleving is voor diverse momenten in te zetten!
Of het gaat om een stukje geschiedenis of cultuur, maar ook voor feestelijke bijeenkomsten het geeft een extra beleving op uw fort.

Lekker vers gebakken brood, stoofgerechten of een compleet dinerer is veel mogelijk.  

Pannenkoeken Uithoorn »

09-02-21 - 31-12-21
Voor kinderen is het Pannenkoekenfort op Fort aan de Drecht een belevenis. Niet alleen de fortgracht, en het fortinterieur, maar ook de op Peter Pan gebaseerde speelkamer met een grote piratenboot, maakt het uit eten gaan hier een belevenis. 

De menukaart verwijst met pannenkoeken met namen als Losse flodder, Kazemat en Samurai op speelse wijze naar het militaire verleden van het fort. 

Het Pannenkoekenfort is geopend op woensdag t/m  vrijdag 16.00 tot 20.00 en zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.00 uur.

Reserveren is momenteel voor binnen verplicht en voor buiten gewenst.

LET WEL OP! Als u kiest voor binnen of buiten kunt u bij aankomst niet meer wijzigen!

Voor reserveringen op korte termijn (binnen 1 uur voor aanvang) kunt u ons bellen op 0297-769040

Tentoonstelling Jong en Bevrijd Woerden »

24-06-20 - 31-12-21
Het museum is weer open, maar met aangepaste openingstijden:

Woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur
Maandag en dinsdag gesloten

Reserveren is verplicht

Tentoonstelling Jong en Bevrijd

Hoe was het om jong te zijn in de oorlog? En om de bevrijding mee te maken, in 1945? In deze tentoonstelling zijn 20 portretten te zien van ooggetuigen. Met een audiotour kun je bij elke foto luisteren naar de verhalen van deze persoon: hoe heeft hij of zij de bevrijding ervaren en welke rol hebben oorlog en bevrijding gehad in het verdere leven? Het zijn bijzondere verhalen over meestal gewone mensen. Velen waren ongelooflijk blij na de bevrijding, maar voor anderen betekende het verwarring, ontzetting en onveiligheid. Niet voor iedereen was het een feest. Eensgezind zijn de genterviewden in hun diepe besef dat vrijheid iets is om zuinig op te zijn!

Foto speurtocht in Hellevoetsluis Hellevoetsluis »

Hellevoetsluis Hellevoetsluis Fotospeurtocht vanaf Kazerne Haerlem Hellevoetsluis
Speciaal voor gezinnen met kinderen maakten wij deze leuke en Coronaproof fotospeurtocht over de wallen achter fort Haerlem in Hellevoetsluis. Onze bezoekersruimte zal fungeren als een soort loket. Je kan dus niet naar binnen, maar bij deur de materialen voor de speurtocht afhalen.

Hoe werkt het?
Kinderen gaan in groepjes met hun ouders of begeleiders op zoek naar diverse objecten aan de hand van fotos verstopt met een letter. Als alle letters gevonden zijn komt men terug naar de kazerne waar ze de gevonden letters in een puzzel kunnen verwerken.

Coronaregels
De speurtocht is dus bedoeld voor mensen/gezinnen die allen op hetzelfde adres wonen en dus prima met elkaar op pad kunnen.
Door de Corona maatregelen dient er vooraf te worden ingeschreven. Elk half uur kunnen er groepjes starten. Voor data, tijden, reserveren en meer informatie neemt u contact op via de website www.fronttaal.info. Deelnemen kan pas als u daarvoor de bevestiging van ons ontvangen heeft.

De kosten bedragen 2,00 per kind. De kosten dienen vooraf te worden betaald. Wij informeren u daarover als wij uw deelname kunnen bevestigen. Naast de speurtocht krijgen de deelnemende kinderen ook nog iets lekkers! Voor ouders/begeleiders is er koffie of thee to go te koop.

Torenbeklimmingen Woerden »

03-07-21 - 31-12-21 Heb jij weleens de Petrustoren beklommen? Het Gilde Woerden gaat weer beginnen met de beklimmingen!

In de maanden juli en augustus vinden op elke zaterdag van de maand de beklimmingen plaats.
In de maanden juni en september vinden op elke tweede en vierde zaterdag van de maand de beklimmingen plaats.

Deze toren stamt uit 1375 en is in 1798 in eigendom overgegaan van de gemeente Woerden. De Petruskerk bleef vanaf dat moment in handen van de Gereformeerde (hervormde) kerk.

Als u wilt kunt u tijdens de historische standswandeling deze toren beklimmen. Onderweg kunt u het carillon bekijken en soms zelfs horen. Dit is afhankelijk van het tijdstip. Eenmaal boven aangekomen kunt u binnen nog eerst het PANORAMA van WOERDEN aanschouwen.

Dit panorama bestaat uit 4 schitterende schilderijen die door 4 verschillende Woerdense schilders in 2015 zijn gemaakt.

Eenmaal buiten op de trans heeft u een groots uitzicht over Woerden. Bij goed weer kunt u o.a. Utrecht met haar Domtoren en het hoofdkantoor van de Rabobank zien of de witte toren uit Noorden. Zelfs gebouwen uit Amsterdam zijn soms met het blote oog waar te nemen. Houd uw fototoestel paraat!

U kunt ook zonder  afspraak de toren beklimmen. Vanaf  de 2e zaterdag in april t/m de 4e zaterdag in september kan de toren beklommen worden op elke 2e en 4e zaterdag van de maand.  In principe starten deze beklimmingen om 14:00 en 15:00 uur onder leiding van een gids van het Gilde Woerden. De kaartjes zijn te koop bij het VVV kantoor of bij de gids die bij de toren staat. In juli en augustus is het zelfs elke zaterdag mogelijk om naar boven te gaan.

Wanneer
Zaterdag 3 juli 2021
Zaterdag 10 juli 2021
Zaterdag 17 juli 2021
Zaterdag 24 juli 2021
Zaterdag 31 juli 2021
Zaterdag 7 augustus 2021
Zaterdag 14 augustus 2021
Zaterdag 21 augustus 2021
Zaterdag 28 augustus 2021
Zaterdag 11 september 2021
Zaterdag 25 september 2021

Adres
Petrustoren | Woerden
Kerkplein 5 b
3441 BG Woerden

Kinderen t/m 12 jaar gratis
Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen 3,00
Kaartjes zijn te koop bij Toeristen Informatiepunt / VVV   

Den Helder Experience Store Den Helder »

07-07-21 - 31-12-21 Citymarketing Den Helder heeft in het centrum van Den Helder een Experience Store geopend. Een uniek concept waarbij je interactief informatie kunt verkrijgen over wonen, werken, leren en recreren binnen de gemeente Den Helder.

In de winkel bevinden zich verschillende elementen die op een interactieve wijze informatie verstrekken. Waan je bijvoorbeeld in een helikopter en maak een rondvlucht boven Den Helder, via de VR bril die klaarligt. Ook staat er een zuil met schermen van de woningstichting met informatie over de verschillende projecten die er momenteel lopen. Er staat een rek met brochures over de beschikbare activiteiten voor tijdens die vrije uurtjes en regelmatig is er iemand van de Marine aanwezig om vragen te beantwoorden. Zo zijn er nog verschillende andere elementen die iedere paar maanden wisselen, het is dus meer dan de moeite waard regelmatig binnen te stappen.

Heb je vragen over wonen, leren, werken en recreren in Den Helder? Citymarketing Den Helder staat voor je klaar van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur in de Experience Store.

arrangement toevoegen