Fort Abcoude: arrangementen.

Arrangementen Fort Abcoude

Bekijk de activiteiten van Fort Abcoude. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Fier Borrel arrangement Bussum »

Bussum

Borrel arrangement
vanaf 30 gasten - 42,50 p.p. gedurende 3 uur

       Ontvangst met een feestelijk glas Prosecco

       Onbeperkt dranken van het Hollands assortiment

       Combinatie van warme en koude borrelhapjes

Maatwerk

Bij alle arrangementen is locatiehuur, bediening en BTW inbegrepen. Graag maken wij samen met u en een voorstel op maat voor uw feestelijke dag. Informeer naar onze mogelijkheden en aangepaste tarieven wanneer uw bijeenkomst plaatsvindt op een maandag, dinsdag of woensdag.

Fier vergaderarrangement 4-uur Bussum »

01-01-21 - 31-12-21

Fier arrangement
vanaf 10 personen - 42,50 p.p. gedurende 4 uur

       Ontvangst met koffie/thee en een lekkernij

       Gedurende het arrangement onbeperkt koffie, thee en mineraalwater

       Passende ruimte exclusief voor u en uw gezelschap

       LCD-scherm en flip-over

Maatwerk

De arrangementen zijn goed te combineren met een extra item. Zo is het bij het vergaderarrangement mogelijk uw gasten ter afsluiting een borrel aan te bieden. Dit wordt berekend op basis van nacalculatie. Graag maken wij samen met u en een voorstel op maat voor uw bijeenkomst.

Bij Fort Werk IV beschikt over 2 vergader zalen waarvan de Kazematten tot 22 personen en de Loods tot 150 personen geschikt zijn.

Bij alle arrangementen zijn locatiehuur en bediening inbegrepen.

Escaperoom Groenlo Groenlo »

06-03-19 - 31-12-21
Escaperoom Groenlo

Een uitdagende escaperoom? Veel denk- en teamwerk? Een escaperoom waar je niet zomaar uitkomt? Zoek dan niet verder!Escaperoom Groenlo is een uitdagend en zenuwslopend spel gebaseerd op de Slag om Grolle in 1627. Terwijl Grolle wordt bezet door de Spanjaarden rukt het leger van Prins Frederik Hendrik steeds verder op om de stad te ontzetten. Maar de Spanjaarden zitten niet stil. Red jij Frederik Hendrik en zorg je daardoor mede voor de ontzetting van Grolle? Kom er nu achter en bezoek escaperoom Groenlo!

Openingstijden
Maandag t/m zondag 10.00 uur 23.00 uur.
Bezoek escaperoom op afspraak.

Last minute kamperen! Abcoude »

15-09-18 - 31-12-21
Het Fort bij Abcoude opent ook nog een keer zijn deuren! Op 15 september, kamperen De Kool, de Geit en de Wolf op het Fort bij Abcoude. We hebben nog drie plekken over, dus wees er snel bij met aanmelden via info@koolgeitwolf.nl! 

Geen zin om de tent op de zetten? Niet getreurd! Alleen BBQ'en kan natuurlijk ook. Stuur ons een mailtje met wie je wil komen. 

WAT
Max. 10 tenten
Max. 5 parkeerplekken
Bring your own booze
35,- per familie
Avondeten inbegrepen
Inclusief ontbijt van t vuur
 
PROGRAMMA
15 september
17:30 Fortdeuren open
18:00 Koken op barrels
20:00 Tent opzetten
21:00 De vergeten tentstok ophalen
22:00 Borrel bij het vuur
___________________________________
16 september
09:00 Ontbijt
10:00 Verre tocht naar huis

Bij zijn? Mail naar info@koolgeitwolf.nl!

Wij zien uit naar je komst,
De Kool, de Geit en de Wolf

PS: Spontane bezoekers op het fort worden erg gewaardeerd! Geen zin om ons mis te lopen? Stuur een mailtje naar info@koolgeitwolf.nl en we maken een afspraak.

 

Fort bij Spijkerboor open op Zomerse zondagen Westbeemster »

23-06-19 - 31-12-21 FORT BIJ SPIJKERBOOR OPEN OP ZOMERZONDAGEN

Natuurmonumenten en de vrijwilligers heten iedereen welkom op Fort bij Spijkerboor! Fort bij Spijkerboor is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam en heeft bijzondere verhalen. In juni, juli en augustus is het fort alle zondagen open.

Fort bij Spijkerboor open tussen 11-16 uur op zondagen in juni, juli en augustus. Je kunt het fort bezoeken en met een rondleiding meegaan. Boek vooraf online je plek bij de rondleiding, ze zitten snel vol!

Tijdens de rondleiding laten de gidsen je de kookketels, munitiekamers en het draaikoepel-geschut zien. Of je verkent het fort op eigen gelegenheid en ontdekt onder welke omstandigheden zo`n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Bovenop het fort heeft u een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de imposante dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!

Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk. Stel je voor dat dat allemaal onder water werd gezet, de inundatie!

In het fortcaf kun je even zitten met koffie, thee of Beemster vruchtensap. Met koek of taart.

Meer informatie en online boeken voor entree en/of rondleiding op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor . Online boeken kan tot 10u in de ochtend op de open dag, daarna alleen nog op het fort zelf. Let op, vol = vol. Het fort is open op alle zondagen van 23 juni t/m 25 augustus.

Kosten rondleidingen (dat is inclusief entre):

 • leden 5,-
 • kinderen van leden 4,-
 • kinderen van OERRR 4,-
 • niet-leden volwassenen 8,-
 • niet-leden kinderen 7,-
 • Je kunt ter plekke lid worden en de korting meteen gebruiken!

Wat kun je doen bij Fort Kijkuit? Kortenhoef »

01-04-19 - 31-12-21
Bezoek het informatiepunt in het voormalige kruithuis en kom meer te weten over de geschiedenis van het fort, de bijzondere natuur in de omgeving en over fiets-, wandel-, en vaarroutes. Vanaf het uitzichtpunt heb je een weids uitzicht over de Horstermeerpolder, natuurgebied de Wijde Blik en molen Gabril. In de fortgracht zie je met een beetje geluk vogels als kuifeend, fuut en de ijsvogel. Verspreid op het terrein staan picknicktafels. Er is een aanlegplek voor bootjes.

Openingstijden
Het fortterrein is van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Van april tot en met oktober is het fort elke eerste zondagmiddag van de maand geopend van 12.00 - 16.00 uur. Zie de Agenda voor meer informatie.

Zomercamping Abcoude »

03-07-20 - 31-12-21

Fort Abcoude verandert deze zomer in een idyllische vakantielocatie. Koolgeitwolf opent namelijk vanaf 3 juli tot en met 30 augustus een exclusieve zomercamping. De KGW zomercamping is allesbehalve een standaard camping. Hier staat barefoot luxury centraal. Luxe in de vorm van avontuur en het echte buitenleven gevoel, zonder in te boeten aan comfort en service. Dichtbij, maar toch in een andere wereld! Op het forteiland ben je omringd door natuur en erfgoed. Slaap comfortabel in een ingerichte tent, geniet van uitgebreide ontbijtjes en diners van lokale en ambachtelijke producten, volg dwaallichtjes in de avond en bekijk vleermuizen vanuit je tent. En met het programma bomvol activiteiten om de natuur, producten, ambachten en erfgoed te ervaren, hoef je je absoluut niet te vervelen.

OVERNACHTEN IN EEN FIJN BED

In het kader van corona houden we het kleinschalig, zo heeft iedereen volop ruimte om te zitten, dineren en een plekje te zoeken voor zichzelf. Verspreid over het veld staan 6 tenten klaar. Geen gesjouw dus met tenten, matjes, slaapzakken en geen geworstel met tentharingen en scheerlijnen. Alle tenten zijn ingericht met echte bedden met comfortabele matrassen, verlichting en leuke circulaire meubels, opgehaald bij verschillende lokale uitdragerijen en opgeknapt door kunstenaars.

s Avonds zijn er dwaallichtjes die naar de tenten leiden. Deze minimale lichtbronnen versterken de ervaring van in de natuur en onder de sterrenhemel zijn. Je krijgt een zaklamp met vleermuisvriendelijk licht mee, zodat vleermuizen ongestoord hun slapen en jagen kunnen voortzetten.

BROUW JE EIGEN BIER EN BEZOEK LOKALE BOEREN TIJDENS ONZE FARMTOUR

Vervelen doe je bij KoolGeitWolf zeker niet: er worden iedere dag originele activiteiten georganiseerd. Zo is er onder andere yoga in de ochtend en wat dacht je verder van je eigen fortenbier brouwen in ons eigen brouwlokaal of de farmtour waarbij je op de fiets stapt en lokale boeren bezoekt en pareltjes rondom Abcoude ontdekt. Met een goedgevulde boodschappentas keer je terug naar het fort waar je in de keuken van de wolf een heerlijke lunch bereidt.

DE OMGEVING NODIGT UIT TOT ONTDEKKEN

Maar ook op eigen houtje kun je je prima vermaken. De omgeving nodigt uit om te ontdekken, met een wandel-, fiets- of vaartocht. Breng beslist een bezoekje aan het prachtige dorp Abcoude dat slechts op een paar minuten lopen van Kool, Geit, Wolf ligt. Ga op zoek naar de rijke historie van de stelling van Amsterdam. Wil je juist ultieme rust en ontspanning? Ook even niets doen kan hier natuurlijk ook! Naar de kinderen heb je geen omkijken. Voor hen is is dit d plek om weer eens ouderwets buiten te kunnen spelen en lekker te ravotten.

BESCHIKBAARHEID EN KOSTEN

We hebben 6 tenten voor 2 tot 4 personen. Boeken kan voor een lang weekend (vrijdag tot en met maandag) of van dinsdag tot en met vrijdag.
Prijzen zijn vanaf 375,- per tent per boeking. Voor ons kostelijke foodplan rekenen we 35,- pp p/d en voor de kinderen 20,-.p/d. Wil je een onvergetelijke vakantie in eigen land meemaken vol avontuur, rust en natuur? Wees dan snel met boeken. Dat kan door een mailtje te sturen via info@koolgeitwolf.nl. We hopen je te zien deze zomer!

Wandelen en Doe het zelf winkel Abcoude »

23-04-20 - 31-12-21
De hekken van Fort bij Abcoude staan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur gewoon open. 
Dus wandel gerust eens lekker een rondje in het park en neem wat lekkers of wat moois mee uit de selfservice winkel. 

Het Magazijn: Doe het zelf winkel n experiment

De Doe het zelf winkel is in feite het magazijn van de webshop met bijzondere en lokale producten. 
Hoe werkt het? Je koopt je producten in de webshop en haalt ze vervolgens zelf van de schappen in Het Magazijn. 
Of je neust lekker rond in Het Magazijn, ziet iets wat je wilt kopen, scant de QR code en koopt aan in de webshop. 
Zo ervaar je het concept dat volledig gebaseerd is op vertrouwen en eerlijkheid! 
Geen winkelpersoneel dus, maar wel alle favoriete producten van De Kool, Geit, Wolf. 
Met liefde en zorg geselecteerd voor jou. 
Denk aan vintage parels van Babuschka Vintage en Restyle, Novanta wijnen, olie van de Olietankers en speciaalbier van Umami.


Uiteraard gelden op het fort ook de social distancing regels, maar met alle ruimte die we hier hebben is 1,5 meter afstand houden geen enkel probleem. Verder vragen we je om honden aangelijnd te houden en fietsen buiten de poort of na de poort meteen rechts te parkeren.

GeoTour: Bezint eer ge begint Kortenhoef »

01-01-21 - 31-12-21
Op Fort Kijkuit ligt een puzzel cache verborgen. Niet zo moeilijk te vinden, maar let op! Het venijn zit m in de staart. Dus bezint eer ge begint

In het verleden werd het fort zorgvuldig verborgen voor de vijand. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie moest het verdedigingswerk de steden in Holland en Utrecht beschermen. Tegenwoordig kent het fort haar eigen geheim. Steek de fortgracht over en ga op zoek naar de cache! Wie kan hem vinden en de puzzel oplossen?

Heb je de cache gevonden? Vul het logboekje in en dan begint het eigenlijk pas! De puzzel moet weer netjes in elkaar gezet worden voor de volgende cacher. Mocht dat echt niet lukken kijk dan in de gebruiksaanwijzing.

Het is zeker de moeite waard om even rond te kijken op het fort. Bezoek het Kruithuis met informatie over de geschiedenis van het fort, de bijzondere natuur in de omgeving en over fiets-, wandel-, en vaarroutes. Vanaf het uitzichtpunt heb je een weids uitzicht over de Horstermeerpolder, natuurgebied de Wijde Blik en molen Gabril.

Faciliteiten: picknickbanken, toilet.

Openingstijden: De cache is alleen bereikbaar tijdens openingstijden van het fort. Dat is doorgaans van maandag t/m vrijdag en bij speciale openingsdagen in het weekend.

Maak een account aan www.geocaching.com en ga op zoek!

Kinderfeestje Musketier! Markenbinnen »

23-08-21 - 22-08-22

Lasergamen + de spannende, virtuele game Fort Knight

Heb jij geen zin in een saai kinderfeestje? Dan is dit kinderfeestje Musketier echt iets voor jou! Want dit is heel erg actief; je gaat een uur lasergamen en vervolgens nog een uur het spel Fort Knight spelen. Dat worden heel wat rondjes in en rond het fort. Maar wees gerust, wij zorgen voor chips en limonade om tussendoor even op adem te komen. Is dit feestje wel iets voor jou en je vrienden? Nodig ze dan maar vast uit en we zien je snel!

Kinderfeestje Musketier: voor kids van 7 17 jaar

 • 6 16 personen
 • 2 games, elk 1 uur
 • Totale duur 2,5 uur (excl. eten)
 • 21,00 per kind (excl. extras)
 • Incl. limonade en chips
 • Friet & snack na afloop mogelijk

arrangement toevoegen