Win 2 kaartjes voor Museum Wierdenland

Vlak bij de stad Groningen ligt het oudste cultuurlandschap van Nederland, het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Hier leefden al vanaf de vroege IJzertijd mensen op wierden, kunstmatig opgeworpen woonheuvels. Deze wierden (in Friesland terpen genoemd) zijn de schatkamers van het noordelijk kustgebied. In de wierde van Ezinge is zelfs zoveel gevonden, dat het wel het 'Pompei van het Noorden' wordt genoemd. Kom en ontdek historische foto’s, gebruiksvoorwerpen, sieraden en bijzondere vondsten als het dubbele paardengraf.

Leuk: vergelijk de wierden van Groningen nu met de wierden van Syrië! Er is namelijk ook een expositie te zien over de tells, de woonheuvels uit het Nabije Oosten. Hier zie je onder andere Syrische vondsten uit het verwoeste museum in Raqqa en ontdek je het verschil tussen de tells en de wierden. Voor kinderen is er veel te doen in het museum. Ze kunnen eeuwenoude zaden bestuderen door een microscoop, een speurtocht volgen door het museum en opgravingen doen in de binnen-zandbak.

Win twee vrijkaartjes en geniet van een interessant dagje uit in Museum Wierdenland.

Ontdek de schatten van de wierden in Museum Wierdenland

Hoe maakt u kans op dit mooie dagje uit?

Klik op de foto...

Beantwoord de vraag...

.. en maak kans op deze prijs!
Deze prijsvraag loopt tot en met 15 augustus 2019.
Nog meer prijsvragen!
Voorwaarden Deze prijsvraag eindigt 15 augustus 2019. De prijswinnaars krijgen na afloop per e-mail bericht van het uitje of van de redactie van DagjeWeg.NL. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk. Reageert een winnaar niet binnen 7 dagen, of is het e-mailadres niet juist, dan vervalt de prijs en loot DagjeWeg.NL een andere winnaar.