Beoordelingen Museumpark Orientalis - Heilig Land Stichting

Interessant
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 16-09-2017

Datum beoordeling: 15 oktober 2017

Reisgezelschap: met een groep

Als je langs het achterstallig onderhoud kijkt, dan zie je veel interessante dingen. Zeker de gids wist veek te vertellen. Een mooi beeld van drie geloven gekregen en een mooie wandeling. Kennis van "de ander" is heel noodzakelijk. Dit museum geeft inzichten. In een maatschappij waar we elkaar niet meer begrijpen broodnodig.

Beoordeling gegeven door Karel Molenaar.

Teleurstellend Laat-Romeins festival
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 12 augustus 2017

Datum beoordeling: 12 augustus 2017

Reisgezelschap: met vrienden

Vandaag naar het Laat-Romeins festival geweest. Wat een enorme afknapper. De figuranten hadden alleen oog en oor voor elkaar en stonden bij de stalletjes, voor zover die er waren, en dat waren er niet veel, ijverig onderling zakelijke info uit te wisselen die interessant is voor ingewijden. Ze stonden er voor elkaar. De bezoekers werden totaal niet aangesproken. Het argument: slecht weer doet geen opgeld. Per bezoeker hadden er wel 10 figuranten kunnen zijn die de individuele bezoeker met info konden bestoken. het restaurant lag er slordig bij dus daar niet naar toe gegaan. Er zal heel veel tijd en moeite moeten worden gestoken om de omgeving weer toonbaar te maken en dit evenement nieuw elan te geven. Als de recenties weer positief zijn kom ik terug maar dat zit er voorlopig niet in vrees ik? De 25 euro is weggegooid geld. Na 2 uur vertrokken. Leiding: er zijn al slechte recenties. Wat gaat u daaraan doen?

Beoordeling gegeven door Harold.

7
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 9 mei 2017

Datum beoordeling: 12 mei 2017

Reisgezelschap: met vrienden

We hebben genoten van het park, dat is aangelegd in de natuur. Het geeft een goede indruk van de oorsprong van het jodendom, christenen en islam. Ook het binnenmuseum is mooi. We hebben heerlijk gegeten in de romeinse herberg. Wel is er wat achterstallig onderhoud.

Beoordeling gegeven door C. Kom.

Teleurstellend! Living history bleek Dead history!
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: Begin juli 2016

Datum beoordeling: 23 december 2016

Reisgezelschap: gezin

Wij zijn in de zomervakantie geweest. We gingen op de informatie van de website af. De website gaf ons de indruk dat dit een openluchtmuseum was waarin veel figuranten in de dorpjes en straatjes zouden spelen om de informatie levend te maken. Dit was niet het geval. We hebben nergens een figurant gezien. Dorpjes waren verlaten, straatjes waren leeg. geen mens te zien. We hebben door alles heen gelopen, op veel plekken was het ook onverzorgd en ook zelfs vies. In het bedoeïenenkamp waren wel 3 mannen in witte gewaden. Wij dachten dat dat figuranten waren, maar ze stonden dicht bij elkaar te praten in een zeer gesloten houding, spraken in een vreemde taal en reageerden niet op mensen die dichterbij kwamen. Het leek alsof er vluchtelingen tijdelijk op bezoek waren. Info in het museum was leuk, ook leuke filmpjes gezien. Erg informatief dus, maar park was weinig uitnodigend! Jammer, vooral omdat het een prachtig levend park zou kunnen zijn. Het lijkt nu vooral erg gedateerd en niet bijgehouden. Op deze manier komt er niemand terug en zou ik het ook niet aanraden!

Beoordeling gegeven door Leonique Otto.

Indrukwekkend
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: Juli 2016

Datum beoordeling: 17 november 2016

Reisgezelschap: met partner

Mooi oriëntaals landschap dat nog wel wat onderhoud nodig heeft!

Beoordeling gegeven door Gonny Tafuni.

Vergane glorie
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: Juli 2016

Datum beoordeling: 15 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

....n soort goedkope versie van het land van ooit na twee jaar sluiting..vergane glorie. alleen het restaurant is de moeite waard omdat de broodjes lekker zijn..

Beoordeling gegeven door Ome jan.