Beoordelingen Mediamuseum

Teleurstelling
1 11111

Bezoekdatum: Dinsdag 30 januari 2024

Datum beoordeling: 31 januari 2024

Reisgezelschap: met partner

Wat een deceptie, gaat meer over mobiele telefonie dan over het echte beeld en geluid van de televisie. Wel een aanrader is om met een gids de depots in te gaan. Daar stond alles wat wel onze interesse had onder begeleiding van een hele goede gids. Een oud cameraman. Voor de jeugd een ongetwijfeld leuk museum maar wij komen echt niet meer terug. Doordat wij een ( betaalde) tour gepland hadden bleven wij in het museum anders hadden we binnen een uur buiten gestaan.

Beoordeling gegeven door Agnes.

Zonde van je tijd
1 11111

Bezoekdatum: 29-12-2023

Datum beoordeling: 30 december 2023

Reisgezelschap: gezin

Eigenlijk nog minder dan 1 ster waard. Wat een enorme tegenvaller. Je ziet dat er veel geld en tijd in geïnvesteerd is. Zonde om zo de plank mis te slaan. Dat we hiervoor betalen…Meerdere consoles die niet werkte of de vorige gebruiker je niet kan uitloggen. Licht uit spot aan? de spots stonden niet aan dus aantal vitrines te donker, zonde. Gameroom veel te druk en gigantische rijen. 3D brillen voor experiences waren afwezig. Veel onduidelijk en uitleg / duur bij consoles was veel te lang en niet nodig om het verhaal te vertellen. Als in één opslag niet duidelijk is wat je moet doen of kan dan heb je het niet goed gedaan als museum. Het is dat we een museum jaarkaart hadden en daardoor geen kosten anders had ik mijn geld terug gevraagd. Een van slechtste museum dat ik bezocht heb. Kinderen onder de 10, tiener, ouders en grootouders delen deze mening. Advies: zorg dat consoles het doen en stel een looproute in. Zo heeft het tijdslot zin.

Beoordeling gegeven door Rainier.

teleurstelling
1 11111

Bezoekdatum: 29 dec 2023

Datum beoordeling: 29 december 2023

Reisgezelschap: gezin

geen duidelijke opbouw van het museum. Nergens een uitleg iedereen loopt doorelkaar, erg chaotisch. Ondanks tijdslot lange wachtijden voor de aktiviteiten.

Beoordeling gegeven door Constance.

Je kan net zo goed thuis blijven
1 11111

Bezoekdatum: 17-10-2023

Datum beoordeling: 21 oktober 2023

Reisgezelschap: gezin

Ik vond het saai. Als je een tablet thuis hebt zou ik gewoon lekker thuis blijven. Kon niks doen zonder de telefoon van papa en dan kan papa niks doen.

Beoordeling gegeven door Ben.

Twee
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 09- 08- 2023

Datum beoordeling: 9 augustus 2023

Reisgezelschap: met partner

Eerste bezoek weer na de verbouwing en tevens het laatste. Voor wie niet met een mobieltje vergroeit is is het een grote teleurstelling Onrustig onoverzichtelijk en een hoop lawaai en helaas… zonder mobiele deelname en digitale vaardigheid (met eigen telefoon die volledig ingesteld moet worden wat ook een probleem bleek en bleef voor een hulpvaardige jonge medewerkster) is de collectie grotendeels ontoegankelijk. Pas toen we teleurgesteld weggingen en ik vroeg om het klachtenboek (dat er niet is…) hoorden we dat we een ingestelde leentelefoon hadden kunnen krijgen Wij hadden inmiddels ervaren dat dit een “jongeren” plek is en wij kennelijk de museumstukken en zijn teleurgesteld vertrokken Zonde van de tijd en geld

Beoordeling gegeven door Ank van der Wel.

Deceptie
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 22-02-2023

Datum beoordeling: 23 februari 2023

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Voor mij en mijn kinderen was het bezoek aan het vernieuwde museum een deceptie. Vanaf de entree is de ruimte een en al scherm. Terwijl wij juist dachten erop uit te gaan en andere zaken te ervaren en beleven dan naar een scherm staren zoals thuis veel gebeurd. Het is steriel, ontbreekt aan sfeer, decor, ruimtes om doorheen of in te gaan. Het is 1 grote ruimte met schermen , overal om je heen en geluid door elkaar. Alles in dit museum hadden we ook kunnen doen vanuit thuis achter een scherm. We missen het geschiedenis stuk, de nostalgie, de mogelijkheid zelf te spelen en doen. Zoals foto's maken in een omgekeerde ruimte, optreden op een podium waarbij je het licht kan besturen, buurman en buurman poppen kunnen manipuleren en een filmpje maken en waar zijn de animal crackers? We gingen na een snel rondje vlug weer naar buiten en zullen niet meer terugkomen. Erg jammer dat er zo rigoureus vernieuwd is, dit scherm concept is wat ons betreft te extreem doorgevoerd.

Beoordeling gegeven door Josien.

Nieuw is niet altijd beter
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 12-2-2023

Datum beoordeling: 13 februari 2023

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Waar is het nieuwslezen gebleven Waar is de show opening gebleven Waar is de achtervolging door Amsterdam met een politieauto gebleven Waar zijn alle nostalgische apparaten gebleven Waar is het presenteren als DJ gebleven Waar is het museumgevoel gebleven Deze zondag naar het nieuwe beeld en geluid geweest en een enorme domper ervaren Het is geen museum meer maar je wordt geconfronteerd met een overdreven hoeveelheid beeldschermen waar vage opdrachten die blijkbaar iets met tv, radio etc te maken hebben moeten worden uitgevoerd tot vervelens toe. Alle leuke zaken voor de verbouwing zijn weg. Ook mijn dochter van 12 vond het niet meer leuk en we waren na 45 minuten uitgekeken van het gestaar naar de vele tv schermen. Gelukkig was er een rondleiding naar de catacomben waar van allerhande oude studio spullen waren opgeslagen en dat was dan wel leuk en ook het enige leuke aan deze dag. Op deze wijze vrees ik dat deze keuze van verandering de plank misslaat. In het gastenboek stonden dan ook erg veel meldingen van mensen die hetzelfde dachten als wij.

Beoordeling gegeven door Tony.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 10 december 2009

Datum beoordeling: 19 december 2009

Een geweldige ervaring: prachtig gebouw,leuke activiteiten en er is vanalles te zien en te horen op het gebied van radio en tv. Vooral de inderactieve afdeling spreekt tot de verbeelding. Je kunt hier dagen doorbrengen zonder je een moment te vervelen.

Beoordeling gegeven door Rien van Loon.