1

Beoordelingen Museum de Gevangenpoort

Een interessant museum.
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 maart 2018

Datum beoordeling: 7 maart 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Ik vind het goed dat mensen een rondleiding krijgen door het museum. Vooral voor mensen die heel weinig kunnen zien. Het is namelijk heel donker in het museum, dat vroeger een gevangenis is geweest maar, tijdens een rondleiding worden er ook verhalen verteld waardoor ook mensen die heel slecht kunnen zien een goed beeld kunnen krijgen van hoe het er vroeger in een gevangenis aan toe ging. Ik ben zelf zeer slecht ziend en heb er veel aan gehad. Wel zijn er veel trappen in het museum, wat het lastig kan maken voor mensen die niet zo goed kunnen zien om door het museum te lopen.

Beoordeling gegeven door Delaram.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 9 juli 2008

Datum beoordeling: 19 juli 2008

Boeiend, interessant en ondanks het feit dat je hier de gruwel en martelverhalen te horen krijgt, is het toch een "leuk" museum. Zeer zeker de moeite waard en een duidelijke uitleg maken veel dingen als het ware zichtbaar. Een belevenis om daar door de gevangenpoort te lopen, terwijl je weet wat er zich heeft afgespeeld. Zeker met betrekkint tot het verhaal van de gebroeders De Witt een interessant verhaal. Een oude cel is te bezichtigen en ook wordt de klassejustitie duidelijk; gevangen zitten zonder geld was een stuk moeilijker dan gevangen te zitten met geld! Voor kleine kinderen minder geschikt. Maar een harde maar reeële les om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 9 juli 2008

Datum beoordeling: 19 juli 2008

Een boeiende en interessante rondleiding, waarbij wel de gruwelverhalen werden verteld, maar het was jaren terug gewoon de realiteit en het is wel eens goed daar bij stil te staan. Vragen konden gesteld worden en de rondleiding was perfect. Een duidelijk beeld kunnen krijgen van het leven in en rond de gevangenpoort in Den Haag.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: paar maanden geleden

Datum beoordeling: 7 juni 2008

Stukje geschiedenis midden in Den Haag. Zeer interessant.

Beoordeling gegeven door Mary Parlevliet.