Beoordelingen Nationaal Glasmuseum Leerdam

Saai
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 14-08-2018

Datum beoordeling: 16 augustus 2018

Reisgezelschap: met partner

Het glaswerk komt totaal niet tot zijn recht. Fantasieloos neergezet. Alles op een hoop. Advies maak meer gebruik van licht en less is more

Beoordeling gegeven door A. .

Het geld niet waard.
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 5 sept. 017

Datum beoordeling: 5 september 2017

Reisgezelschap: met vrienden

9 euro toegang per persoon is het echt niet waard. Als je een korting bon 4 euro hebt van de postcode loterij of een museumjaarkaart bezit is het te overwegen als het weer tegen zit. wil je daarna een bezoek brengen aan de glasblazerij moet je weer een kaartje kopen wordt een duur dagje.

Beoordeling gegeven door jan wempe.

Matig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 010617

Datum beoordeling: 1 juli 2017

Reisgezelschap: met partner

Enkel vitrines met glaswerk. Niet leerzaam of informatief. Duur, 8 euro op, voor wat je te zien en te beleven krijg. Gemiste kans.

Beoordeling gegeven door A.J. van Gelder.

Zéér de moeite waard
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25-04-2017

Datum beoordeling: 12 mei 2017

Reisgezelschap: gezin

We werden hartelijk ontvangen en kregen uitvoerig uitleg over de collectie en de indeling van het museum. De museummedewerker nam daar de tijd voor. Fijn! We zijn verrast wat er allemaal mogelijk is met glas. Beneden konden de kinderen zelf aan de slag met het maken van een "glas-in-lood-raam" van gekleurd papier. Buiten in de tuin achter het museum stonden verschillende kassen met bijzondere exposities van glas. Soms hilarisch wat daar te zien was! Al met al hebben we ons prima vermaakt.

Beoordeling gegeven door Vincent Cuppen.

Voor de glasliefhebber een must
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15/12/16

Datum beoordeling: 17 december 2016

Reisgezelschap: met vrienden

We hebben volop genoten. Personeel was zeer vriendelijk en gaf veel uitleg over de collectie en de kunstenaars. Zo ook de glasblazerij was zeer de moeite waard. Goede uitleg door vrijwilligers en mooie demonstraties gezien. Ook leuk voor kinderen om kerstballen te blazen.

Beoordeling gegeven door Louise.

Zeer matig
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 16-11-2016

Datum beoordeling: 16 november 2016

Reisgezelschap: met partner

Vandaag twee combikaarten gekocht voor zowel het museum en voor de de glasblazerij. Redelijk aan de prijs, €28.00. Het museum was redelijk, bijna alles in vitrine kasten die redelijk vol zijn. Dit is wel begrijpelijk omdat ze alles willen tonen. Goed restaurantje. Hierna naar de glasblazerij gegaan waar uitliep op 'n deceptie. Volgens diegene die het verhaal moest doen kwamen we in de lunchtijd, 13.30? Ook waren ze een van de glasblazers kwijt,"weten niet waar hij is en weten dus niet hoelaat we beginnen". Uiteindelijk, 14.25 uur, was de glasblazer aanwezig en kregen we wat te zien. Er werd erg onduidelijk gesproken en vaak was het slecht te zien. Advies: Draag zorg voor 'n betere opstelling van het geheel en zorg voor 'n goede geluidsinstallatie. Eventuele draadloze microfoons voor de blazers.

Beoordeling gegeven door A.v.M te Lelystad.

erg saai
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 15 april 2016

Datum beoordeling: 15 april 2016

Reisgezelschap: met partner

Museum is meer een magazijn. Vitrines in de gang staan vol met glas, zonder duidelijke uitleg. Personeel is overigens zeer vriendelijk.

Beoordeling gegeven door D.Delemarre.

dapper museum dat vrijwel zonder (aankoop)budget,
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: weet niet meer

Datum beoordeling: 25 februari 2016

Reisgezelschap: alleenreizend

Mooie collectie voor wie van glas houdt. Open depot = prachtige vondst (al is niet goed duidelijk dat het een depot is). Museum verdient meer aandacht en meer coöperatie van/met de glasfabriek. Misschien is een duidelijker combinatiebezoek met de glasblazerij aantrekkelijk(er) voor kinderen en gezinnen?

Beoordeling gegeven door Jeanne te Pas.

WAT EEN GEWELDIGE SFEER!!!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24 november 2015

Datum beoordeling: 26 november 2015

Reisgezelschap: gezin

Wij volgen het Nationaal Glasmuseum al jaren, al is het alleen al om door het depot te lopen. Die enorme collectie glas is een feest van herkenning. Dankzij de nieuwsbrief worden wij steeds op de hoogte gebracht van nieuwe tentoonstellingen en deze zijn vrijwel altijd de moeite van een reisje naar Leerdam waard. Zo ook het aanschouwen van het, nimmer vervelende, ambacht van het glasblazen in de Glasblazerij. complimenten aan alle medewerkers!

Beoordeling gegeven door Theo.

Saai
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 3 meii 2015

Datum beoordeling: 3 mei 2015

Reisgezelschap: met partner

Absoluut oninteressant voor kinderen en ook voor volwassenen valt er niet veel te beleven. Weinig toelichting bij het glas wat in vitrines bij elkaar is gepropt.

Beoordeling gegeven door T. Van der Zwaag.

zeer interessant
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25-02-2015

Datum beoordeling: 26 februari 2015

Reisgezelschap: met partner

Vriendelijke zeer duidelijke uitleg. Interessante collectie. Mis schoen nog iets meer uitleg over wat de kunstenaar bedoelt.

Beoordeling gegeven door J. Naus.

Wegegooid geld
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 24-10-2013

Datum beoordeling: 26 oktober 2013

Reisgezelschap: gezin

Het museum was nog in verbouwing, wat ons eerst medegedeeld werd na het betalen.8 euro is teveel geld . In 15 minuten ben je er al doorheen gelopen. Ondanks verbouwing open en geen korting. Medewerker er vriendelijk op aangesproken deed er niets mee. Op dit moment werkten er drie medewerkers .

Beoordeling gegeven door Sabine Michna.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 28 september

Datum beoordeling: 19 december 2009

Een daje Leerdam naar het glasmuseum.Prachtig

Beoordeling gegeven door N.N..