Beoordelingen Zeeuws Museum

Verdrietig
1 11111

Bezoekdatum: 24-03-2024

Datum beoordeling: 24 maart 2024

Reisgezelschap: met vrienden

Zeeland verwacht, maar helaas een nietszeggend museum. Zeer teleurstellend en dat voor €15.-!!!

Beoordeling gegeven door N.N..

Waardeloos!
1 11111

Bezoekdatum: 20 juli 2023

Datum beoordeling: 21 juli 2023

Reisgezelschap: met partner

We hadden verwacht dat we hier een schat aan informatie over het rijke verleden van Zeeland zouden aantreffen. Wat een teleurstelling! Twee verdiepingen met tijdelijke tentoonstellingen die niks met Zeeland te maken hadden. Vervolgens één verdieping met een paar ruimtes met de “historie”. Wat potten en glas, een zaaltje met gobelins en dan heb je het wel gehad. Schandalig slecht toegelicht. Je bent in een kwartier uitgekeken. Tijdverspilling en geen € 12,50 waard!

Beoordeling gegeven door Lex.

Deceptie
1 11111

Bezoekdatum: 23-4-2023

Datum beoordeling: 24 april 2023

Reisgezelschap: met partner

Ooit was dit een indrukwekkend museeum. Waar is de geschiedenis van Zeeland gebleven? Nu is het een samengeraapt zooitje waar geen lijn of verhaal in te vinden is. Summiere uitleg van wat je ziet. En dat moet je dan gaan zoeken. Het cafe is blijkbaar belangrijker. En waar is het mooie oude gebouw gebleven? Achter de moderne beplating. Geen aanrader, zeker niet met kinderen. En 12,50 pp is het niet waard.

Beoordeling gegeven door ER.

Niet goed opgezet.
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 19-02-2023

Datum beoordeling: 21 februari 2023

Reisgezelschap: met partner

Alles staat door elkaar, er is geen lijn in te ontdekken. In één zaal bijvoorbeeld tegen de korte wand wat schilderijen die te maken hebben met de koloniale tijd, in het midden van die zaal een vitrine met een paar onderdelen van de Zeeuwse dracht en langs de andere wanden allerlei schilderijen die over weer heel andere dingen gaan. Ook ineens moderne kunst tussen de walvisbotten en oude potten. Dat slaat echt nergens op. Verder hangen de bordjes met uitleg ook vaak op onlogische plekken. Ook de nummering in de vitrine bij de wandkleden is erg raar, de helft moet je op zijn kop lezen. De wonderkamers zijn ook maar een bij elkaar geraapt zootje. Er zijn echt wel mooie dingen te zien, maar het is een samenraapsel van van alles en nog wat. En wat iemand anders hier ook al zegt (in een review van jaren geleden): het museum zit in een prachtig gebouw, maar daar is binnen weinig van te zien. Alle wanden zijn weggewerkt achter moderne materialen. Geen aanrader!

Beoordeling gegeven door J.C..

Wat een tegenvaller!
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 24-9-2014

Datum beoordeling: 27 september 2014

Reisgezelschap: met partner

De geschiedenis van Zeeland is hier bijna niet terug te vinden. Zonde van onze tijd. Blijkbaar moet het tegenwoordig zo. Gelukkig was het redelijk toegankelijk voor rolstoelen, maar iemand met een grote elektrische rolstoel zal vaak problemen ondervinden met wenden en keren, b.v. in de lift.

Beoordeling gegeven door G. de Boer.

om te huilen
1 11111

Bezoekdatum: 21 augustus 2014

Datum beoordeling: 22 augustus 2014

Reisgezelschap: gezin

Gaat helemaal nergens over. Schandalige verspilling van belastinggeld. Nooit met kinderen naar toe gaan. En volwassenen zullen er "zeeland" ook niet vinden. Nergens goede uitleg, onsamenhangend. Echt zonde van je tijd.

Beoordeling gegeven door familie K .

Identiteitsloos kapsonesmuseum
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 21 maart 2013

Datum beoordeling: 21 maart 2013

Reisgezelschap: met partner

Het cultureel erfgoed van Zeeland, waar Middelburg trots op mag zijn wordt hier totaal verkwanseld door het te combineren met moderne kunst. Dit is volkomen mislukt; wat een wansmaak en een deceptie. Het oude museum is verder volledig misplaatst voorzien van een modern binnenwerk; zelden zo‘n identiteitsloos museum bezocht. Kan wel janken.

Beoordeling gegeven door Leo Klepper.

waardeloos
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 2-8-2012

Datum beoordeling: 6 augustus 2012

Reisgezelschap: met partner

Niets te vinden van de historie van zeeland, geen klederdrachten, zonde van het geld en de tijd.

Beoordeling gegeven door N.N..