Beoordelingen MuzeeAquarium Delfzijl

goed
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 28 aug 2018

Datum beoordeling: 30 augustus 2018

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Namen ontbreken bij de mineralen en oude vondsten. Leuk bewegende historie met geluid. morseteken apparaat aardig maar knopje aan/uit staat fout. Echt Hunebed. Vissen:o.a. roggen,bot,paling, hondshaai, driedoornig, stekelbaarsjes.

Beoordeling gegeven door johanna.

leuk ochtendje weg
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 3 jan 2015

Datum beoordeling: 5 januari 2015

Reisgezelschap: gezin

mooie verzamelingen schelpen stenen en bootjes enz. genoeg te leren en leuk om te zien wat er in je eigen buurt aan history te vinden is. aaibak met visjes en zeesterretjes was erg leuk voor de kinderen. museum was mooi alleen t aquarium is wel aan een opfrisbeurt toe. zeker de moeite waard om een ochtend heen te gaan. zachte prijsjes en ook t winkeltje met leuke schelpjes en mooie sieraden is eerlijk geprijst

Beoordeling gegeven door cindy.

Redelijk
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 01-08-2014

Datum beoordeling: 2 augustus 2014

Reisgezelschap: met jonge kinderen

De ruimte waar se aquariums staan vonden wij wat donker en smoezelig. Ook was er voor peuters weinig te zien, door de hoogte van de bakken en het ontbreken van opstapjes. De aaibak was leuk. De schelpen/koraal tentoonstelling vonden wij erg saai. Bij de scheepvaart tentoonstelling was de stuurhut wel erg leuk om verhalen in na te spelen. De speelhoek voor kinderen stelde niet veel voor, behalve wat puzzels en kleurplaten. Het enige leuke item daar was het voelspel, waarbij de kinderen moesten voelen welke schelp onder de doek zat verstopt. Het museum is weinig interactief en bestaat uit veel schelpen en modelboten. Medewerkers waren vriendelijk en aan het eind kregen we nog een leuke schelp mee naar huis.

Beoordeling gegeven door A.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 8-2-2009

Datum beoordeling: 9 februari 2009

Een bezoek brengen aan een druipsteengrot en een hunebed. Je verwonderen over de variëteit aan vormen en kleuren van schelpen. Het herbeleven van de maritieme historie van Delfzijl. Een Noordzeeaquarium het is allemaal mogelijk in het Muzeeaquarium Delfzijl. Het museum beschikt over een viertal unieke collecties: Archeologie Het meest noordelijk gevonden hunebed en bodemvondsten uit Delfzijl en omgeving Geologie Een nagemaakte druipsteengrot (fluorescerende) stenen, fossielen, kristallen en mineralen. Schelpen Grote en kleine schelpen uit de hele wereld. Scheepvaart Geschiedenis van de zeehaven van Delfzijl, modelboten en oude scheepsvoorwerpen. Daarnaast worden er regelmatig exposities georganiseerd. Een heel leuk museum voor jong en oud.

Beoordeling gegeven door J.J. Glazenborg.