Beoordelingen Het Gevangenismuseum

Onduidelijk qua informatie en voor alles extra bet
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 29-03-2024

Datum beoordeling: 29 maart 2024

Reisgezelschap: met partner

Vonden binnen tegenvallen voor na wat de entree prijs was. En lange gang met over over van alles iets maar geen samenhang. We hebben extra moeten betalen om met de boevenbus te gaan, een must want de informatie die daar wordt gegeven vind je niet terug in het museum. Voor de rode pannen wat bij ons ook hoort bij het museum moesten we weer extra betalen dat was voor ons de druppel. Daarom een dikke onvoldoende van ons! Vind dat alle informatie beschikbaar moet zijn als je entree hebt betaald. Wat ook zuur is dat je aan de achterkant gratis naar binnen had gekunt, via restaurant op de knop drukken en je bent binnen. Gratis!

Beoordeling gegeven door Sonja Doll.

Matig
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 7 oktober 2023

Datum beoordeling: 14 oktober 2023

Reisgezelschap: met partner

Het was onduidelijk wat nu precies het Museum is. Waarom extra betalen voor een rondleiding en busrit? Was duur voor wat er geboden werd. Onvriendelijke dame die de rondleiding verzorgde.

Beoordeling gegeven door Klaas.

Museum matig
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 29-7-2023

Datum beoordeling: 30 juli 2023

Reisgezelschap: met partner

Vrij prijzig voor het gebodene. Wij werden niet geïnformeerd over de bustour en rondleiding Rode Pannen, die elk weer €3,50 extra moest kosten. Hadden meer willen ervaren over de Koloniën, iets meer “open lucht museum achtig”. En wat minder over de 4 uitgelichte criminelen en de uitgebreide geloofsbelijdenissen in de gevangenis. De film aan het begin zet je wel even aan het denken, prima. Buiten het museum om: wandelen over het complex was leuk en informatief.

Beoordeling gegeven door Frans Vandemolen .

Mooi museum met een haakje
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 7-12-2023

Datum beoordeling: 9 januari 2023

Reisgezelschap: met jonge kinderen

We hebben met twee jonge kinderen (8 en 6) genoten van het museum. Goed opgezet en zeer educatief. De speurtocht waarbij Gaius uit de gevangenis gered werd, was boeiend en goed te doen voor de leeftijd van inze kinderen. Jammer vonden we de levensgrote videobeelden van twee zoenende mannen in de introfilm in de sluis bij de entree. We verbazen ons over de manier waarop dit zo gepresenteerd werd. Dit vooral met het oog op onze kinderen. We hadden dit niet verwacht en vinden het een misser in het verder zo zorgvuldig geconstrueerde museum.

Beoordeling gegeven door Gonda den Engelsman.

Plussen en minnen
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 30 december 2022

Datum beoordeling: 30 december 2022

Reisgezelschap: met opa en oma

In de film waar je mee startte werd o.a. veel aandacht besteed aan zoenende homo's. Dit vonden wij erg storend. We hadden 3 kleinkinderen (8, 9 en 11)bij ons. Je kon er niet bij weglopen, moest wachten tot de film afgelopen was. Door dit gebeuren werd je alert op andere onderwerpen in het museum waar je als grootouders de kleinkinderen niet mee wilt confronteren. Verschillende keren werd het onderwerp seksualiteit aangesneden. Dit verwacht je niet in een gevangenis museum met predikaat kidsproof. Verder ook wel pluspunten. We konden ons verkleden als boef en kwamen op de foto. Er was veel te zien: handboeien, cellen, politiebusjes buiten, boevenbus, cellencomplex. Leuke klauterbajes buiten. Speurtocht Vloek van Veenhuizen heeft heel veel leeswerk. Onze kleinkinderen haakten al snel af.

Beoordeling gegeven door G. van der Meulen.

Het leukste was de bus met Ger en Diana
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 27-11-2022

Datum beoordeling: 28 november 2022

Reisgezelschap: gezin

De ‘film’ aan het begin, waar je opgesloten zat gaf een naar gevoel. Ook wisten we niet welke kant we kijken moesten. Dan weer hier, dan weer daar. Zeer stuitend vonden wij de overmatige aandacht, zoenende, intieme homo’s. Waarom? Waarom willen jullie dit? Er waren kleine kinderen bij. Ik ben serieus onthutst

Beoordeling gegeven door N.N..

Veel gevangenis, weinig over koloniën
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 22 juli 2022

Datum beoordeling: 22 juli 2022

Reisgezelschap: met oudere kinderen

De gevangenis expositie was goed. Ik had graag meer over het ontstaan en de ontwikkeling van de hele regio van de koloniën van weldadigheid gezien, bijv. een kaart met uitleg. Het was boeiend

Beoordeling gegeven door Rik.

Matig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 1 augustus 2021

Datum beoordeling: 1 augustus 2021

Reisgezelschap: met partner

We hadden gereserveerd voor tijdslot 14:45. Waren al eerder in Veenhuizen, dus gingen even op een terrasje bij Maallust. Hier ontdekten we dat er ook een fantastische wandeling van 2,5 uur was die begon om 14:00 uur. Helaas dat ging voor ons niet lukken, jammer dat we dit nergens gelezen hadden. Eenmaal bij het museum bleek dat het verhaal van het pauperparadijs al vol was, de rode pannen ook evenals de boevenbus. Op de site kun je echter maar 1 rondje aanvinken. Bij de kassa werd ons verteld dat we dan om 10 uur hadden moeten komen. Wie gaat er in hemelsnaam om 10 uur naar toe als je er pas om 14:45 in kunt

Beoordeling gegeven door H. Mocking .

Interessant en interactief
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: november 2019

Datum beoordeling: 3 januari 2020

Reisgezelschap: met partner

We waren in de buurt en namen spontaan een kijkje. Verrassend leuk, uitgebreid en interessant! Veel interactieve onderdelen. Je kunt zelf een rechtszaak bijwonen, in cellen zitten, misdaden volgen en je leert superveel over hoe ons rechtssysteem eigenlijk werkt. De cellen van vroeger, uit oorlog en meer, waren indrukwekkend om te zien. Leuk voor alle leeftijden.

Beoordeling gegeven door Coby.

Geldklopperij
1 11111

Bezoekdatum: Juli

Datum beoordeling: 8 november 2019

Reisgezelschap: met een groep

Wij, een vakantiegroep met verstandelijke beperking hadden uitgekeken naar een bezoek aan het museum en vooral de rit in de boevenbus. Met 4 busjes op weg. Een busje kreeg op weg panne waardoor het niet lukte om op tijd daar te zijn. De kosten voor het bezoek van deze bus kregen wij niet terug. Deze groep ging de dag erop echter reed er een trekker met aanhanger bijna de hele weg (2-baans) 40km/u op een 80km/u weg. Om gevaar voor de inzittenden te voorkomen is de chauffeur er maar achter blijven rijden. Ze kwamen 15 min te laat. De rit in de boevenbus was reeds betaald maar ze mochten geen rit maken omdat 15 min te kort is om alles te vertellen. Het geld werd ook niet teruggegeven. Zo weinig empathie voor de minderen in onze samenleving, die ook al door de overheid gekort worden en nu ook door deze instelling. Het gaat onze groep vooral om het feit ooit eens in een echte boevenbus te hebben gezeten.Een rit van 10-15 min was al voldoende, is ook voor betaald maar nee, geen begrip en geen geld terug! De groep had thuisgekomen hele verhalen hierover kunnen vertellen! Dit is hun ontnomen.

Beoordeling gegeven door Barbara R Boham.

Echt een aanrader, ook bij slecht weer.
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 januari

Datum beoordeling: 7 januari 2019

Reisgezelschap: gezin

Goede ontvangst en uitleg in een bijzonder gebouw. Heel ervaringsgericht en met een leuke speurtocht voor kinderen zij we door het museum gegaan (hier is goed over nagedacht, geen flauwe speurtocht), we hebben kunnen kijken en ervaren. Mooie opbouw in het museum, de bezoekersgids was ondersteunend. Helaas zijn we niet met de boevenbus door het dorp geweest, om echt alles te kunnen beleven heb je dus wel meer tijd nodig dan 3,5 uur. Het museum sprak ons als gezin erg aan.

Beoordeling gegeven door Saskia.

Museum leuk boevenbus geweldig restaurant zeer mat
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 12 april 2017

Datum beoordeling: 12 april 2017

Reisgezelschap: met partner

Het restaurant was zeer matig personeel ontloopt gasten. Het was nog niet druk en nog lukte het niet om overzicht te houden. Jammer

Beoordeling gegeven door Hennie.

Wat een bijzondere plek!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 9 juli 2016

Datum beoordeling: 11 juli 2016

Reisgezelschap: gezin

Wat een bijzondere plek. Dit dorp heeft een ongelofelijke geschiedenis, die iedereen in Nederland zou moeten kennen! In het museum wordt dat goed in beeld gebracht, mooi en verzorgd. Naast het museum kan je kiezen om een rondrit te maken in een historische boevenbus, absolute aanrader. Ook een oude gevangenis die ernaast ligt kan je bezoeken, wat eveneens een must is. Je betaalt er iets voor (2,-), maar de prijs komt dan in vergelijking met andere musea echt niet hoger uit. En dat terwijl de ervaring dat wel doet!! Echt voor jong en oud een aanrader.

Beoordeling gegeven door Agnes Groothuis.

Leuk.
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 16-04-2016

Datum beoordeling: 16 april 2016

Reisgezelschap: met partner

Mooi om te zien hoe het er vroeger aan toe ging en hoe het er nu aan toe gaat. Alleen erg jammer dat je voor het cellenblok extra betaald, terwijl het super klein is...

Beoordeling gegeven door Shanna.

Leuk museum
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 20-10-2014

Datum beoordeling: 24 oktober 2014

Reisgezelschap: gezin

Leuk museum. Voor de kinderen vooral interessant door de speurtocht. Ook het cellenblok en de arrestatiebusjes waren leuk om te zien. Jammer dat er, bovenop de toegangsprijs, moet worden bijbetaald voor extra's als de boevenbus en een rondleiding door de rode pannen. Daardoor vinden wij de prijs hoog uitvallen voor wat je er voor krijgt.

Beoordeling gegeven door Gezin met 4 kinderen, 10-14 jr.

Leerzaam
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20-08-2012

Datum beoordeling: 22 augustus 2012

Reisgezelschap: gezin

Leuk dagje uit voor de hele familie. Vooral de 'Vloek van Veenhuizen' was spannend voor de kinderen, een kinderspeurtocht door het hele museum, waarbij een jongetje bevrijdt moest worden. Verder zeer bijzonder dorp waar veel te zien is! Maak zeker een rondje met de boevenbus. Echt een aanrader!

Beoordeling gegeven door M. Bakker.

Waardeloos
1 11111

Bezoekdatum: 07/07/2012

Datum beoordeling: 12 juli 2012

Reisgezelschap: met een groep

Er was iets mis gegaan met onze reservering, waardoor wij na een reis van 150 km. niet naar binnen konden. Dit ondanks dat onze reservering was betaald aan- en bevestigd door het Gevangenismuseum. Daarop contact opgenomen met het management. Die waren het met me eens dat het niet netjes van ze was om ons zo in de kou te laten staan, maar ook zij bleven volharden in hun weigering om mee te denken en weigerden om verantwoordelijkheid te nemen. Na veel welles-nietes als gulden middenweg voorgesteld dat zij een donatie zouden doen aan een goed doel naar keuze, ter grootte van het door ons betaalde bedrag. Ook dat was onbespreekbaar, want ze vonden dat zij toch echt recht hadden op ons geld. Een jammerlijke ervaring met een waardeloze organisatie.

Beoordeling gegeven door PvT.

Geweldig indrukwekkend en leerzaam
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 13 juni 2011

Datum beoordeling: 23 juni 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het museum zelf is interessant, maar meer geschikt voor oudere kids (onze zijn 3 en 7). De cellen en de arrestatieauto's waren daarentegen wel erg interessant, ook voor onze kleinste. Maar wat het meeste indruk heeft achter gelaten is de rondleiding in voormalig gevangenis De Pannen, dat was echt indrukwekkend en de gids deed het erg leuk.

Beoordeling gegeven door V.Siemensma.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 14-08-2010

Datum beoordeling: 17 augustus 2010

Met 3 kinderen (8,6,4 jaar) naar het gevangenismuseum geweest. Leuk is dat de kinderen overal in mogen kijken. Cellen, busjes van justitie en je kan (tegen extra betaling van 2 euro pp) een ritje maken met een ouderwetse boevenbus. Leuk uitstapje als je in de buurt bent!

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 27-07-2010

Datum beoordeling: 28 juli 2010

Het was heel erg interessant, vooral de rondleiding door de Rode Pannen en het ritje mer de boevenbus zijn zeker aan te raden. De omgeving is heel mooi, alles was super netjes en heel erg goed onderhouden. Je kunt ook de elektriciteits centrale bezichtigen ende Glasblazerij. Het is echt aan te raden om een keer naar het gevangenis museum te gaan.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2009

Datum beoordeling: 17 juni 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 05-05-2010

Datum beoordeling: 6 mei 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door B Veltman.

2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 3 mei

Datum beoordeling: 13 april 2010

Toen wij onlangs een bezoek brachten aan het museum en kaartjes hadden gekocht voor de rode pannen rondleiding (€4)bleek dat er door de gids niet werd gekeken of iedereen zijn tempo kon volgen. Mijn vrouw loopt met krukken en kan daardoor niet snel lopen. De gids had haar bij binnenkomst wel gezien en naar haar geknikt. Na 200 meter buiten gelopen te hebben konden wij de groep niet meer bijhouden en zijn vervolgens teleurgesteld naar huis gegaan. Niemand, geen mens heeft omgekeken!

Beoordeling gegeven door W. de Jager.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: dec. 2009

Datum beoordeling: 7 februari 2010

Erg interessant. Er is hier veel te zien en veel te doen voor jong en oud! We hebben veel fascinerende dingen gezien over de geschiedenis van rechtspraak, maar ook het kunnen bekijken van hoe de dingen tegenwoordig gaan achter de gesloten hekken is erg interessant! Zo hebben we gezien hoe gevangenen vervoerd worden en hoe een echte gevangenis er tegenwoordig uitziet! Een superdagje gehad!

Beoordeling gegeven door Angela IJsselstijn.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: zondag 11 oktober van dit jaar

Datum beoordeling: 20 oktober 2009

Ik had al heel veel over dit mooie museum gehoord omdat mijn oma uit Veenhuizen komt, ze woont nu met opa in Zoetermeer en ik in Winschoten,maar van een bezoek was het tot nu toe nog niet gekomen, mijn moeder vond het ook heel mooi,omdat ze als kind in een gedeelte van het museum wel gelogeerd heeft,want dit was het eerste huisje van de oom en tante van mijn moeder,het museum vond ik heel leerzaam, nu weet ik dat ik moet zorgen om nooit in een gevangenis te komen, ook de rit in de boevenbus was prachtig, met net zo,n bus ging mijn oma vroeger op schoolreis, nogmaals ik had er veel over gehoord,maar heb het nu echt gezien een aanrader voor ieder kind, en volwassenen.

Beoordeling gegeven door Brian Hesseling.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 29 september 2009

Datum beoordeling: 15 oktober 2009

Indrukwekkend museum. Na het lezen van het boek:Het pauperparadijs van Suzanna Jansen ging het verhaal nog meer leven,nu je er zelf midden in kon staan!

Beoordeling gegeven door Marjoleine Bender.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 04-04-2009

Datum beoordeling: 4 april 2009

Interessant,goed verzorgd,leuk om er iets over te leren.

Beoordeling gegeven door Nel Brand.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: augustus 2008

Datum beoordeling: 15 februari 2009

Erg mooi en overzichtelijk opgesteld. Geeft een goede indruk hoe de gevangenen opgesloten zaten.

Beoordeling gegeven door Fam. Heidekamp.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: najaar 2007

Datum beoordeling: 16 november 2008

Erg interessant, leuke rondleiding gehad. Een echte aanrader voor jong en oud. Je kunt er ook zelfs overnachten, hebben wij niet gedaan, ook omdat we het niet wisten!

Beoordeling gegeven door Corinda.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25 augustus 2008

Datum beoordeling: 20 september 2008

Het was er erg leuk, netjes en de mensen die er werkte waren erg aardig. Het leukste was toch wel de tour met de oude gevagenisbus door het plaatje Veenhuizen en het zien van alle gevangenissen die er nu nog zijn. Ook was het leuk dat er een gepanserde auto stond waar Milosovic in heeft gezeten naar de gevangenis naar Scheveningen. Er was ook een tentoonstelling over het leven van Hester. Dat was een vrouw die geboren is in Wijk bij Duurstede (waar wij ook wonen)en heel veel rottigheid heeft uitgehaald. Op dit moment wordt er in Wijk bij Duurstede aan een toneelstuk over haar gemaakt waar mijn kinderen ook aan mee gaan doen.

Beoordeling gegeven door Ilona Arts.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12-09-2008

Datum beoordeling: 19 september 2008

Interesant en interesant. geeft toch een heel andere kijk op gevangen zijn

Beoordeling gegeven door W.Lindeijer.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4 juni 2008

Datum beoordeling: 19 juli 2008

Een indrukwekkend museum waar een goed beeld gekregen kan worden van het Nederlandse rechtssysteem door de jaren heen en het leven in en rondom de kolonie Veenhuizen. Duidelijke uitleg en genoeg gelegenheid vragen te stellen. Restaurant is prima en het is leuk te horen wat daar vroeger was en naar de verhalen te luisteren. De rit met de boevenbus was erg leuk en de uitleg van de namen op de huizen was zeer interessant! Een eind rijden naar het noorden, maar zeer zeker de moeite waard! Ook een erg leuk museum voor kinderen!

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 26-06-2008

Datum beoordeling: 6 juli 2008

erg goed ingedeeld alles zeer overzichtelijk een museum voor jong en oud.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24-2-2008

Datum beoordeling: 17 maart 2008

Vooral de rechtzaken en de strafmaat die je dan zelf moet bepalen vinden de kinderen erg leuk. De opgaven over de striptentoonstelling heeft ons wel een half uur geconcentreerd bezig gehouden.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: november 2007

Datum beoordeling: 29 februari 2008

Leuk om te zien hoe het vroeger was en nu is. Veel geleerd

Beoordeling gegeven door van gorp.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 10-02-2008

Datum beoordeling: 27 februari 2008

Veel over gehoord, goede recensies, maar uiteindelijk viel het tegen.

Beoordeling gegeven door Marcel.