Beoordelingen De Millinger Theetuin

Prachtige omgeving
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 10 juli 2021

Datum beoordeling: 11 juli 2021

Reisgezelschap: gezin

Geweldige omgeving! Bijna paradijselijk. Ontzettend aardige bediening die op onze wensen inging. Heerlijk geluncht; een beetje karig met beleg voor de lekkere broodjes. En melk en karnemelk vergeten, naar deze werden naar tevredenheid gecompenseerd. Voor kleine kinderen is het geen geschikte locatie; te ver lopen en maar 1 kinderstoel aanwezig.

Beoordeling gegeven door Croonen.

Tegenvaller
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 4-8-2020

Datum beoordeling: 6 augustus 2020

Reisgezelschap: met partner

In deze tijd van corona geen goede plek om heen te gaan! Veel te druk paden veel te smal...en zelfbediening wat inhoudt een lange rij waar totaal geen anderhalve meter gehouden kan worden! Overdreven prijzen en dus gelijk omgekeerd...ook de bewegwijzering er naar toe erg onduidelijk en dat viel niet alleen ons op maar onderweg meerdere mensen die vroegen naar de weg! Mooie omgeving maar geen thee tuin meer voor ons!

Beoordeling gegeven door Priscilla.

mooi maar prijzig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 30 maart 2019

Datum beoordeling: 1 april 2019

Reisgezelschap: met partner

Bij het betreden van deze horeca gelegenheid waren we verbaasd een bordje te zien met een toegangsprijs van 5 euro per persoon. Omdat er geen alternatief in de buurt was zijn we toch binnen gegaan. Daar gebruikten we elk een broodje kaas en een glas thee. Lunchkosten 22 (twee en twintig !) euro. Hoe mooi de tuin ook is, dit komt ons zeer merkwaardig voor. Onsympathiek om met entree in een horeca gelegenheid mensen op kosten te jagen.

Beoordeling gegeven door G M M Dirksen.

Magnifique
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 07-06-2018

Datum beoordeling: 8 juni 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Een toplocatie en topbediening. Wat een geweldige omgeving! We hebben lekker in de schaduw (het was zeer zonnig weer en 30 graden) kunnen genieten van een high tea die op en top verzorgd was. Heel erg veel aandacht aan besteed. Alle gerechtjes werden geserveerd met een bloemetje ernaast wat een zeer verzorgde indruk maakte. Verder was al het lekkers ook nog om te smullen en de theetuin een geweldige oase van rust. Zou er beslist nog een keer naar toe fietsen want ook de omgeving is geweldig om te bekijken en gelukkig geen last van auto's die je voorbij rijden!

Beoordeling gegeven door Willemien en Jannie.

Fantastisch
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 26 augustus 2016

Datum beoordeling: 27 augustus 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Reünie met 5 vriendinnen. Met NSf-fietsen gefietst van station Nijmegen naar De theetuin. We hadden een lunch gereserveerd en er was een ronde tafel op een prachtig plekje voor ons vrijgehouden. De lunch was uitstekend verzorgd met lekkere broodjes en zeer uitgebreide keuze aan beleg: o.a. allelei vleeswaren, kaassoorten. Daarnaast meloen, aardbeien en druiven. Elke schaal leek wel een kunstwerk, versierd met een roos of een andere bloem. Prachtig serviesgoed en mooie theepotjes. De bediening was uiterst vriendelijk en kwam regelmatig vragen of we nog iets wilden drinken. Alles was mogelijk, ook karnemelk en biertjes. We hadden geluk met mooi weer en we hebben heerlijk gezeten, gegeten en urenlang bijgekletst in de uitzonderlijk mooie theetuin in oosterse sfeer. We betaalden voor 5 personen 92 euro en dat vonden we niet veel voor wat ons geboden werd.

Beoordeling gegeven door Ank Robben.

Vreselijke man!
1 11111

Bezoekdatum: 07-06-2016

Datum beoordeling: 8 juni 2016

Reisgezelschap: met een groep

Een hork van een uitbater. We hebben gereserveerd, er is niet uitgelegd dat je niet met een auto bij de theetuin kunt komen, ja dat hadden we wellicht kunnen lezen, maar echt duidelijk is het niet. ('U kunt niet met de auto bij de theetuin komen' is blijkbaar teveel om even op te schrijven. Wanneer de kok ons door de woning het restaurant in leidt en we worden daarna afgeblaft door de uitbater, dat we niet door zijn woning mogen lopen (terwijl we daarvoor dus uitgenodigd waren om achter de beste man aan te lopen) en dat we 140 euro boete kunnen krijgen omdat we met de auto tot aan de tuin zijn gereden (hier vertelde de kok gaf ons dat de auto zo prima kon staan) dat heeft geen pas en geeft geen blijk van gastvrijheid en begrip. We werden met een naar handgebaar de deur weer gewezen✋. Heel jammer en erg ongastvrij.... hier gaan we maar niet meer naar toe. Jammer dat ik maar een 1 kan geven, had er eigenlijk maar 0 voor willen geven... Temeer omdat dit een moederdagcadeau was, wat dus nu in het water is gevallen door, met name, de narcistische eigenaar. Gelukkig beschikt bij moeder over een fantastisch incasseringsvermogen en hebben we de theetuin (letterlijk) snel achter ons kunnen laten en in het centrum van Millingen een heerlijke lunch genoten bij Grand Café De Taverne, waar men wél gastvrij was!

Beoordeling gegeven door P. Grootenhuis.

Wat een paradijsje
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 26 maart 2016

Datum beoordeling: 31 maart 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Op aanraden van een vriendin dit jaar voor het eerst in de Millinger Theetuin geweest, wat een prachtige tuin en heerlijke thee en gebakjes. Ik ga hier nog vaak terugkomen.

Beoordeling gegeven door Hetty Palmen.

Super locatie
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12-10-2014

Datum beoordeling: 14 oktober 2014

Reisgezelschap: met vrienden

Tuin ligt op een superlocatie waar alle geuren en kleuren kloppen!! Heerlijke high tea, echt genoten...... Kom zeker nog eens terug.

Beoordeling gegeven door Y. Verstappen.

Onbeschofte ventjes
1 11111

Bezoekdatum: 15-4-2014

Datum beoordeling: 19 april 2014

Reisgezelschap: met partner

Weet waar je naar toe gaat als je naar deze theetuin gaat. De heren uitbaters vinden dat ze voor hun onderhoud van de tuin entreegeld moeten vragen, ja zelfs als er alleen een bak viooltjes in bloei staat. Nog nooit in een theetuin meegemaakt dat we entree moesten betalen. Wij kwamen daar na twee kilometer lopen om een kopje koffie te drinken en namen er een stukje kwarktaart bij. Van de tuin was nog niet veel te zien. Niets bijzonders in ieder geval. De eerste heer bezorgde ons de koffie en ging toen gebak scheppen, waarbij hij aan zijn vingers stond te likken, bah. Het was een uitgestorven bende, dus na 15 minuten gingen wij weer. De andere heer rekende ons glashard 16 euro. Wij moesten 10 euro entree betalen en dat was dan inclusief koffie en 6 euro voor de kwarktaart. De kwarktaart werd overigens open en bloot bij de ingang op een tafel gezet. Blijkbaar geen notie van hygiëne. Toen ik een opmerking maakte over de prijs, kwam het stoom uit de oren van die vent. Dit is een tent waar mensen niet moeten zijn. Wij zullen er nooit meer komen. Wat een nare ventjes. Belachelijk om ook nog eens entree voor kinderen te vragen. Zielig gewoon. Gaat alleen maar om het geld, want vriendelijkheid hebben wij er niet ervaren. Er werd geen woord met ons gewisseld. Die Oosterse inrichting is een aanfluiting en lijkt echt nergens op. Hoe durf je om entree te vragen aangevuld met horeca prijzen.

Beoordeling gegeven door Gerard Lettinck.

Teleurstellend
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 1 sept. 2013

Datum beoordeling: 1 september 2013

Reisgezelschap: met een groep

De lunch van bijna 19 euro per persoon is echt een grote teleurstelling. Wat vleeswaren van middelmatige kwaliteit, industrieel stukje brie en slappe jonge kaas. Te weinig olijven. Aardbeien en overige vruchten werden twee uur later bezorgd, toen iedereen aan het inpakken was ... Uiterst onvriendelijke bediening (zelden zoveel arrogantie gezien bij een horecabaas ...). Kortom: niet naar toe gaan en zeker niet zoveel geld voor neertellen.

Beoordeling gegeven door Piet.

Oosters en rustgevend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 18 augustus 2013

Datum beoordeling: 11 augustus 2013

Reisgezelschap: met partner

De wandeling naar de tuin is al de moeite waard. De entree is vriendelijk. In de tuin is de grote diversiteit aan planten en struiken overweldigend. Met etnische meubelen en voorwerpen ingerichte huis is smaakvol en gezellig. De Thaise soep en een glaasje wijn is aan te bevelen. Een uitnodigende plek om vaak te bezoeken speciaal voor een gelegenheid.

Beoordeling gegeven door Marina.

Teleurstellend en duur
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 9 mei 2013

Datum beoordeling: 11 mei 2013

Reisgezelschap: gezin

Op dagje uit in Gelderland hadden we de Theetuinen in Kekerdom ontdekt. Het pad er naar toe was niet mooi, vol keien en kuilen, stoffig en allesbehalve prettig. Op de terugweg hebben we een ander pad gevonden wat niet bewegwijzerd was. Dit was in ieder geval mooier. We hadden de auto geparkeerd bij de parkeerplaats bij de kerk, kosten €3,- In de tuin hadden we zeker speciale thee verwacht en niet gewoon thee zakjes. Eigenlijk is het gewoon een halteplaats met wat leuke zitjes in de tuin, waar je dan ook nog entree voor moet betalen. In de rij staan met een bord waar je zelf een stuk taart op heb gelegd was ook niet gezellig. Wij vonden het geen prettige bediening. De commercie overheerst hier en het gaat alleen om geld in het laadje. Toiletten waren vies en er was geen toiletpapier. Voor het parkeren €3,- en voor de entree €5,-per persoon betalen en dit voor een verblijf in een paar vierkante meter tuin vinden we op zijn zacht uitermate teleurstellend. Kortom niet voor herhaling vatbaar. Om dan toch iets positiefs te schrijven: het taartje was wel lekker, en het zonnetje scheen. E. Vermeulen

Beoordeling gegeven door Vermeulen.

Slachtoffer van minne streek
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 14 december 2011

Datum beoordeling: 14 december 2011

Reisgezelschap: alleenreizend

In werkelijkheid heb ik de theetuin nog niet bezocht. Maar ik wil graag een oordeel vellen over de kwaliteit van de als "Rufmord" bedoelde review van de hand van D. Dubber, heb ik maar een datum verzonnen. Zelf had ik ook het slachtoffer moeten worden van een met het pseudoniem D. Dubber ondertekende misselijke streek. Ik heb daarop uitgezocht wie zich achter deze nepnaam verbergen. De valse naam D. Dubber bleek sinds 18 januari 2003 in gebruik bij een echtpaar uit Ede, dat, door het veroorzaken van zo groot mogelijke reputatieschade,kennelijk graag dolksteken plaatst in de rug van hardwerkende middenstanders. Het Edese echtpaar is sinds 15 maart 2003 ook actief onder het pseudoniem Dubber. M.i.v. 22 november 2003 wordt op een forum van Tros Radar een perfide methode geadverteerd om de katten van gehate buren te vergiftigen. In de tekst wordt de indruk gewekt, dat alleen de spullen van de buren zullen worden gevandaliseerd en de katten er niets aan over houden als ze met giftige stoffen besmeurd raken (google maar eens het woord pokkenkatten). De bedenker van de sadistische methode noemt zich Dubber en zegt zelf katten vreselijk te vinden. De man van het echtpaar, dat door mij op goede gronden verantwoordelijk wordt geacht voor de afrekening met De Millinger Theetuin, kon in 2003 beroepshalve beschikken over de door Dierenbeul Dubber gebruikte stoffen, die u en ik waarschijnlijk niet in het medicijnkastje hebben liggen. Ik zou zeggen, dat een onder de nepnamen Dubber of D. Dubber geplaatste slechte beoordeling als een aanprijzing moet worden beschouwd! Na hun ontmaskering is het op de site van de Telegraaf zowel als D. Dubber als onder de naam Dubber commentaar leverende echtpaar niet van pseudoniem veranderd, maar virtueel verhuisd naar het vlak bij hun echtelijke woning gelegen landgoed Ergena in Ede.

Beoordeling gegeven door RobB.

onvoorstelbaar
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 10-082011

Datum beoordeling: 14 augustus 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Na een prachtige fietstocht wilden we gaan lunchen in de Millinger theetuin. Eerst entree a vijf euro pp betalen.Daar heb je dan meteen een consumptie bij. Maar om te kunnen betalen moet je eerst in de rij. De dame achter de balie moet namelijk kop en schotels pakken, koffie/ thee tappen, bestellingen doorgeven aan de keuken en afrekenen. De gasten moeten zelf de taart die ze eventueel willen eten maar op een schotel doen. Dat hierdoor bij een beetje drukte wachtrijen ontstaan is vanzelfsprekend. Als er een plezierige sfeer heerst nog niet erg. Maar dat was niet het geval. Als lunch kon je een kopje pakistaanse soep gebruiken. Eventueel gecombineerd met 2 sneetjes brood met roomkaas en bieslook.Toen wij eindelijk aan de beurt waren bleek de soep op. Over een half uur zou er weer soep zijn. Wij namen genoegen met de broodjes omdat het er naar uitzag dat het zou gaan regenen en we daarom niet eerst een half uur wilden wachten. We wilden daarbij graag een thee en een koffie met melk. Na her en der zoeken (hoezo vaste plek?) bleek de koffiemelk op. De dame zei: Ik geef u een kannetje gewone melk, want de koffiemelk is op. Op mijn vraag of het warme melk was kwam de reactie:nee, het wordt vanzelf warm. Vervolgens moesten we opzij want de volgende gasten wilden betalen. We namen de koffie en thee mee naar buiten om vervolgens een aantal keren naar binnen te moeten om te kijken of onze broodjes al binnen op de afhaaltafel waren gezet. Niet:we brengen u de broodjes even, welnee, je komt het maar halen.En je moet maar afwachten hoe lang het duurt voor het er wordt neergezet. En dat allemaal voor 18 euro voor twee personen Service? Vriendelijkheid? Ver te zoeken in de Millinger theetuin. Ja dan kun je wel een mooie tuin hebben maar............

Beoordeling gegeven door evelien.

heel plezierig!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12 juni 2011, 1e Pinksterdag

Datum beoordeling: 13 juni 2011

Reisgezelschap: met een groep

een leuke en gezellige, zonnige ervaring tijdens onze Ooy-polder OV-fiets toer met 5 personen, vanuit station Nijmegen, 35 km. zeker voor herhaling nog eens te doen!!

Beoordeling gegeven door L. en U.A. de Vries.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 101-04-2010

Datum beoordeling: 12 april 2010

Wij vinden het geweldig mooi!

Beoordeling gegeven door Maril.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: zomer 2009

Datum beoordeling: 18 november 2009

Dit is de mooiste en meest rustgevende tuin die ik ooit heb gezien, ik kom er elk jaar weer, de wandeling er naar toe is al een belevenis. Het prachtige marokkaanse theehuis met mozaiek en fontijntje ervoor. Het "woonhuis"waar je die heerlijke oosterse soep krijgt,de geweldige lunch versierd met bloemen, de bijzondere verzamel opjekten die daar hangen en staan, ik krijg er rust en inspiratie door, oh, was het maar weer voorjaar, dan kon ik er weer naar toe.

Beoordeling gegeven door marjo smits-buningh.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 06-09 2009

Datum beoordeling: 6 september 2009

Oase van rust! Lekkere koffie en overheerlijke punten taart. Zalig pittige soep. Zeer smakelijke/gevarieerde (kleine) lunch Leuke wandeling in nabijheid van de theetuin! Byzonder gezellige zitjes door de tuin heen verspreid.

Beoordeling gegeven door Marjoleine Bender.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 26 augustus 2009

Datum beoordeling: 5 september 2009

Pittige wandeling ernaar toe, door prachtig natuurgebied. Niet echt geschikt voor oudere mensen slecht ter been (rollator), vanwege het hobbelige pad en later het zandstrandachtige pad. Wel prachtig en de 2 km wandeling ernaar toe, valt hierdoor mee. Geen paarden etc onderweg gezien. 5 euro entree. Incl consumptie. Is leuk om een keer naar toe te gaan en ook gezellig. Parkeren voor de wandeling is op een grote weide met slagboom en kost 3 euro per dag.

Beoordeling gegeven door Jackson.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 30 juli 2009

Datum beoordeling: 30 juli 2009

het is zeker de moeite waard om deze tuin te bezoeken

Beoordeling gegeven door geert schellevis.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4 juli 2009

Datum beoordeling: 4 juli 2009

wij zijn door vrienden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de theetuin op 4 juli 2009. Dit was een verjaardagscadeau voor mijn vrouw. Het was een fantastische ervaring. Dit hadden wij nooit bedacht, zo'n mooie omgeving fantatische lunch in een geweldige ambiance en hardverwarmde vrienden. Het veer de wandeling en het afscheid > heel erg bedankt !!!

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: mei 2007

Datum beoordeling: 18 december 2008

Ik ben er vorig jaar met mijn vriend (nu man) geweest. Als ons huwelijk niet op Aruba gepland was, dan zou ik daar willen trouwen. Ik vind het de mooiste exotische tuin die ik in Nederland ken. Vanaf 2009 rijden ook tuk tuks in de mooie maanden naar de Millingerwaard. Zie ook: www.i-tuk.nl Volgende keer neem ik de tuktuk er naar toe. groetjes Johana

Beoordeling gegeven door Johana Alvarez Blanquiect.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 19 april 2008

Datum beoordeling: 28 april 2008

geweldig. De wandeling door het natuurgebied en dan heerlijk rondkijken in een bijzondere tuin, die je daar niet zou verwachten. Het sfeertje in het theehuis is echt. we komen daar echt nog een keer terug.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juli 2007

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Een oase van rust, in een ruig natuurgebied. Een prachtige bloementuin een perfecte rustplaats tijdens een fietstocht door de millinger waard.

Beoordeling gegeven door T. Strik.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juli 2007

Datum beoordeling: 13 maart 2008

prachtige tuin in een super mooi gebied. Heerlijk om even bij te komen van een fietstochtje door een schitterend gebied. kortom het ultieme relaxen!!!!

Beoordeling gegeven door mink.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: afgelopen zomer

Datum beoordeling: 7 februari 2008

De Millinger theetuin was sfeervol, rustiek, verzorgd en prima om een zondag middag door te brengen onder het genot van een kopje koffie. Mooi wandelpad er naartoe. Gaan we zeker nog vaker naartoe!

Beoordeling gegeven door N.N..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Datum beoordeling: 6 januari 2008

We zijn er vorig jaar geweest. Ik vond het een oase. De tuin is op een 'spannende manier'opgezet; verschillende zithoeken, doorlooppaadjes en steeds weer een andere sfeer. Met o.a. kuipplanten die ik nog nooit eerder heb gezien. Verder is het erg rustig gelegen omdat de dichtsbijzijnde weg op minimaal een kilometer afstand ligt. Een fantastische plek. Let wel, de weg ernaartoe is tamelijk slecht begaanbaar, onverhard en het is alleen te bereiken met de fiets of voet.

Beoordeling gegeven door Robbertjan .

1 11111

Datum beoordeling: 12 oktober 2007

UITERMATE ONGASTVRIJ! Als theeminnende invalide heb ik alle zeilen moeten bijzetten om de ruim twee km. lopend af te leggen (auto's mogen er niet komen, dat wisten we van te voren, maar omdat ik gek op thee en tuinen ben wilde ik het toch proberen.) Eindelijk uitgeput aangekomen moet je eerst en trap op en je bij de balie melden. De entree is € 5,-- incl. consumptie!!! Pas na enige tijd komt er iemand - deze persoon bleek overigens een eigenaar en vóór de deur te zitten. Een begroeting kon er niet af. Terwijl wij boven de muziek moeten uitkomen vroegen wij wat zij zoal serveerden. Bij een theetuin verwacht je een uitgebreide theekaart, al dan niet met een high-tea. Maar niks van dat alles. Het enige wat er uit die man kwam was: koffie, thee, fris en een stukje taart waarbij hij achter ons wees, waar twee onafgedekte taarten, op een tafel stonden. Tot onze grote schrik hadden ze alleen maar thee uit theezakjes! Niks lekker elosse smaakvolle thee. Een high-tea, die hadden ze al helemaal niet! Dus kozen we maar koffie en twee stukken taart. Kosten € 15 euro! voor twee personen. De koffie werd op een klein dienblad gezet. De taart moest je zelf maar pakken. Ter info: mijn man stond bepakt en bezakt met camera's en tassen. Ik sta er hijgend - mede door afstand en trappen - bij met kruk en tas. Maar geen enkele hulp om even een stuk taart op te scheppen en naar een tafeltje te brengen. Nee, het geld was binnen, en weg was meneer. We konden het verder zelf uitzoeken. Via een smal richeltje konden we bij een klein tafeltje komen, met gevaar voor eigen leven datje niet twee meter naar beneden donderde. De stoelen waren enorm hard en niet voorzien van een kussentje of zo. Dan het toilet? Volgens een bordje ergens in tuinen...spoorzoeken dus. Daar ik niet trap op-trap af kan en er alleen maar vaag gewezen werd, heb ik gepast. Terwijl wij er zaten konden wij amper communiseren door de harde muziek. Welke afwisselend extreem zweverig (dat hoort toch wat zachter om tot rust te komen)tot knetterharde opera-achtige oergeluiden uit de boxen denderden. Nee, ons zie je er niet meer. Dit was geen reclame. Gelukkig was er in Kekerdom een oergezellig en zeer gastvrij Wildcafé met heerlijke dranken en maaltijden van natuurlijke ingrediënten. Gelukkig konden we daar uren later wel plassen!

Beoordeling gegeven door D. Dubber.