Beoordelingen Museum van de Vrouw

Vriendinnen- uitje
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 25 januari 2019

Datum beoordeling: 27 januari 2019

Reisgezelschap: met vrienden

Met vriendinnen het pas opnieuw geopende museum in Echt bezocht. Mooie wissel-tentoonstelling over mode . Iets meer uitleg was wenselijk geweest. Jammer dat de blijvende tentoonstelling op de begane grond (nog) wat onsamenhangend is. Komt vast goed. Erg storend vinden wij de heel hoge vitrinekasten. Veeeeel te hoog om goed te bekijken. Je moet op grote afstand staan met je nek helemaal uitgestrekt. Zeker als je klein van stuk bent geeft dit problemen.

Beoordeling gegeven door Elsca.

Herkenning en boeiend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 7-2-2013

Datum beoordeling: 14 februari 2013

Reisgezelschap: met vrienden

Veel herkenning. Het grappigste vond ik dat er setjes waren gemaakt waar je jezelf in kon laten fotograferen, als huisvrouw in de jaren 30 of in een fifties huiskamer omringd door Libelle-patronen achter een trapnaaimachientje. Ook raak je makkelijk in gesprek met andere bezoekers. Interessant thema, werkende vrouw vroeger en nu. De tentoonstelling heet Baas in eigen bestaan.

Beoordeling gegeven door Wilma.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: februari 2010

Datum beoordeling: 1 maart 2010

Op een saaie zondag eens een bezoek gebracht aan het Museum van de Vrouw. Dat bleek een goed idee, hele mooie tentoonstelling over sterven en rouwen. Het onderwerp schrikte ons eerst wat af, maar we hebben ons over die drempel heen gezet. We gaan er zeker naar terug. De conservator vertelt zo boeiend en ze weet zoveel, het is echt de moeite waard. Ik ga ook naar de lezing over In Paradisum, voor nog meer informatie.

Beoordeling gegeven door Maria Vandevenne.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20 april

Datum beoordeling: 16 mei 2008

Plats Gala was een heel mooie tentoonstelling, helaas is deze met ingang van 12 mei gesloten. Ik verheug me op de volgende tentoonstelling die zal gaan over geboorte en doop. Nog even wachten tot 8 juni.

Beoordeling gegeven door Hetty.