Beoordelingen Museum Huis Doorn

8
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 14072018

Datum beoordeling: 15 juli 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Wat een intressante rondleiding. Echt een aanrader. Niet alleen voor 1e wereldoorlog/geschiedenis freaks.

Beoordeling gegeven door Chris Kornmann.

Top
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 29-05-2016

Datum beoordeling: 5 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Het is heel mooi daar , ik heb ervan genoten. De rondleiding was top. Zal zeker er nog eens terug gaan.

Beoordeling gegeven door Laurent.

Pracht en praal
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 23-10-13

Datum beoordeling: 31 oktober 2013

Reisgezelschap: met een groep

Je waant je even begin 1900. Authentiek ingericht landhuis waar Wilhelm II tot zijn door heeft gewoond in de grandeur die hij als voormalig keizer van Duitsland gewend was. Zeer enthousiaste vrijwilliger verzorgt de rondleiding en weet bijzonder veel van de historie van dit huis. Zeker een bezoek waard!

Beoordeling gegeven door Jan.

Levende geschiedenis
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21-08-2013

Datum beoordeling: 29 augustus 2013

Reisgezelschap: met vrienden

Dit museum wordt draaiende gehouden door vrijwilligers die vol enthousiasme vertellen over de laatste bewoner van dit huis, Kaiser Wilhelm 2. Helaas moet je wel eens wachten voor een rondleiding en voor enkelen is een uur misschien wat lang, maar iedere 3e zondag van de maand kan je in eigen tempo door het huis en staan er overal mensen die je graag tekst en uitleg geven. Bovenal is het een levend museum, de laatste Duitse Keizer kan je elk moment tegenkomen, althans zo voelt het. Zeker nu het honderd jaar geleden is dat de 1e wereldoorlog uitbrak een belangrijk en leerzaam stuk geschiedenis voor jong en oud. Voor kinderen zijn er speciale rondleidingen.

Beoordeling gegeven door J. Henze.

Vastgeroest
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: najaar 2011

Datum beoordeling: 5 februari 2012

Reisgezelschap: met partner

Dit is een typisch voorbeeld van een instelling die teveel subsidie krijgt en te weinig naar de bezoeker omkijkt. Het adellijke huis en de bijbehorende geschiedenis is interessant genoeg, maar de openingstijden zijn mager en de verplichte rondleiding is langdradig. Toen het huis om 1 uur open ging, begon de rondleiding pas om half 2 en toen liep die rondleiding ook nog een kwartier uit. De rondleidingen zijn totaal niet geschikt voor kinderen. Na het bezoek ben je wel op de hoogte van allerlei WO1 feiten.

Beoordeling gegeven door Anoniem.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 07-2008

Datum beoordeling: 13 september 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..