Beoordelingen Vesting Bourtange

top
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 2016-07-26

Datum beoordeling: 27 juli 2016

Reisgezelschap: gezin

Leuk voor alle leeftijden en betaalbaar. Snelle goede horeca aardige mensen een aanrader

Beoordeling gegeven door jeroen.

Niet rolstoelvriendelijk
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 25 juli 2013

Datum beoordeling: 25 juli 2013

Reisgezelschap: met partner

Erg leuk maar er blijkt hier uit dat er een duidelijk verschil is tussen rolstoeltoegankelijk en rolstoelvriendelijk. Je kan er komen met een rolstoel en daar is ook alles mee gezegd. De straten bestaan alleen uit ongelijke hobbelige paden, kinderkopjes en grote keien. Absoluut af te raden voor rolstoelgebruikers. Daarnaast erg slecht aangegeven dat de toegang gratis is. Wij hebben gewoon 6.00 p.p betaald maar niks binnen bezocht.

Beoordeling gegeven door Quinta.

verrassend !
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: juli 2011

Datum beoordeling: 5 maart 2012

Reisgezelschap: met een groep

Gezellig nostalgisch dorpje, waar je een stukje geschiedenis meekrijgt. In de vakantieperiode was het gezellig druk en kon je ook een gids huren met je groepje. Wat wij het verrassendste vonden, was de rondrit met de huifwagen vanaf het marktplein! Twee musketiers op de bok, leuk voor de foto en daar gingen we dan! Door de vesting over de ophaalbruggen, zo het mooie natuurrijke landschap in welke rondom de vesting gelegen is. Bijzonder om zo de vorm van de vesting van de buitenzijde te zien! Onverwacht zetten de musketiers een galopje in over het zandpad, geweldig! Snel langs de oude galg . . . ha,ha,ha Onderweg vertellen ze wat over de slag van Bourtange. Was heel leuk, gezellig en hebben flink gelachen!!

Beoordeling gegeven door Tonny.

4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 5 juni

Datum beoordeling: 5 juni 2011

Reisgezelschap: met partner

de vesting ziet er prachtig uit en goed onderhouden. een groot minpunt is dat we een entree moesten betalen van 6 euro pp. we twijfelden hier al over, maar lezen nu op de site dat de toegang gratis is. heel slecht gebracht door deze jongeman. we hoorden ook al andere mensen klagen dat ze betaald hadden en dat er verschillende dingen gesloten waren en dat hun dat niet verteld was. hele slechte voorlichting. we kregen ook geen handleiding of zoiets en voor dat geld zou dat er wel af moeten kunnen. jammer, we voelen ons enigszins belazerd.

Beoordeling gegeven door lysbeth.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24-02-2009

Datum beoordeling: 1 maart 2009

Hele mooie kaarsen gemaakt in de kaarsenmakerij in Vesting stad Bourtange.

Beoordeling gegeven door nora Beeloo.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24-02-2009

Datum beoordeling: 1 maart 2009

Leuke in Ere herstelde vesting stad Bourtange.

Beoordeling gegeven door nora Beeloo.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 11-08-2008

Datum beoordeling: 30 september 2008

Heel erg bijzonder. Leuke oude winkeltjes met o.a lekkere snoep en prulletjes en heel leuk dat alle straten weer op het middenplein uitkomen. Ook kun je lekker over de vestingwal lopen, zo kun je lekker ver kijken zowel binnen als buiten de vestingwal. Er was een heel gezellige sfeer en de terrasjes waren druk bezet. Ondanks dat het weer niet erg meezat het was wat frisjes hebben we een leuke dag gehad. Hier komen wast nog eens terug.

Beoordeling gegeven door Ina Luttje-Vording.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15 Juli

Datum beoordeling: 19 juli 2008

Ergleerzaam en boeiend goed te wandelen om de vesting.Fietsen gaat goed en ook mooi om te wandelen, er zijn diverse museums Ook voor eten en drinken in het centrum is erg gezellig wij hebben het er goed gehad en veel gezien

Beoordeling gegeven door Vesting stadje Bourtange.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 13 april 2008

Datum beoordeling: 3 mei 2008

wij zijn hier begin april 2008 geweest en vonden het erg interessant. De in klederdracht geklede heren voerden een toneelstukje op en even later werden wij uitgenodigd om achter hen aan te gaan en te kijken hoe het kanonschieten gaat. Zeer interessant.

Beoordeling gegeven door Vesting.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: vorig jaar zomer

Datum beoordeling: 28 april 2008

Het vestingstadje Bourtange is een bezoek meer dan waard. Wij wonen in de buurt maar ik ben er toch zeker 3 a 4 keer per seizoen te vinden. Je kunt er gratis in, alleen voor de musea (in diverse gebouwen, zoals de kerk en het arsenaal) moet je een toegangskaartje kopen. Maar je kunt er een schitterende middag doorbrengen zonder de musea in te gaan. Het informatiecentrum en de brochures met mooie foto's zijn gratis. En over de vestingwerken kun je heerlijk wandelen en het stadje en de prachtige bruggen en poorten telkens van een andere kant zien. ' Zomers zijn er met enige regelmaat gevechten, waaraan wordt deelgenomen door groepen uit allerlei landen die het leuk vinden om de gevechten na te spelen in originele kledij en met de orginele wapens en kanonnen. Het is dan een spektakel. Wel wordt er dan een bedragje gevraagd voor het parkeren (normaal is dat ook gratis). Het middenplein van het stadje heeft allerlei leuke winkeltjes waar je zelfs een 80er jaren pistool kan kopen (niet heel goedkoop) maar ook een winkeltje metbest wel orginele hebbedingetjes voor kleine(re) prijsjes, waar je de meisjes met een of twee euro een leuk cadeautje voor zichzelf kunt laten kopen. Je kunt er een ijsje kopen en op de bankjes opsmullen maar er zijn ook enkele terrassen voor een biertje, een kopje koffie of thee met gebak of een glaasje wijn, voor normale prijzen.

Beoordeling gegeven door MTGM Lorie.