Beoordelingen Japanse Tuin Hasselt

anders dan verwacht
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: Partner

Datum beoordeling: 4 april 2021

Reisgezelschap: met partner

Ik dacht dat we hier zeker een groot uur gingen spenderen. Maar als je wil, kun je de tuin in een klein kwartiertje doorlopen. Heel erg vreemd voor ‘de grootste Japanse tuin’ van Europa. We moesten zelf het uitstapje leuk maken en zelf vind ik ook niet echt dat er een Japanse sfeer heerst.

Beoordeling gegeven door anoniempje.

Matig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: Zondag 23-07-2017

Datum beoordeling: 23 juli 2017

Reisgezelschap: met partner

Deze tuin is klein, zeker niet de grootste van Europa zoals ze zeggen!! Je hebt het binnen een uur gezien. De tuin in Arcen (kasteeltuinen) is zeker groter! Ook de entree van €5 is best pittig!! Positief punt? Jazeker, je krijgt een wandelgids erbij!!

Beoordeling gegeven door Hans & Brigitte Bastiaansen.

Klein
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 25 juni 2016

Datum beoordeling: 26 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

De tuin staat bekend als de grootste Japanse tuin van Europa. Dan is de rest wel heel erg klein, want wij zijn in deze binnen tien minuten er doorheen. Het is netjes, mooi aangelegd, mooie watervalltjes. Maar zoooooo klein! Dit is het entreegeld niet waard. Waar wij vooral over vielen is dat er geen restaurant open was om iets van Japanse thee te drinken, zelfs niet op de open tuin dagen! Heel erg gek, hier trek je toch juist bezoekers mee aan? Gemiste inkomsten. Wij gaan hier niet meer naar terug.

Beoordeling gegeven door N.N..

Zo jammer!
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: mei 2016

Datum beoordeling: 20 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

Als liefhebber van Japanse tuinen en van bonsai heb ik jaren geleden tweemaal de Japanse tuin in Hasselt is een uitgestrekte tuin met een -in principe- mooi grondplan. Het ontwerp is met Japanse inbreng tot stand gekomen en heeft alles in zich om uit te groeien tot een prachtige, waardevolle tuin voor Hasselt en omgeving. Ben in het voorjaar van 2016 opnieuw gaan kijken, natuurlijk voor de in bloei staande azalea's en rododendrons. Wat een teleurstelling! De planten en de bomen staan er slecht bij: weinig bloeiende takken, schrale planten, dennen niet in vorm gesnoeid, gras niet bijgehouden, weinig mosaangroei. Kortom een verwaarloosde tuin. Misschien te weinig budget en/of te weinig liefde en vakmanschap bij het onderhoud van een Japanse tuin. Ik ken de achtergronden natuurlijk niet, maar op deze manier is de tuin niet het visitekaartje waarop Hasselt waarschijnlijk op rekende. Als je iets doet, doe het dan goed. Ben dan maar twee weken later naar de Japanse tuin op landgoed Clingendael geweest. Die tuin is fantastisch en wordt minutieus bijgehouden. NB. De vergelijking is niet helemaal eerlijk. De tuin op Clingendael bestaat al meer dan een eeuw. Maar toch. Hasselt, zorg beter voor je Japanse tuin!

Beoordeling gegeven door peter.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 08-08-2010

Datum beoordeling: 8 augustus 2010

Mooie tuin, heerlijke sfeer.

Beoordeling gegeven door N.N..