Beoordelingen Museum De Sûkerei

Cichorei zeer gezond
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 8 juli 2014

Datum beoordeling: 8 juli 2014

Reisgezelschap: met vrienden

Samen met enkele kennissen heb ik dit museum bezocht. Heel veel geleerd over de cichoreiwortel en gebruik van die wortel voor het maken van een koffievervanger. Smaakte best wel lekker. Even wennen en nog gezond ook. De rondleiding door de fabriek was heel interessant. In de 3 huisjes ga je honderd jaar terug in de tijd. Je mag overal komen!!!

Beoordeling gegeven door Otto.

Dollersdei
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 27 oktober 2012

Datum beoordeling: 19 september 2013

Reisgezelschap: met partner

Een jaarlijks terugkerende happening is Dollersdei. Dan kunnen bezoekers aan den lijve ondervinden wat er allemaal kwam kijken rond het oogsten, drogen en branden van de cichoreiwortel. Vorig jaar was dat ook een groot succes. Dit jaar vindt Dollersdei plaats op 12 oktober 2013. Ik ga weer kijken. Ben benieuwd wat er is veranderd.

Beoordeling gegeven door Fred.

De Sûkerei, een duik in heden en verleden
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: augustus 2010

Datum beoordeling: 4 december 2010

We hebben een bijzonder mooie middag gehad bij De Sûkerei in Damwâld. Je krijgt een rondleiding door enthousiaste en deskundige vrijwilligers, die ook wel in zijn voor een grapje en "smoute ferhalen". Je hebt ook alle ruimte om ervaringen uit te wisselen: De tijd vloog om. Voor de (klein)kinderen is er een apart programma met zoekopdrachten, dat gecombineerd kan worden met de rondleiding van de ouderen. En ze kunnen oudhollandse spelen doen, op klompen touwtje springen, steltlopen of spelen in het echte grote poppenhuis. Genoeg voor een heerlijk middagje uit! En daarna op het terras bijkomen onder het genot van (cichorei)koffie of frisdrank. De Sûkerei? Dat moet je beleefd hebben!

Beoordeling gegeven door Vissertjes.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 26 juli 2010

Datum beoordeling: 29 juli 2010

Het was ontieglijk gezellig. We hebben een deskundige rondleiding gehad en veel geleerd. De cichoreikoffie smaakte best, wel even wennen. Een mooi museum, een aanrader.

Beoordeling gegeven door K. Taekema.