1

Beoordelingen Gulpener BrouwLokaal

Leuke middag met lekker bier
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: ongeveer een half jaar geleden

Datum beoordeling: 16 juni 2017

Reisgezelschap: met partner

Heb een erg leuke middag gehad. Na eerst een lekker stuk vlaai te hebben gegeten en wat gebruikelijke praatjes, hebben we een rondje gemaakt, bier gedronken, proeverij gehad en nog meer bier gedronken. Zelfs mijn vriendin, die niets met bier(brouwen) heeft, heeft zich erg geamuseerd.

Beoordeling gegeven door Sven.

Onderscheidend duruzaa bedrijf met lekkere bieren
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24-05-2014

Datum beoordeling: 29 mei 2014

Reisgezelschap: met een groep

Wij waren met een gezelschap van 14 personen inclusief een aantal dames en werden zeer gastvrij ontvangen met koffie en vlaai, aansluitende volgede een zeer inspirerende presentatie van de Biersommelier over de filosfie van Gulpener en waar zij voor staan, twee maanden geleden is Gulpener uitgeroepen tot beste familiebedrijf van Nederland. Je merkt dat het bedrijf trots is op hun bieren waarvoor zij het laatste half jaar diverse internationale prijzen voor hebben gekregen. Wij bezoeken met onze groep regelmatig brouwerijen, maar deze rondleiding was zeer vakkundig en uitgebreid, in de brouwerij kregen wij nog een lekker troebel zoeter bier te proeven het troebele had te maken dat dit niet gefilterd was. Deze rondleiding ging net iets dieper op een aantal zaken in als bij andere brouwerijen. Wij hebben een ander beeld van de werkelijk bierwereld gekregen geen koperen ketels maar wel een puur verhaal. Wij waren er in het weekend en dan draait de afvullijn niet dit vonden wij wel jammer, echter dit wisten wij van te voren. Teurg in het proeflokaal kregen wij een soort bierquiz met drie glaasjes en dmv geprojecteerde sheets kon je zelf aangeven welke bieren voor je stonden. Hier heeft een van ons nog een certificaat voor ontvangen. Wij hadden geluk er was net een nieuw Biologisch bier op de markt Ur-Hop behoorlijk bitter maar toch lekker. Wij hebben een fijne, leerzame middag gehad en meer respect gekregen voor de duurzame manier van werken in de hele keten van de Gulpener Bierbrouwerij en dat smaakt naar meer echter je kunt hun producten niet bij iedere supermarkt vinden toch bij de Albertheijn een sixpack Ur-Weizen kunnen scoren....

Beoordeling gegeven door Gerard Schouten.

Gemengde gevoelens
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: Zaterdag 1 juni

Datum beoordeling: 4 juni 2013

Reisgezelschap: gezin

Afgelopen zaterdag heb ik samen met mijn familie de Gulpener Bierbrouwerij bezocht. Ik vind dat deze brouwerij een aantal lekkere bieren maakt en daarnaast een goede bedrijfsvoering heeft. Toch gaf mij de manier waarop dit gepresenteerd werd een naar gevoel. Tijdens de beginpresentatie werd over de haverklap genoemd wat een geweldige 'awards' het bedrijf allemaal gekregen had en wat dit bedrijf wel allemaal niet beter doet dan andere bierbrouwerijen. De gids deed hier in de brouwerij nog een schepje boven op door mensen te adviseren dat ze bij het investeren in een horecazaak toch wel genoeg geld moesten hebben zodat ze zelf mogen bepalen wat voor bier er op de tap komt. Prima hoor die eigen mening, maar wie is hij om dit te bepalen en wat voor keuzes mensen maken om een horecazaak te openen. Daarnaast beantwoordde deze ietwat arrogante man bepaalde vragen op een toon dat je wel een tweede keer na denkt om een vraag te stellen. Hij was de enige die de waarheid in pacht had, terwijl je in mijn ogen open moet staan voor nieuwe ideeën en eventuele kritische vragen. Zoals ik al zei ben ik een liefhebber van Gulpener Bier en hanteert dit bedrijf een goed concept waarbij de regio en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat is in mijn ogen waar Gulpener Bier voor staat en wat de bezoekers van de brouwerij zouden moeten horen. Dat is ook het unieke aan deze brouwerij. Toch zal ik het op dit moment minder snel kopen door de arrogantie van de aanwezige gids en het feit dat het bedrijf voor elke minieme investering een 'award' heeft gekregen. Van mij krijgt deze rondleiding ook een 'award', die van hoogmoed.

Beoordeling gegeven door Luuk .