1Zandsculpturen Garderen

Meer dan honderd prachtige beelden en voorstellingen, helemaal gemaakt van zand, versieren ieder jaar De Beeldentuin in Garderen. Bij Zandsculpturen kijkt iedereen zijn ogen uit. Dit jaar is de tentoonstelling van afgelopen seizoen uitgebreid met nieuwe sculpturen in het thema 'Typisch Nederlands'. Maak een wandeling langs onder meer hunebedbouwers, Willem van Oranje en middeleeuwse taferelen. En ontdek tradities, ambachten en spreekwoorden in prachtige voorstellingen van zand.

Typisch Nederlands

Voor zo'n klein landje heeft Nederland een behoorlijk illustere geschiedenis. De belangrijkste hoogte- en dieptepunten ontdek je dit jaar tijdens je bezoekje aan Zandsculpturen Garderen. Zo sta je ineens oog in oog met de hunebedbouwers en de Romeinen en beland je midden de Beeldenstorm. En zie je typisch Nederlandse tradities, spreekwoorden en klederdracht. Maar naast al die herkenbare taferelen, verbaas je misschien nog wel het meest over de waanzinnige en levensechte creaties vol details, gemaakt door de beste beeldhouwers ter wereld. Hoe maken ze dat toch? Behalve de sculpturen zelf vind je op verschillende plekken in de beeldentuin ook diorama's, houtsculpturen, zandtekeningen en miniaturen.

Met de monorail

Het maken van een zandsculptuur kost veel tijd en inspanning, de kunstenaars zijn al maanden voor Zandsculpturen Garderen bezig. Maar het resultaat is werkelijk prachtig! Maak een wandeling langs alle kunstwerken en bekijk het vakmanschap van dichtbij. Wil je weten hoe zo'n zandkunstwerk tot stand komt? Daar kom je achter in de film 'The making of...' Maar het mooiste uitzicht over de zandsculpturen is vanaf de monorail, waar je in karretjes overheen rijdt. Voor kinderen een hele belevenis! Ook leuk: test je eigen kennis met een puzzel. Waar staat VOC eigenlijk voor? Wat heeft Christiaan Huygens uitgevonden? En wie waren de Gebroeders de Witt?

Winkelen en koffie drinken

Voor een kopje koffie of thee is er een overdekt terras en ook het Lunchroom de Rozentuin is open. Op het menu van dit sfeervolle restaurant staan heerlijke lunches om een dagje uit compleet te maken. En vergeet niet om nog even binnen te kijken in het showroomdorp van De Beeldentuin, vol mooie woonaccessoires, meubelen en cadeautjes.

Zandsculpturen Garderen in Garderen leent zich ook goed voor een vriendinnendag, high of afternoon tea en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek zandsculpturen.nl

Foto: Zandsculpturen Garderen
Foto: Zandsculpturen Garderen
Foto: Zandsculpturen Garderen
Foto: Zandsculpturen Garderen
Foto: Zandsculpturen Garderen
Foto: Zandsculpturen Garderen
Foto: Zandsculpturen Garderen
Foto: Zandsculpturen Garderen
Foto: Zandsculpturen Garderen
Foto: Zandsculpturen Garderen