Levend Paardenmuseum

Levend Paardenmuseum

Het is net of je een romantisch kostuumdrama bent binnengestapt: het Levend Paardenmuseum in de Hollandsche Manege - de oudste rijschool van Nederland - is prachtig om te zien. Het neoclassicistisch gebouw in hartje Amsterdam is een rijksmonument en ademt de rijke sfeer van vroeger, toen vrouwen nog in dameszadels paardreden. Het museum geeft geregeld indrukwekkende demonstraties van ruiters in kostuum en vrouwen in prachtige jurken die zijlings in het zadel paardrijden. Bewonder het gebouw, geniet van een kopje koffie in de klassieke Foyer-bar en volg een speurtocht door de manege.

Bijzonder: bij het Levend Paardenmuseum kun je ook zelf in een dameszadel rijden, een cursus opzadelen volgen of een chique high tea boeken. Er zijn allerlei arrangementen beschikbaar. Zo kun je hier ook een kinderfeestje boeken, inclusief speurtocht, rijles en eten en drinken.

Levend Paardenmuseum in Amsterdam leent zich ook goed voor een vriendinnendag, high of afternoon tea, kinderfeestje (vanaf € 21,50 p.p.), schoolreisje, workshop en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Levend Paardenmuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.