Land van Ooit: wandelen in het voormalig themapark

Voormalig themapark Land van Ooit

Kinderhelden Kloontje het Reuzenkind, de Luie Lakei en Sap de Aardwortel zijn van hun troon verstoten. Sinds het faillissement van het Land van Ooit in 2007 zijn ze er niet meer te bekennen. Langzaam raakte het kinderpark in verval. Tegen verwachting in opent het Land van Ooit zeven jaar later haar deuren... als wandelpark!

Wandel langs het beroemde roze kasteel, dat nu weer in oude glorie is hersteld. Ja, zonder de roze kleur. En langs de soldaten van Napoleon die nog steeds in de vijver staan. Gemeente Heusden kocht het terrein van 44 hectare aan, maar kon geen koper vinden. Daarom ging de bezem door het park - de paden begaanbaar, de planten gesnoeid - en zwaaien de deuren weer open. Het park is tegenwoordig een geliefd wandelpark. Nu zijn er plannen voor onder andere woningbouw, waarbij een deel van het park groen zou moeten blijven.

Slechts enkele weken voor het nieuws naar buiten kwam, maakte filmmaker Ralph Denessen in 2015 een filmpje van een overwoekerd Land van Ooit. Bekijk de enigszins trieste, maar mooie beelden:

Voormalig themapark Land van Ooit

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.