Fietsroute Grebbelinie Veenendaal, Achterberg en Rhenen


-advertentiepositie-Fietsroute Grebbelinie Veenendaal, Achterberg en Rhenen

Vanaf de aanleg in 1744 tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog is de Grebbelinie als verdedigingslinie belangrijk geweest voor Nederland. Deze fietsroute gaat langs de sporen van de Grebbelinie ter hoogte van Veenendaal, Achterberg en Rhenen. De gehele linie, die loopt van Rhenen tot Woudenberg, heeft in 2011 de status gekregen van rijksmonument. Het verdedigingswerk bestond oorspronkelijk uit sluizen, forten en dijken. Delen hiervan zijn in de oude staat teruggebracht en voorzien van informatiepanelen, waardoor je je een goed beeld kunt vormen van het strijdtoneel.

Fiets langs de sporen van de bekendste slag van het Nederlandse leger in de meidagen van 1940: de Slag om de Grebbeberg. Kunstwerken bij de stoplijn en het ereveld op de Grebbeberg herinneren aan de gevechten. De totale route is 38 kilometer. Je kunt de route ook in twee delen fietsen. Het officiƫle startpunt is Fort aan de Buursteeg in Renswoude, maar je kunt ook op andere plekken opstappen. Fort aan de Buursteeg is een van de grootste en belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie en zeer mooi gereconstrueerd. Stap snel op en geniet van de historie onderweg. In de fietsgids staat alle informatie die je nodig hebt. Bij diverse restaurants onderweg kun je een culinaire tussenstop maken.

Fietsroute Grebbelinie Veenendaal, Achterberg en Rhenen in Renswoude leent zich ook goed voor een vriendinnendag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.grebbelinie.nl

Fietsroute Grebbelinie Veenendaal, Achterberg en Rhenen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.