Bekijk the Rock Stars of Art in het Moco Museum

Stap in een wereld van kunst in het Moco Museum. Bekijk iconische werken van legendes uit de moderne kunstwereld en neem een kijkje in de kunstwereld zoals die normaal verborgen is voor het publiek.

Het Modern Contemporary (Moco) Museum Amsterdam is gevestigd in Villa Alsberg, in het midden van het Museumplein. In het Moco Museum vind je kunst van beroemde straatartiesten als Banksy en iconische kunstwerken van legendarische kunstenaars als DalĂ­.

Legendarische streetart

Het museum huist in Villa Alsberg, tegenover het Rijksmuseum. De villa werd in 1904 ontworpen door Eduard Cuypers en is gerestyled door Studio Piet Boon. Het Moco Museum is een initiatief van galeriehouders Lionel and Kim Logchies. Leuk weetje: een deel van de ticketopbrengsten gaat naar goede doelen die Lionel en Kim na aan het hart liggen. De kunst die te zien is, is grotendeels streetart. Werken van moderne kunstenaars als Warhol, Banksy, Os Gemeos, KAWS en Maya Hayuk. De tentoonstellingen wisselen per seizoen..

Doe een dagje Moco

Combineer een dagje samen shoppen in Amsterdam met een bezoek aan het Moco Museum en laat je overladen door popart, streetart en de legendarische supersterren van de kunst. In de Moco shop bij de uitgang zijn design- en kunstboeken, dvd's, cadeautjes en souvenirs te koop. Of koop een echte neppe: een poster van een kunstwerk, om thuis mee te pochen.

Banksy: Four Monkeys (2001)

Moco Museum. Foto: Jan Arsenovic

Banksy: Four Monkeys (2001)

Iconische kunstwerken. Foto: Jan Arsenovic