Moco Museum Amsterdam
Bekijk the Rock Stars of Art in het Moco Museum

Stap in een adembenemende wereld van moderne kunst in het Moco Museum. Bekijk iconische werken van artistieke legendes als Banksy. Kan kunst de wereld veranderen? Het Moco Museum denkt van wel.

Moco Masters

Het Modern Contemporary (Moco) Museum Amsterdam is gevestigd in een negentiende-eeuwse villa, in het hart van het kunstwalhalla van Amsterdam: het Museumplein. In het Moco Museum is grotendeels streetart en popart te bewonderen. Kunstwerken van moderne artiesten als Banksy, Andy Warhol, Icy & Sot, Haring en anderen sieren het pand. Onder andere de iconische expo Laugh Now van Banksy is hier te zien.

Moco Garden

Het museum huist in Villa Alsberg. De villa werd in 1904 ontworpen door Eduard Cuypers en is gerestyled door Studio Piet Boon. Het Moco Museum heeft ook een vol interessante en speelse moderne kunstwerken.

The New FuTure

Ook heeft Moco de allereerste tentoonstelling wereldwijd die uitsluitend bestaat uit kunstwerken met een NFT (non-fungible tokens): The New FuTure. NFT's zijn bedoeld om eigendom van digitale items vast te leggen. Bekijk topstukken uit de collectie van een van de grootste verzamelaars ter wereld, 33NFT. Voor deze expositie werkte het museum ook samen met dj Don Diablo, die een futuristisch kunstwerk creëerde dat zowel digitaal als fysiek te bewonderen is.

Must: Moco shop

Wees gewaarschuwd: van de Moco shop word je hebberig. Hier zijn design- en kunstboeken en kunstige souvenirs te koop. Of koop een echte neppe: een poster van een kunstwerk, om thuis mee te pochen of om een andere art fan blij mee te maken.

 Bezoek mocomuseum.com

Foto: Moco Museum
Foto: Moco Museum
Foto: Moco Museum
Foto: Moco Museum
Foto: Moco Museum © Jan Arsenovic
Foto: Moco Museum © Jan Arsenovic
Foto: Moco Museum © Steven de Cuba
Foto: Moco Museum © Steven de Cuba
Foto: Moco Museum
Foto: Moco Museum
Foto: Moco Museum
Foto: Moco Museum