Betreed de magische wereld van Harry Potter: The Exhibition

Harry Potter: The Exhibition

Deze expo is inmiddels gesloten. Betreed de magische wereld van Harry Potter in Utrecht. In de wereldberoemde expositie doorloop je de wereld van Harry en zijn vrienden zoals je die kent uit de boeken en films. Volg lessen in de magische klaslokalen, ga op bezoek bij Hagrid in zijn hut en verken het Verboden Bos. Ook Dobby is van de partij - dus vergeet je extra sok niet. Misschien ben jij wel één van de gelukkigen die de Sorteerhoed op mag zetten!

Tip: DagjeWeg.NL bezocht zelf de magische expositie en ontmoette James en Oliver Phelps in Hagrids Hut. Bekijk het interview met Fred en George Wemel.

Verken Zweinstein en het Verboden Bos

Dompel jezelf onder in de magische wereld van J.K. Rowling tijdens Harry Potter: The Exhibition. De expositie neemt je in negen gigantische zalen mee naar speciale locaties uit de Poterreeks, vol beroemde decors en attributen uit de films. Bekijk Harry's bril in de leerlingenkamer van Griffoendor, help professor Zwamdrift de toekomst te voorspellen en trek krijsende Mandragora-planten uit de grond tijdens een les Kruidenkunde van professor Stronk - ze krijsen écht. In het Verboden Bos kom je de mythische wezens tegen die Harry op zijn avonturen ontmoette. Voor je het weet, sta je oog in oog met Scheurbek. En met de spinnen uit 'Harry Potter en de Geheime Kamer'...

Speel een potje Zwerkbal

In de Zwerkbal zone kun je zelf een partijtje Zwerkbal spelen, een Slurk werpen en proberen punten voor je afdeling te scoren. Bekijk eindelijk de Gouden Snaai van dichtbij - helemaal bewegingloos, iets waar tovenaars alleen maar van kunnen dromen.

Iconische items uit de toverwereld

Topstukken in de expo zijn de Mantel van Onzichtbaarheid, de Sluipwegwijzer - "ik zweer plechtig dat ik snode plannen heb" - en de Tijdverdrijver waarmee Hermelien Griffel in 'Harry Potter en de Gevangene van Azkaban' extra lessen volgde. Bekijk Harry's toverstaf en zijn geliefde Nimbus 2000 uit 'Harry Potter en de Steen der Wijzen'. Ook alle Gruzielementen van Voldemort en de huiveringwekkende Dementors zijn te zien - iets waar je kippenvel van krijgt als ze ineens voor je neus zweven. Bewonder ook een van de meest romantische kostuums uit de hele reeks: de roze jurk die Hermelien naar het kerstbal droeg in 'Harry Potter en de Vuurbeker'.

HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s16)

Harry Potter: The Exhibition

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.