Museum van de Geest Amsterdam: kunst, maar dan anders

Museum van de Geest Amsterdam

Grof gekras, explosieve kleuren of juist sober zwart-wit: de kunst die je tegenkomt in Museum van de Geest komt recht uit het hart van de nationale en internationale kunstenaars. Net als bijvoorbeeld voor Vincent van Gogh werkt kunst voor hen vaak psychisch bevrijdend. Maak kennis met deze onconventionele kunst van 'outsiders' en ontdek de oudste Outsider Art Collectie van Europa in dit museum.

Wat is outsider art?

Sommigen van de kunstenaars in Museum van de Geest wonen in een zorginstelling, anderen hebben een verstandelijke beperking of leven geïsoleerd buiten de samenleving. Echte 'outsiders' dus. Het museum in hartje Amsterdam geeft een podium aan het werk van deze kunstenaars die nooit een kunstopleiding hebben gehad en zich niets aantrekken van de culturele normen. Wrede sprookjes, hallucinerende tekenkunst, kunstwerken in duizenden kleurtjes en een portret dat bestaat uit alleen maar rechthoeken: deze kunst zie je nergens anders. Een bezoekje aan het museum verbreedt hoe dan ook je blik op deze wereld en de mensen.

Je vindt Museum van de Geest locatie Amsterdam in de Hermitage Amsterdam.

Museum van de Geest Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Foto: Museum van de Geest, Nina Bergh

Foto: Museum van de Geest, Sander Troelstra.

Foto: Museum van de Geest, Nina Bergh

Foto: Museum van de Geest, Nina Bergh