Beleef de schoonheid van Amersfoort op een bootje

Heerlijk in een bootje dobberen door de Amersfoortse grachten, genietend van prachtige plantjes en de beestjes die in het water te vinden zijn. Een ervaren gids van Waterlijn vertelt je smeuïge details over alles wat je om je heen ziet. Een unieke kans om nog meer te genieten van de natuur.

Boek nu je boottocht in Amersfoort! »

Ontdek unieke planten

Ben je een enorme natuurliefhebber? Dan val je van de ene in de andere verbazing tijdens een boottochtje door de grachten en de Heiligenbergerbeek van Amersfoort. Hier groeien namelijk meer dan 200 plantensoorten. Geen boottochtje is bij Waterlijn hetzelfde. Een week voor je geplande tochtje wordt er namelijk al bekeken waar de meest interessante plantjes groeien, dus daar vaar je heen.

Kunst spotten

Alle boten zijn gewapend met een grote lading paraplu's. Dus mocht er een drup regen vallen, zal dit de pret niet drukken. Dit geldt ook voor de kunstvaartroute. In drie kwartier tijd vaar je langs allerlei kunstwerken van lokale kunstenaars. Allemaal hebben ze als thema 'Heilige huisjes', geïnspireerd door het Stijljaar. De tentoonstelling op het water wordt extra leuk met het commentaar van de gids. Hij weet je allerlei sappige details over de kunstwerken te vertellen.

Op schattenjacht

Ook benieuwd naar wat er allemaal in het water leeft? Gooi je schepnetje uit en leer alles over kikkervisjes en insecten. Een gids vertelt je er alles over tijdens een natuurtocht voor kinderen. Of ga schatzoeken en vaar mee op de Piratenboot. Met een glas piratenbier in de hand en met een paar happen scheepsbeschuit achter de kiezen, ga je op zoek naar de schat!

Beleef de schoonheid van Amersfoort op een bootje in Amersfoort leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 9,00 p.p.) en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Boek nu je boottocht in Amersfoort! »

Samen op schattenjacht.

Met z'n allen door de Amersfoortse grachten.

Samen op schattenjacht.

Samen op schattenjacht.

Samen op schattenjacht.

Kinderfeestje op de prinsessenboot.

Samen op schattenjacht.

Geniet van de Amersfoortse natuur.

Samen op schattenjacht.

Vissen en waterlelies.

Samen op schattenjacht.

Langs de kademuur vind je wel 200 planten.