Ahoy kapitein! Ga op zeiltocht naar Pampus of Volendam
Zeiltochten Hollands Glorie

Van een dag op het water knapt iedereen op! Stap aan boord van een van de schepen van Hollands Glorie en verlaat het vaste land. Voel op het ruime dek de zonnestralen op je huid of duik de scheepse salon in voor een lekkere borrel. Liever wat opsteken over zeilen? Help dan mee aan dek of neem het grote stuurwiel in eigen hand!

Zondag onder Zeil

In de zomer regelt Hollands Glorie relaxte zeiltochten op zondag naar Pampus onder de noemer Zondag onder Zeil. Zeilschip Sanne Sophia vertrekt uit het oude havenplaatsje Muiden en vaart over het Markermeer. Passeer de zeesluizen, vaar langs het mooie Muiderslot, langs het statige koninklijke jacht De Groene Draeck en het gestrande schip Elisabeth Smit. Al snel daarna kies je het ruime sop, gaan de zeilen omhoog en zie je in de verte eiland Pampus liggen.

Neem een kijkje bij Forteiland Pampus

Na een (optionele) lunch aan boord meer je aan bij Forteiland Pampus. Vroeger diende Pampus als verdediging van de Zuiderzee, maar tegenwoordig kun je vrij over het onbewoonde eiland ronddwalen of je laten leiden door een gids. Bezoek het opgeknapte Pampus' Paviljoen 1874 en geniet hier van een borrel. Is het al 15:00 uur? Dan is het alweer tijd om terug te zeilen naar Muiden!

Dagtocht naar Volendam

Naast tochten naar Pampus biedt Hollands Glorie ook zeiltochten van Muiden naar Volendam: Volendam voor de boeg. Zeil over het Markermeer en kies het ruime sop. Na een tijdje verschijnt De Dijk van Volendam aan de horizon! De Sanne Sophia meert aan bij dit schilderachtige vissersplaatsje, waarna je tijd hebt om Volendam zelf te verkennen. Snuffel rond in winkeltjes, geniet van de zon op een terrasje of waan je honderd jaar terug in de tijd in de stille straatjes van het Doolhof. Het is ook mogelijk om mee te lopen met de rondleiding door dit beroemde vissersplaatsje. Na een ontspannen middag in Volendam keer je weer terug naar Muiden met de Sanne Sophia!

Zeiltochten Hollands Glorie in Muiden leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Pampus voor de boeg! Foto: Hollands Glorie.
Vaar mee met de mooie klipper Sanne Sophia. Foto: Hollands Glorie.
Pampus voor de boeg! Foto: Hollands Glorie.
Pampus voor de boeg! Foto: Hollands Glorie.
Pampus voor de boeg! Foto: Hollands Glorie.
Doe een drankje in de scheepse salon. Foto: Hollands Glorie.
Pampus voor de boeg! Foto: Hollands Glorie.
Hijs de zeilen! Foto: Hollands Glorie.
Pampus voor de boeg! Foto: Hollands Glorie.
Live muziek zorgt voor een gezellige noot. Foto: Hollands Glorie.