1

De Koppelpoort


-advertentiepositie-De Koppelpoort

Het is een sprookjesachtig gezicht: de Koppelpoort in Amersfoort. De water- en landpoort stamt uit 1400 en was vroeger onderdeel van de stadsmuur van de Keistad. De poort is nog in goede staat en prachtig in elk seizoen. Extra magisch in de winter, vooral als er sneeuw ligt, en extra romantisch als de bomen en bloemen eromheen in bloei staan. 's Avonds wordt de poort dramatisch verlicht en is het een bijzonder mooi lichtpuntje in de stad.

Dus loop er zeker even langs voor een selfie met fantastische achtergrond. Veel mensen maken foto's met de poort vanaf de brug ertegenover, of maken een romantische kusfoto onder de poortdoorgang.

Tip: benieuwd hoe deze bijzondere poort er vanbinnen uitziet? Je kunt er ook in! Dit is alleen mogelijk met een rondleiding van Gilde Amersfoort. De enthousiaste gidsen leiden tijdens de dagelijkse stadswandelingen belangstellenden rond in én op de poort. Je kunt ook een rondleiding boeken alleen door dit monument.

De Koppelpoort in Amersfoort leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.vvvamersfoort.nl

De Koppelpoort bij schemering. Foto: DagjeWeg.NL.
De Koppelpoort bij schemering. Foto: DagjeWeg.NL.