De Koppelpoort


Beleef de hitte van het vuur in de glasblazerij in Leerdam

De Koppelpoort

Het is een sprookjesachtig uitzicht: de Koppelpoort in Amersfoort. De water- en landpoort stamt uit 1400 en was vroeger onderdeel van de stadsmuur van de Keistad. De poort is nog in goede staat en prachtig in elk seizoen. Extra magisch in de winter, vooral als er sneeuw ligt, en extra romantisch als de bomen en bloemen eromheen in bloei staan. 's Avonds wordt de poort dramatisch verlicht en is het een bijzonder mooi lichtpuntje in de stad.

De poort bezoeken kan gewoon gratis, als bezienswaardigheid in de stad. Veel mensen maken foto's met de poort vanaf de brug ertegenover, of maken een romantische kusfoto onder de poortdoorgang. Je kunt ook een rondleiding boeken om de Koppelpoort vanbinnen te bekijken en meer te weten te komen over de historie van de poort. Zo'n rondleiding onder leiding van een gids van Gilde Amersfoort is alleen op afspraak mogelijk en duurt ongeveer dertig minuten.

De Koppelpoort in Amersfoort leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

De Koppelpoort bij schemering. Foto: DagjeWeg.NL.

De Koppelpoort bij schemering. Foto: DagjeWeg.NL.