Fashion for Good Experience

Fashion for Good Experience

Ben je in Amsterdam om lekker te shoppen? Stap dan ook even het Fashion for Good Experience Museum in op het Rokin. Hier zie van alles over de mode-industrie en hoe deze veranderde naar de fast fashion van vandaag. Je komt langs alle stappen in het maken van een T-shirt en kan je verwonderen over de innovaties die nu al mogelijk zijn. Wat dacht je van imitatieleer van appelschillen, of biologisch afbreekbare glitters! En daarna je eigen duurzame T-shirt ontwerpen in de design studio!

Natuurlijk komen de de gevolgen voor het milieu van de moderne mode-industrie aan bod, maar ook wat je daar zelf aan kan doen door enkele bewuste keuzes te maken. Daar zitten verrassend makkelijke keuzes tussen die ook nog eens goed zijn voor je portemonnee! Een maand lang geen nieuwe kleren kopen bijvoorbeeld, want dat heeft al veel impact op de CO2 uitstoot. Swap in plaats daarvan kleding met je vrienden of vriendinnen. Je plaatst een meegekregen armband op de keuzes die je aanspreken en na afloop krijg je een persoonlijk actieplan. Fun fact: de armbanden zijn gemaakt van gerecycled plastic uit de grachten van Amsterdam.

Fashion for Good Experience in Amsterdam leent zich ook goed voor een schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Fascinerende weetjes. Foto: Presstigieux

Hoe een T-shirt ontstaat. Foto: Presstigieux

Fascinerende weetjes. Foto: Presstigieux

Fascinerende weetjes. Foto: Presstigieux

Fascinerende weetjes. Foto: Presstigieux

Kies voor een actie. Foto: Presstigieux