Alkmaar Stedentrip
Alkmaar Stedentrip

Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Deze wordt ieder jaar vanaf de laatste vrijdag van maart tot en met de laatste vrijdag van september van 10:00 tot 13:00 gehouden op het Waagplein in Alkmaar. Het is een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers.

Naast de kaasmarkt vind je in Alkmaar nog meer sporen van de geschiedenis. Zo zijn er veel historische gebouwen en kerken te bewonderen. Het stadhuis van Alkmaar is gebouwd in 1509. Het pand is gebouwd in laag-gotische stijl en is goed te herkennen aan de slanke hoektoren met open peerspits. De bekendste kerk is de Sint-Laurentiuskerk. Deze werd ontworpen door P.J.H. Cuypers en is gebouwd in 1859.

Alkmaar ook verschillende musea zoals het Stedelijk Museum Alkmaar, Biermuseum De Boom, Hollands Kaasmuseum en het Beatles Museum.

Alkmaar Stedentrip in Alkmaar leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek alkmaarprachtstad.nl

Stadhuis Alkmaar. Foto: Beeldbank Alkmaar
Stadhuis Alkmaar. Foto: Beeldbank Alkmaar