1

Philips Fruittuin




Philips Fruittuin

Philips Fruittuin werd gesticht door Anton Philips als werkverschaffingsproject voor werkloze arbeiders. Inmiddels vormt de Fruittuin het centrum van Strijp-G, de groene tegenhanger van Strijp-S, het culturele hart van Eindhoven. In de boomgaard is van alles te doen: volg een rondleiding, doe een speurtocht, pluk je eigen peren, volg een workshop snoeien of kom lekker picknicken.

In het hart van de boomgaard staat het trefcentrum Pit. Dit bijzondere, geheel circulaire gebouw is een ontmoetingsplek en inspirerende locatie voor vergaderingen en workshops. Het Pit is ook het startpunt van verschillende wandel- en fietsroutes door het nabijgelegen natuurgebied Het Groene Woud. Via de Groene Corridor is de Fruittuin ook verbonden met de binnenstad van Eindhoven. Eten kun je in het gezellige pannenkoekenhuis De Proeftuin. In de landwinkel kun je terecht voor allerlei biologische streekproducten voor thuis.

Philips Fruittuin in Eindhoven leent zich ook goed voor een kinderfeestje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek philipsfruittuin.nl

Philips Fruittuin
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.